Vesti iz auto-industrije
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Re: Vesti iz domaće i svetske auto-industrije
Dobar je Cruze, ali nije baš nešto udoban...slično kao Octavia. Leži super, jako čvrst auto. Dizel je italijanski VM, ali nema 6. brzinu i to je ozbiljna mana.
Pre dve godine su promenili taj dizel i sada ima 6 brzina, ali većina kod nas je s 5 brzina.
Pre dve godine su promenili taj dizel i sada ima 6 brzina, ali većina kod nas je s 5 brzina.
Mercedes AMG Vision Gran Turismo ipak ide u proizvodnju

http://www.b92.net/automobili/vesti.php ... _id=786056

http://www.b92.net/automobili/vesti.php ... _id=786056
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- starac vujadin
Interesantno, ali ne povezujem ovako nešto s Mercedesom. Da je neki Duesenberg ili Cadillac, pa hajde...
Meni je ovaj ugao bas dobar:

Ali ce zato Mercedes lepo para da pukne na pravljenju ovoga

Ali ce zato Mercedes lepo para da pukne na pravljenju ovoga

- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
"James Bond" auto
Za kupovinu ovoga će biti popriličan red među svetskim bogatašima.

Za kupovinu ovoga će biti popriličan red među svetskim bogatašima.
Bice ih samo 5,na bazi sls gt-a,samo ceo od karbona,te se ocekuje ubrzanje do 100 ispod 3.7s,koliko ima SLS GT. Imate link vesti ispod gornje slike
Zato sto ce ih biti samo 5,sam i rekao da ce puci pare,cak i ako kostaju 1.1 milion. 1. je vec prodat,a auto je bio prototip napravljen samo za igricu Gran Turismo,u kojoj ga ima 
Sent from my HTC One using Tapatalk

Sent from my HTC One using Tapatalk
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Nisam čitao ... ali mislim da je greška da prave samo 5 kom. kad će sigurno imati mušterije za bar 100 kom. ... mislim - kada se prodaju drugi super-automobili, što se ne bi prodavao i jedan ovakav Merc (u nekoj malo većoj seriji)?
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
ja vjerujem da ce i u ovom slucaju, kao npr. kada je Veyron u pitanju, MB biti na gubitu sa svakim prodatim automobilom...
xy puta sam kontao, nevezano za ovu super Mecku, da li bi se isplatilo kupiti ovakav neki auto, kao npr. Zonda cinque, i posmatrati ga kao cistu investiciju. posto je za ocekivati da cijena ovakvog auta raste interesuje me koliki bi bili troskovi odrzavanja i da li bi cijela investicija donijela neki profit...
kakva su vasa misljenja?
xy puta sam kontao, nevezano za ovu super Mecku, da li bi se isplatilo kupiti ovakav neki auto, kao npr. Zonda cinque, i posmatrati ga kao cistu investiciju. posto je za ocekivati da cijena ovakvog auta raste interesuje me koliki bi bili troskovi odrzavanja i da li bi cijela investicija donijela neki profit...
kakva su vasa misljenja?
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Pricas o ovako necemu? 

Njemu cena raste i raste

Njemu cena raste i raste

Brzine idu u H-a !!!

- Risto
da, tako necemu...
ono sto bi ja uzeo kao reper bi bila recimo Alfa 8c, jer je to mozda nekako i moguce kupiti u odnosu na auto od milion evra, ali kada bi sve moguce troskove stavio na papir nisam siguran da li bi bio uopste u plusu...
ono sto bi ja uzeo kao reper bi bila recimo Alfa 8c, jer je to mozda nekako i moguce kupiti u odnosu na auto od milion evra, ali kada bi sve moguce troskove stavio na papir nisam siguran da li bi bio uopste u plusu...
- Day Walker
samo ga parkiras u garazu i jednom mesecno obrnes krug.. Onda tu nema puno troskova 

Brzine idu u H-a !!!

- starac vujadin
Nema šanse da bude Mercedes u minusu na ovim kolima. Već imaju poznata (neprodata) kola koja samo treba stilski doraditi i u koju će strovaliti par stotina hiljada evra. Ista stvar kao sa SLR Stirling Moss. Ovo je kao kada vam u hotelu uveče posluže drugačiju salatu od istih sastojaka koji su bili na ručku, a nisu pojedeni i to vam naplate više 

- Risto
pa sada...
kontam da ga moram jednom godisnje voziti na servis, zatim ako dodam kasko, troskove skladistenja (topla i savrseno uredna garaza sa sigurnosnim sistemima) itd.
pitao sam jednog poznanika koliko ga kosta SLS godisnje, naravno osim gubitka vrijednosti, i covjek samo nasmijao i rekao "mnogo, stvarno mnogo, ali ga volim
"
edit:
@starac vujadin
moguce je i da si upravu, nije nemoguce da su i u plusu ali meni se cini da su ove mini serije za ozbiljne proizvodjace cisto bacanje para kako bi podigli imidz...
kontam da ga moram jednom godisnje voziti na servis, zatim ako dodam kasko, troskove skladistenja (topla i savrseno uredna garaza sa sigurnosnim sistemima) itd.
pitao sam jednog poznanika koliko ga kosta SLS godisnje, naravno osim gubitka vrijednosti, i covjek samo nasmijao i rekao "mnogo, stvarno mnogo, ali ga volim

edit:
@starac vujadin
moguce je i da si upravu, nije nemoguce da su i u plusu ali meni se cini da su ove mini serije za ozbiljne proizvodjace cisto bacanje para kako bi podigli imidz...
- Day Walker
a sad realno... Ko kupi takav auto, troskovi su mu najmanji problem.. Pa cak i kad ga gleda kao investiciju
Brzine idu u H-a !!!

- starac vujadin
Ako se lepo napravi priča i nabije hype oko te spiecijalne verzije onda uglavnom nije bacanje para. Pamte se ta kola i to znači za imidž.
Nekada se to radi i da bi se kola jednostavno rasprodala. SLR je dobar primer - on se slabo prodavao, pa su onda krenuli da rade kabriolet, pa onda na kraju još i Stirling Moss. Ali, sve su ređi ti primeri jer fabrike brižljivo planiraju te specijalne verzije.
Nekada se to radi i da bi se kola jednostavno rasprodala. SLR je dobar primer - on se slabo prodavao, pa su onda krenuli da rade kabriolet, pa onda na kraju još i Stirling Moss. Ali, sve su ređi ti primeri jer fabrike brižljivo planiraju te specijalne verzije.