starac vujadin napisao:Njemu sve stoji od gradilišta.
Ja ovo shvatam kao nemogućnost da se posao dovede do kraja, a u stvari je u pitanju poslovna odluka jer su komercijalni uslovi loši.
Nije morao da posluje pod tim komercijlanim uslovima. Sam ih je birao jer mu je u tom momentu to odgovaralo. Njegov poslovni stil, kao i mnogih drugih iz tih ekstraprofitabilnih vremena.
Ako je Starac u pravu da je Kalemegdan bio rasprodat, a cene su bile ozbiljno visoke, onda mi je potpuno nelogično da je poslovna odluka da se ne zida nešto što je već prodato.
Jedina poslovna odluka je tu bila da se novac usmeri na drugo mesto, a ove ćemo da zbrinemo iz drugog izvora...ali, to se nije desilo.
NexT napisao:Hoce se nekad nesto desiti sa grcko-kiparskim?
Mislis na ono u bloku 23 sa heliodromom? Kolko sam cuo preuzela je inteza. Tesko da ce se to realizovati a imala je potencijal za najlepsu poslovnu zgradu ovde.
Jes.
Nikad mi nije bilo jasno zasto je tako zovu, al primilo se
Ta skalamerija je bila od Verana. Lepa zgrada ali pre svega na pogrešnom mestu, a i loše odrađene neke stvari. Nadam se da će je neko konačno završiti kad je već tamo gde je. Heliodrom na vrhu - no comment.
Njemu ništa, ali fali stanarima zgrada koje su na 30m od te, a moglo bi da zafali i pilotu i putnicima.
Slična situacija kao i sa heliodromom na SUP-u u 29. Novembra. Impozantno zamišljeno, ali zrakomlat je sleteo samo jednom i to jedva, pri tom na okolnim zgradama napravio rusvaj.
A i generalno, ta zgrada, takva kakva je, po meni je na pogrešnom mestu.
Dovoljno je da sleti jednom, pokazalo se na primeru SUP. Ne može se samo napraviti platforma i reći "Evo sleći, a ljudima ćemo zvoniti na interfon da kažemo da stegnu rajbere na prozorima i vežu stvari po terasama."
Ima nekoliko razloga, uglavnom zbog proređivanja, kako krošnje tako i smanjenja korenovog sistema. Problem je što Zelenilo najčešće nema dobar tajmung kada to radi, a i seče kako im dune.