Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Da li je kod Telenora za reklamaciju neophodno da telefon donese osoba koja je sklopila ugovor?
Kupio sam preko oglasa LG G2 sa garancijom do januara, naravno od preprodavca, pitanje je da li mogu da dođem do osobe koja je potpisala ugovor.
Imam fiskalni, granaciju, kutiju, sa svim nalepnicama na garanciji i telefonu.
Preprodavac je promenio svoj broj.
Igrom slučaja isto je prezime kupca kao moje, pa se nadam da to iskoristim.
Počela je da se pojavljuje čuvena žuta mrlja (izgleda od sagorevanja lepka, koliko sam gledao po netu, čest problem).
Danas svratio do poslovnice, menjaju ekran bez problema za 10tak dana, daju i neki zamenski telefon ali - tip kaže da mora da dođe osoba koja je potpisala ugovor.
Ako mora verovatno mogu da dođem nekako do osobe sa ugovora, pa da je molim da odemo da reklamiramo.
Kupio sam preko oglasa LG G2 sa garancijom do januara, naravno od preprodavca, pitanje je da li mogu da dođem do osobe koja je potpisala ugovor.
Imam fiskalni, granaciju, kutiju, sa svim nalepnicama na garanciji i telefonu.
Preprodavac je promenio svoj broj.
Igrom slučaja isto je prezime kupca kao moje, pa se nadam da to iskoristim.
Počela je da se pojavljuje čuvena žuta mrlja (izgleda od sagorevanja lepka, koliko sam gledao po netu, čest problem).
Danas svratio do poslovnice, menjaju ekran bez problema za 10tak dana, daju i neki zamenski telefon ali - tip kaže da mora da dođe osoba koja je potpisala ugovor.
Ako mora verovatno mogu da dođem nekako do osobe sa ugovora, pa da je molim da odemo da reklamiramo.
Neko je pričao o tome da to može da se izbegne time što se odnese direktno u servis na reklamaciju.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
A servis je u Beogradu ? Rekoše da šalju u servis, i da stiže obično za 10tak dana.
Mislim da je mobis ovlašćeni servis za lg telefone. Ja sam samo čitao o tome pa nisam baš upućen.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
I mom kolegi su rekli da šalju u ovlašćeni, pa dok se vrati...aliii, može i sam tamo odneti.
Tamo ne treba ovlašćenje, samo garancija. Otišao, otvorili mu tiket, možeš da proveriš kako stvari stoje, pa i da preuzmeš telefon. Kako god, mislim da je sve prošlo relativno brzo, a zameniše mu sve osim maske
Tamo ne treba ovlašćenje, samo garancija. Otišao, otvorili mu tiket, možeš da proveriš kako stvari stoje, pa i da preuzmeš telefon. Kako god, mislim da je sve prošlo relativno brzo, a zameniše mu sve osim maske

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
U Telekomu može bilo ko da odnese ali može samo osoba čije je ime na ugovoru da ga uzme. Tako je bilo drugaru za neki HTC pre par nedelja.
sent via TT using 640 DS
sent via TT using 640 DS
Ja sam dobio nov s7edge jer je prethodni crkao, nosio sam direktno u servis iako je moj ugovor. Vlasnik ugovora mora da dođe samo ako je u pitanju zamena telefona. Za sve ostalo dovoljna je samo validna garancija.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Vidim da nexuse slabo koristite, sve samsungi i ip? Ja imam 6P, telefon je ubica, a nov može da se uzme za tipa skoro pa 350e. Ubedljivi best buy, ako mene pitate
Sent from my Nexus 6P

Sent from my Nexus 6P
Svako ima neki svoj best buy
Mana android telefona je sto ima jako puno proizvodjaca, koji su sustinski isti ispod haube.
Dizajn, kao i u auto industriji: samsung je kao audi, a ostali kopiraju jedni druge.
Ja sam na OnePlus 1. Mislim da ga ne menjam dok ne crkne.

Mana android telefona je sto ima jako puno proizvodjaca, koji su sustinski isti ispod haube.
Dizajn, kao i u auto industriji: samsung je kao audi, a ostali kopiraju jedni druge.

