Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Post od stefank »

Jes', sestra mi je bas trkac, preteci ces je trceci, a i rijec je o baznom dizel modelu. :rofl: Treba da kupimo neku kantu za nju zbog neke nebulozne odredbe? Ti bi to uradio?

Razmisljajte malo kako to ide u praksi, a ne samo na papiru.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Nemoj sada da mešaš dve stvari. Jedno je ograničenje uopšte (protiv kojeg su svi koji su protiv ovog sada, niko od vas koji ste protiv nije rekao malo je 76KS trebalo je xxKS), a drugo je sama granica u smislu cifre. Ja mislim da je ovo nisko, to stoji.

Još ono što sada kontam, je da će to da važi do 21. godine??? Vezano za godine života?? Bezveze, ima logike zbog opšte zrelosti, ali su bitnije godine vozačkog staža, ako ovako uvedu onda je to bezveze... Dalje, sa zabranom noćne vožnje se ne slažem na ovaj način
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ja se ne slažem s mnogo toga, al od nečeg mora da se krene.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

stefank napisao:Jes', sestra mi je bas trkac, preteci ces je trceci, a i rijec je o baznom dizel modelu. :rofl: Treba da kupimo neku kantu za nju zbog neke nebulozne odredbe? Ti bi to uradio?

Razmisljajte malo kako to ide u praksi, a ne samo na papiru.
Tako je. Ja bih poštovao zakon i terao bih svog brata ili sestru da uradi isto.

Ti mi kažeš da razmislim? Ti, koji bi rekao sestri da uzme auto "na tvoju odgovornost"!?
Šta znači "tvoja odgovornost", koju ti odgovornost imaš, težinu tj bitnost kao čovek, neki minuli rad, reputaciju... šta? Ili to znači da bi se kao i svako razmaženo derište pozivao na sve veze i platio gde god možeš da je izvadiš iz problema u koji si je ti uvalio?
I ti misliš da bih ja ili iko ovde normalan uradio isto za nekog sebi bliskog?

Poslato telepatski
Poslednja izmena od Vladapetr u 03 Dec 2014, 23:55, izmenjeno 1 put ukupno.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

Paja napisao:Ja se ne slažem s mnogo toga, al od nečeg mora da se krene.
... recimo od toga da za pocetak ne mozes da vozis pijan, bez dozvole vec 2-3 godine i da ti drzava nista ne moze.. sta mislis da se krene od toga?

edit: zapravo mislim da je najbolje zabraniti da se vozi bmw pre 30-e :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Poslednja izmena od ADrei u 03 Dec 2014, 23:59, izmenjeno 3 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Onda možeš još korak unazad, šta sa onim koji je nekog ubio kolima pa nije osuđen a prošlo 5 godina, ili šta sa onim koji je ubio troje a dobio samo xx godina... Za šta god da se uhvatiš naćićeš neki veći problem ako ćeš tom logikom.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Kad bi se krenulo od toga, znam nekoliko njih koji bi rekli "šta kome smeta što ja drmnem koju i vozim, nisam do sada nikakav kiks imao. Što ne vijaju tatine sinove koji sa 18 god dobijaju trkalice od 200 konja..." tako da, što reče Paja - od nečega mora da se krene.

Poslato telepatski
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Vladapetr napisao:I ti misliš da bih ja ili iko ovde normalan uradio isto za nekog sebi bliskog?
Svoje dete ne da ne bih čupao iz prekršaja nego bih urgirao da kazna bude osetna.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Ako to predvidja krsenje nekog ovakvog, rijetko nebuloznog propisa, onda da. Ako vec pricamo hipoteticki i ako ja znam da ona ne pravi nikakve prekrsaje vec je za volanom nekog od porodicnih auta jer smo eto mi razgrabili ostala kola taj dan (vrlo cesta situacija jer vozi ko sta stigne, cesto u istom danu provozam sva auta) posla da zavrsi neke obaveze, kakve ima veze koliko je ks tog auta pod haubom?

Znaci opet hipoteticki, ti mislis da ona ugrozava saobracaj ako uzme Q7, a ako uzme Golfa (posto proracunah da se on uklapa u tu odredbu na prosloj strani), onda nije opasan ucesnik u saobracaju, vozeci oba auta jednako - smijesno sporo? Daj bre!

Od necega mora da se krene, ali ovakve nebuloze treba da su zadnje na listi. Komplet sistem ne funkcionise kako treba, a vi ste se zakacili za izbor samog automobila?
Ok je da su stavili neku granicu koja iskljucuje stvarno jaka kola, jer nije isto voziti auto od 150 ks ili M3, ali iskljuciti gomilu prosjecnih automobila je van pameti.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Što se ne dozvoli slobodna prodaja oružja? Što ne bi svako mogao da ima pištolj u kući, na znanom mestu? Moj ćale ga ima, znao sam gde je ali ga nikad u ruke uzeo nisam.
Svi si ljudi isti kao ja, dakle čemu nebulozna ograničenja i zakoni?

Alo bre, koga zabole što se vi grabite za auta, da postoji zakon koji se poštuje svako bi uzimao svoj auto i kraj!

Poslato telepatski
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Da, prodaja oruzja je potpuno ista stvar kao razlika u voznji auta od 105 i 112 ks. :pivo:
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

Vladapetr napisao:Što se ne dozvoli slobodna prodaja oružja? Što ne bi svako mogao da ima pištolj u kući, na znanom mestu?

Poslato telepatski
zapravo i jeste skoro slobodna, svako punoletan opusteno dobije dozvolu za drzanje oruzja ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Ovo moze da se vozi, a korsa i klio ne mogu... kakav zakon :loool:

Slika
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Aleksa primjera je bezbroj, al' dzaba ih dajes kad vidis da je to kolegama idealan zakon. :loool:
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Mislio sam da si samo tvrdoglav, ali ti zapravo nisi u stanju da shvatiš. Nisam rekao da je kupovina oružja i auto od 115ks ista stvar, hteo sam da ti ukažem koliko je debilno kad svoj lični primer staviš kao šablon po kojem treba da se radi zakon jedne države.

@Adrei: hajde razmisli ili proveri pre nego tako nešto napišeš.

Poslato telepatski
Odgovori