Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Mr.Rotor »

:kokice:
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ovako nesto?
Slika

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Slika
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Slika
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Jel ima neko preporuku za servis mobilnih? Ima ih ko pleve. Supruga je ispustila lg g2 i puklo staklo, a i ekran slabo reaguje.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Kada su u pitanju G2 i G3, ima neki servis u Nišu, jako poznat po ovome. Stalno im brzom poštom šalju uredjaje. Meni su uradili G2 i zadovoljan sam. Kažu da imaju najjeftinija zaštitna stakla i maskice.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Slika
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Desilo mi se nešto čudno, pa bih zamolio da mi neko pojasni ako se razume u tematiku.

Elem, odem na par dana u Italiju. Kao po pravilu ispadne njesra u firmi čim sam krenuo pa sam svako malo morao da palim net. Skucam 3 roming dodatka i vidim da ću tim tempom brzo da bankrotiram, pa jedan dan zaređam po njihovim operaterima da uzmem neku karticu. Uglavnom je ponuda pripejd kartica em jadna em je ta inicijalna aktivacija broja skupa, na kraju nađem u TIM-u finu ponudu koja sadrži nekih 1000min lokalnog saobraćaja plus 300min za određene zemlje i 3Gb neta za 10e. Aktivacija je isto 10e, pazarim to i u narednim danima koristim samo taj net.

Pred polazak kući provalim da sam nekoliko poziva obavio sa ovog broja, a to navodno ne bi trebalo da sam mogao jer pozivi ka srpskim brojevima nisu u ovom paketu. Krenemo nazad i ja pustim mobilni kao hotspot pa sa laptopa surfujem, da u ta 2-3 sata do granice potrošim preostali net. Ali se desi to da sam net imao kroz celu Sloveniju i pola Hrvatske :ludilo: Tek negde oko Osijeka sam ostao bez neta, i to tako da se ikonica za net više nije prikazivala na telefonu (one strelice sa oznakom brzine) a nije kao inače da ikone ima ali da nemaš saobraćaj, kako je kod nas kad iskoristiš net iz paketa.

Šta me muči? Nemam pojma šta sam potpisao, jedino što liči na ovo moje je sledeći paket:
https://www.tim.it/offerte/mobile/ester ... ional-1000
Ali tu stoji da nema aktivacije, a ja sam platio 20e za start!?
Radnik u predstavništvu mi je na tuc-muc engleskom rekao da se kartica gasi za 12 meseci, ali me sad buni da li će me zaduživati za ovih 10e svakog meseca i kako sam mogao da imam gore opisani saobraćaj koji očigledno nije deo paketa?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ne znam italijanski ali postpaid ne možeš da uzmeš ako nemaš adresu u toj zemlji a negde traže i broj računa i ovlašćenje da podižu lovu.

Znači, šta god da si platio, nema drugih troškova.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pa eto za 10 si aktivirao ovaj paket i ostalo ti je 10 kredita, zato si i mogao da zoves srbiju i koristis net u romingu i kod osijeka si ga potrosio.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Ali lik mi je tražio 10e za aktivaciju plus 10e za paket, a na linku koji sam okačio piše da je aktivacija besplatna :D

Na stranu što im je način rada kriminalan, da mi dođe da odem i izljubim sve u poslovnicama naših operatera. U centru grada je nekih 4-5 operatera u razmaku od par desetina metara, samo u dve radnje neko zna engleski i to na tuc-muc. Naravno, nijedan prospekt nije na nekom drugom jeziku osim na italijanskom, u Tim-u čak ni nemaju prospekte nego mi je lik kopirao onaj koji im stoji na pultu. Onda se konsultujemo i vratimo da uzmemo to što nam je ponudio, kaže jbg sad sam proverio i ta ponuda više ne važi :glavomuzid: Ugovor je štampan u samo jednom primerku, stanje ne možeš da proveriš nikako drugačije osim registracijom na sajt ili pozivom ka kol centru koji isto nema opciju da priča na engleskom :mrgreen: Haos. Jedino što im net prži da to nije normalno, maltene sam svuda bio na 4G i to je otvaralo stranice u sekundi, a svi pozivi preko Vibera su mi bili bez ijedne smetnje.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ne kapiram kakav ugovor za prepaid?

Dobiješ samo SIM i kopiraju ti pasoš da bi imali podatke ko je vlasnik broja... u HR čak ni to. Nema ugovora.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Ne, potpisao sam nešto. Jedan list, na 3 mesta potpis. Naravno, u jednom primerku i sve na italijanskom :mrgreen:
Koliko vidim na njihovom sajtu, nemaju ništa što se deklariše kao prepaid. A ovo što sam linkovao je baš i naslovljeno kao ponuda za klijente koji su rođeni preko.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Uspeo sam da registrujem nalog na njihovom sajtu, stanje naloga mi je -4e, ispod piše da sam napravio 2 minuta internacionalnih poziva. Super je fazon što se može online dopuniti kredit, samo još da rastumačim odakle mi net u Sloveniji i Hrvatskoj i na konju sam :) Na računu imam još nekih 600Mb neta, dakle ovo što sam koristio po SLO i HR mi nije naplaćeno kao roming...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

4G i u BG funkcioniše savršeno, brže od mnogih ADSL i kablovskih paketa.
Van BG zavisno od lakacije, uz autoput nema problema u principu.
Odgovori