Fotografija

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Koji foto-aparat koristite?

Post od Floyd »

BAJKER napisao:Mozda i ne bude nista jer npr D4 ima Environmentally sealed (Water and dust resistant) pa sad nije cucao potopljen satima pa je moguce da se nisu sjebali to vazi za tela dok za objektive postoji veliki problem ovakav upad u vodu. Sve u svemu visehiljada evra steta :glavomuzid:
Decki su snimljeni, te ce ih vrlo lako pronaci i uz pomoc suda naterati da nadoknade stetu :mangup:
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Ne nadjoh B&W, pa sam morao da kupim Tiffen :mrgreen: CirPol je standardno prilicno tanak po cemu je Tiffen poznat. B&W dere za tanke filtere za UWA.

Dobra vest je da mi ne smeta da ga nosam po ceo dan.

Sad se ispostavlja da je 32GB sa standardnom brzinom neadekvatno.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

BAJKER napisao:Mozda i ne bude nista jer npr D4 ima Environmentally sealed (Water and dust resistant) pa sad nije cucao potopljen satima pa je moguce da se nisu sjebali to vazi za tela dok za objektive postoji veliki problem ovakav upad u vodu. Sve u svemu visehiljada evra steta :glavomuzid:
Ovo će sve da preživi bez većih problema, uz pažljivo sušenje (i momentalno vađenje baterija gde ih ima). Nije bilo u vodi ni par sekundi, čista slatka voda iz fontane, "idealno"... Verujem da u veći deo opreme nije uspela ni da uđe ozbiljnije. :)
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

zuzazu napisao: Sad se ispostavlja da je 32GB sa standardnom brzinom neadekvatno.
Koja bi ti odgovarala? Verovatno samo fotkas dakle nista video.
Slika
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Pise u tekstu da je sve propalo i da je steta 18000$. Mada novinari svasta lupetaju.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Zezam se, dobro si uradio. Kakav BW, mislim vrhunski je, ali ne vredi te pare. Ko Michelin. :-)

Tapatalk Pro
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

BAJKER napisao:
zuzazu napisao: Sad se ispostavlja da je 32GB sa standardnom brzinom neadekvatno.
Koja bi ti odgovarala? Verovatno samo fotkas dakle nista video.
Fajlovi su strava veliki a za zahtevniju fotografiju u JPEGu mu treba par sekundi (2-3 sec) da je zapise. Prema tome, rafalno slikanje - zbogom. Nisam proverio koja je klasa moja SD kartica ali verujem da je neka niza jer nije bila skupa.

Gledao sam brze kartice 64GB i igranka pocinje sa oko 100 neura pa na vise.

....high-end models often record more than 20 megapixels. Each scene may therefore contain ten times as much information as a comparable video frame – and because every image stands alone, compression options are more limited. Indeed, photographers wishing to capture the full tonal depth and quality of a scene will probably shoot in raw mode, with no compression applied. A single photograph captured in this way can easily require 16MB of storage or more.

If your camera produces 16MB image files, a slow SD card will clearly be a drag. A class 2 model will take eight seconds to record a single image. Even a fast 30MB/sec SD card will still take a good half-second to store each photo....
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Klasa 10 najmanje, i ni ovde ne treba juriti zvučna imena. No name kartica iz Mediamarkta mi je brza od 2x skupljeg SanDiska. Neka Intenso firma, preko 70 Mb/s skida slike na kompjuter.

Tapatalk Pro
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Najverovatnije tako, samo se kupovina malog, slatkog bezogledalca pretvorila u veliki sex.

Uglavnom, kada nesto kupim, ne obracam paznju koliko je otislo na zadovoljstvo, ali ovde je cifra otisla preko 1600eur, a oprema je kupovana na najjeftinijem mestu i jedan objektiv je uzet na aukciji (nov).

Filteri, kartica..... Pa jos 200 brat- bratu.

Oprema za jake amatere? Ne bih rekao. Ima isto za mnogo manje, samo je u vecem telu.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Nema u tom kvalitetu. Samo objektiv jedan bi te koštao kao sve što si do sad uložio.

Mene počeo da zeza 16-50. Ponaša se kao da gubi kontakt. Čišćenje nije dalo velikog efekta. Ostaje samo još da tvrdom gumicom malo ispoliram kontakte, ali mislim da ce morati da radi garancija. Tu sad dolazi do komplikacije jer je uzeto preko. Videćemo. Valjda mogu u krajnjoj liniji da ga vratim u radnju odakle sam ga uzeo.

Tapatalk Pro
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Sad izracunaj koliko bi mogao da ode 5d2 sa dva manje vise komparativna objektiva ovima koje imam, i neces doci do puno vece cifre od ove koja je potrosena za bezogledalca.

Na jednoj strani imas A6000, sony 50mm 1,8 i zeiss 16-70 .

Na drugoj imas 5D2, canon 100mm 2,0 i 17-40 (recimo da na oglasu ide kao 24-105).

Ostalo u velikom sistemu nisam spominjao, ovo je samo radi komparacije telo- slicni objektivi

Znas koje su cene na oglasu. Znas sta je bolje. Pa mi reci da li vredi?

Ja mislim da ne.

Normalno, najvece je pitanje iskoristivosti a ja sada idem da skljocam nesto na granici sa Kinom :mrgreen:
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Zavrsio fotkanje u Zenkov Katedrali, drugoj najvisoj gradjevini od drveta na svetu.

Kartica je nekoliko puta zapisivala po 5 sekundi. Onda sam pogledao sta je. SanDisk Extreme klasa 10, 30MB/ sec, i nije mu dovoljno. Vidim da postoje klase 10 sa 45MB i najnovije sa 80 MB/sec.

Nidzo, sretno sa reklamacijom, zivo me zanima sta ces da uradis....
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Preskupo je prelaziti sa jednog sistema na drugi, jedino sto si dobio su manji gabariti sa Sony-jem a izgubio povecu kolicinu para :zbunjen:
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ako je reč o compact flash karticama ima ih od 90,100,120 i 160 MB/s

Muka je samo što je 64gb na 160MB/s 390€ u Beogradu. http://pcfoto.biz/Compact-Flash-kartice

A milion fokusnih tačaka si zaboravio? :kezo: :kezo: :kezo:
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Ne sme da spomene :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Aparat je za sada OK. Meny je slican kao na poznatom RX100 samo komplikovaniji. Zeiss me odusevljava. Prilicno je mekan, ali kada se nosi oboren na dole, ne "curi" a nema lock dugme. Low light je zadovoljavajuc ali moram jos malo da uradim fotki i zagledam ih na ekranu da bih mogao da budem 100% siguran.

Ono sto sam hteo, da bude bar kao 40D u low light, definitivno sam dobio. Sada jos da ga uporedim sa 5D.
Odgovori