Ja sam na OnePlus 1. Mislim da ga ne menjam dok ne crkne.
Poslednja izmena od superboss u 22 Okt 2016, 13:18, izmenjeno 1 put ukupno.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Ja bih prvi uzeo 6p, al' veliko to za moje sake. Pored matorog Samsung Galaxy Nexusa, jedini Nexus koji bih koristio.
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
Jbg, posle note 3, sve ispod 5,5'' mi je bilo malo.
kad malo bolje razmislim, 5,5 mi potpuno odgovara ergonomski. 5,7 i vise vec nema sanse da koristim jednom rukom.
kad malo bolje razmislim, 5,5 mi potpuno odgovara ergonomski. 5,7 i vise vec nema sanse da koristim jednom rukom.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Možda bih došao u iskušenje da probam Nexus 5X.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Šta bi radije Huawei Nexus 6P ili Samsung Galaxy Note5?
Ja bih radije Note5, zbog vrhunske kamere (bolje i slike i video, nego kod 6P) i zato što je malo manji po gabaritima tj. ekran zauzima veći deo telefona pa je i skladniji dizajnerski. Jedino je problem što je klizav u PM, pa mora nešto da se zalepi na leđa.
Prednost kod 6P je što može novi 7.0 Android ... pitam se da li je to neka značajna prednost ili nije, pošto nemam iskustva sa Android telefonima (a ozbiljno razmišljam da uzmem pomenuti Note5).
Ja bih radije Note5, zbog vrhunske kamere (bolje i slike i video, nego kod 6P) i zato što je malo manji po gabaritima tj. ekran zauzima veći deo telefona pa je i skladniji dizajnerski. Jedino je problem što je klizav u PM, pa mora nešto da se zalepi na leđa.
Prednost kod 6P je što može novi 7.0 Android ... pitam se da li je to neka značajna prednost ili nije, pošto nemam iskustva sa Android telefonima (a ozbiljno razmišljam da uzmem pomenuti Note5).
Nexus 6p ima takođe vrhunsku kameru, jednu od najboljih na tržištu. Ne mogu da poredim jer note nisam koristio ali je svakako top klasa i sumnjam da ako razlike u kvalitetu fotki ima, da su prevelike ili značajne.maxer napisao:Šta bi radije Huawei Nexus 6P ili Samsung Galaxy Note5?
Što se veličine tiče, pre 6p sam imao mate 7 sa 6" i ja sam se brinuo da će mi 5.7 biti mali, ali navikao sam se

Ostalo su stvari preferencije. 6p ima malo više prostora gore i dole ali nije to za džabe već za uštrb najboljih zvučnika koji su ikad bili na ma kom telefonu. O klot androidu da ne trošim reči, bez apsolutno bilo kakvog blutvera. Malo je reći da radi fluidno, radi perfektno, i ne znam da li uopšte više i mogu brže telefone da prave

Sve u svemu, neću da hejtujem samsung, svako kupuje šta voli i želi, ali ja ovaj ne bi menjao za note 5 ni u snu.

- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Tebi je eto dobar zvuk - poželjna stvar, a meni je to samo uobičajeni deo telefona ... ali zato kamera - to mi je #1 na telefonu. Note5 je prošle godine (2015.) imao najbolju kameru među mobilnim telefonima, tako da tu greške nema (za mene).
Što se cene tiče, kupio bih ga isključivo u Mađarskoj (možda i u Bugarskoj ako imaju dobre cene, jer mi je blizu) ... da ovim našim derikožama plaćam basnoslovno - ne dolazi u obzir.
Što se fluidnosti rada tiče, koliko sam video na net-u, oba telefona rade isto. Znači pitanje je samo da li se nešto drugo dobija time što Note5 ima max. Android 6.x a Nexus 6P ide do kraja sa 7.x ... šta tu gubi Note5 tj. dobija Nexus 6P (konkretno, fluidnost nije važna jer su oba fluidna/brza)?.
Što se cene tiče, kupio bih ga isključivo u Mađarskoj (možda i u Bugarskoj ako imaju dobre cene, jer mi je blizu) ... da ovim našim derikožama plaćam basnoslovno - ne dolazi u obzir.
Što se fluidnosti rada tiče, koliko sam video na net-u, oba telefona rade isto. Znači pitanje je samo da li se nešto drugo dobija time što Note5 ima max. Android 6.x a Nexus 6P ide do kraja sa 7.x ... šta tu gubi Note5 tj. dobija Nexus 6P (konkretno, fluidnost nije važna jer su oba fluidna/brza)?.