Elektronska naplata putarine
Re: Elektronska naplata putarine
Nakon sto im posaljes potpisan ugovor trebalo bi brzo da stigne.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ako nekog zanima, javio sam im da sam menjao tablice tj. auto. Poslali mi obrazac, potpisao i odmah promenili u sistemu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Kome, Putevi Srbije? Ne znam da li i ENPay menja u tom slučaju. Meni rekli moram na prodajno mesto da odnesem tag da zamene zamene tablice.
Inače mi pogrešne stoje upisane od prvog dana. Permutovao brojeve.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Juče je bagovao T4A, nisam mogao da promenim karticu. Jutros nije radio, tokom nekog vremena.
Danas sam uspeo, sporo, ali uspeo.
Možda pridružuju Grke, pa sistem ne može da se pomiri sa tim
TapaT
Danas sam uspeo, sporo, ali uspeo.
Možda pridružuju Grke, pa sistem ne može da se pomiri sa tim

TapaT
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Elektronska naplata putarine
Za Grcki tag sam mislio (zaboravih da dodam). Za nas sam to odradio na pumpi.trojanac napisao:Kome, Putevi Srbije? Ne znam da li i ENPay menja u tom slučaju. Meni rekli moram na prodajno mesto da odnesem tag da zamene zamene tablice.
Jedan zanimljiv slucaj
Neki dan vracam se iz Grcke i u Makedoniji zadnja naplatna rampa u nas VR table se ugurao na Mtag reko sigurno ima tag. Kad on dosao hoce da plati a ja iza njega i meni ocita a on taman da se provuce ali srecom nije otvorilo. Radnik mu kaze da se vrati na redovno a meni ne dize rampu a ocitao i taman da izadjem kada se podize nakon sto se on sklonio. Znaci ipak se gledaju tablice da se neko ne provuce
Neki dan vracam se iz Grcke i u Makedoniji zadnja naplatna rampa u nas VR table se ugurao na Mtag reko sigurno ima tag. Kad on dosao hoce da plati a ja iza njega i meni ocita a on taman da se provuce ali srecom nije otvorilo. Radnik mu kaze da se vrati na redovno a meni ne dize rampu a ocitao i taman da izadjem kada se podize nakon sto se on sklonio. Znaci ipak se gledaju tablice da se neko ne provuce
Juče došao u CG, išao preko njihovog autoputa a koristio naš tag. I na ulazu i na izlazu sam jedini koristio ENP traku od svih tablica, ostali stoje u redu i prave gužvu za kartice.
Nego nešto mi u sećanju da sam prošle godine platio 3€, sada mi na tagu skinulo 3.15€, izgleda poskupela putarina.
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
Nego nešto mi u sećanju da sam prošle godine platio 3€, sada mi na tagu skinulo 3.15€, izgleda poskupela putarina.
Ako me sećanje ne vara, putarina za autoput u CG je uvek bila 3,5€. Mi koji koristimo tag imamo popust, i meni su prošle nedelje skinuli 3,15€.Skipper napisao: 01 Sep 2024, 08:10 Nego nešto mi u sećanju da sam prošle godine platio 3€, sada mi na tagu skinulo 3.15€, izgleda poskupela putarina.
Vrlo moguće i da sam ja nešto prebacio u glavi.
I tunel Sozina je 2,25€ za one s tagom, inače je 2,5€. To su sitne razlike naravno, ali je mnogo veća ušteda vremena.
Na sajtu puteva Srbije obećavaju jeftinije putarine za Euro6 vozila. Međutim nema ništa da objasni proceduru kako prijaviti eu6 vozilo (ili će se povezati i na osnovu tablice obračunavati putarinu)
Ranije receno da se to odnosi na kamione
"Popuste će i dalje ostvarivati korisnici elektronske naplate od 6 odsto kao i kamioni sa motorima "EURO 6" od 10 odsto, kaže ministar Goran Vesić."
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
"Popuste će i dalje ostvarivati korisnici elektronske naplate od 6 odsto kao i kamioni sa motorima "EURO 6" od 10 odsto, kaže ministar Goran Vesić."
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Interesantnu sam situaciju imao u MKD
Odem u skroz desnu traku za Mtag, i tu se neki naš zeznuo i ide u rikverc da promeni traku. Stojim i kad se pomerio krenem polako, očita i tag i digne rampu, kad međutim, kroz rampu prođe motociklista bez tablica koji je već išao pored, i naravno registruje njegov prolazak i meni zalupi rampu pred nosem
Taman sam se spremio da izađem da potražim radnika kad se rampa digla i prošao sam. Doduše, tek posle sam skapirao da je meni rampu digla Tojota Mkd tablica kojoj je tag očitao iza mene, al sigurno je rešeno pošto se i on brzo pojavio na putu posle

Odem u skroz desnu traku za Mtag, i tu se neki naš zeznuo i ide u rikverc da promeni traku. Stojim i kad se pomerio krenem polako, očita i tag i digne rampu, kad međutim, kroz rampu prođe motociklista bez tablica koji je već išao pored, i naravno registruje njegov prolazak i meni zalupi rampu pred nosem

Taman sam se spremio da izađem da potražim radnika kad se rampa digla i prošao sam. Doduše, tek posle sam skapirao da je meni rampu digla Tojota Mkd tablica kojoj je tag očitao iza mene, al sigurno je rešeno pošto se i on brzo pojavio na putu posle
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Razne situacije ljudi prijavljuju. Uglavnom treba voditi računa da je dovoljan razmak ispred. Po mogućnosti i iza da nema nikog. Onda je situacija čista.
Motori se ionako provlače. Ne znam koji đavo radi na tag rampi.
Motori se ionako provlače. Ne znam koji đavo radi na tag rampi.
Posetite www.garaza.rs !
Da li neko zna zašto su mi naplaćeni različiti iznosi za istu deonicu u CG i imam li pravo na reklamaciju?