Kamera za kola

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Re: Kamera za kola

Post od TheWickerMan »

Ja sam za sad zaovoljan sa 70mai A500s, ima gps, ima wifi, samo što nemam zadnju kameru nego samo prednju
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Kako tačno radi njen parking mod? Da li samo na vibraciju ili i na pokret?
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:

Post od TheWickerMan »

Ne znam, još ga nisam uključivao. Ali desilo mi se kad sam skroz opterećen sa prikolicom vozio po neravninama da je uključio "emergency video", tako da mislim da je na vibraciju
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

U vožnji on svakako snima sve, nego fajl skloni u drugi folder, kao emergency video. Ne prepiše ako nastavi da snima kamera narednih par sati.
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Dare4x4 napisao: 16 Maj 2025, 10:18 Kako tačno radi njen parking mod? Da li samo na vibraciju ili i na pokret?
Meni kod Xiaomi novijih kamera uvek kaže da nije odgovarajući kabal ili tako neka poruka i nikako ne mogu da ga aktiviram.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:

Post od TheWickerMan »

nidza napisao: 16 Maj 2025, 12:49 U vožnji on svakako snima sve, nego fajl skloni u drugi folder, kao emergency video. Ne prepiše ako nastavi da snima kamera narednih par sati.
To sam i mislio, u toku snimanja se aktivirao taj mod i snimak stavio u drugi folder
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

To radi na sok senzor, npr kada upadnes u rupu, al za parking mode ne bi smelo jer je tu prag okidanja za taj posao previsoko...
Npr ako te neko ocese ne bi registrovao
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

noob napisao: 16 Maj 2025, 13:42
Dare4x4 napisao: 16 Maj 2025, 10:18 Kako tačno radi njen parking mod? Da li samo na vibraciju ili i na pokret?
Meni kod Xiaomi novijih kamera uvek kaže da nije odgovarajući kabal ili tako neka poruka i nikako ne mogu da ga aktiviram.
Hvala! Da li imaš onaj hardwire kit njihov ili si pokušavao nekako drugačije?

To za emergency video se podešava koliko je osetljiv šok senzor. Dešava se i meni na 70mai (onoj cilindričnoj što je prva izašla) da sačuva neki snimak, a ona nema parking mod uopšte.

Kod ove A119 mi se sviđa što snima na pokret, pa ne može da propusti neki kontakt koji ne bi dovoljno zatresao auto. Uzeo bih neku bolju, da ima wifi (i app naravno) i da ima zadnju kameru. I kolega isto to traži jer su mu pre neki dan ogrebali ključem auto pozadi ali nisam pratio ponudu kamera jako dugo.
Korisnikov avatar
noob
Reactions:

Kamera za kola

Post od noob »

Sve je njihovo iz kutije.

Na grebanje ključem neće reagovati. Ima opciju da snima kada se ugasi auto :
Slika
Slika
Slika
Slika

Slika
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Probaj da kontaktiraš podršku.
Da li ta kamera ima detekciju pokreta?
Korisnikov avatar
noob
Reactions:

Post od noob »

Ova je 3 ili 4 kamera (ostavim staru kada prodam kola, ne skidam), uvek ista poruka za ovu opciju. Inače mislim da će raditi kada neko udari ili zaljulja auto.
Korisnikov avatar
C=64
Reactions:
Pridružio se: 27 Apr 2020, 11:33

Post od C=64 »

Da bi kamera radila u parking režimu, mora biti pravilno spojena na osigurače automobila, pomoću "hardwire kit-a". Za pomenutu - 70 Mai A500S koristi se UP03. Različiti proizvođači kamera imaju sopstvene, a postoje univerzalni i OBD hardwire kitovi. Koliko sam ja ispratio, da bi se izbjegla nekompatibilnost i razni problemi, najbolje je koristiti one koje proizvođač preporučuje.

Na prethodnoj stranici je bilo pitanje u vezi Viofo parking moda. Nabasao sam na jedan dobar video koji to podrobno objašnjava. KLIK!
danijel00
Reactions:
Pridružio se: 17 Jun 2014, 04:51
Garaža: Suzuki SCross

Post od danijel00 »

Ja sam kupio taj obd kabl i radi, da li ima nešto zašto izbeći to rešenje?

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Using Tapatalk
Korisnikov avatar
C=64
Reactions:
Pridružio se: 27 Apr 2020, 11:33

Post od C=64 »

Čitao sam na raznim forumima da parking mod, kod pojedinih brendova, ne radi ispravno preko OBD II kabla. Viofo je prednjačio po nekompatibilnosti. :mrgreen: Ako sve radi kako treba, onda super. Ne postoji drugi razlog za izbjegavanje tog rješenja. Koja kamera je u pitanju? :pivo:
danijel00
Reactions:
Pridružio se: 17 Jun 2014, 04:51
Garaža: Suzuki SCross

Post od danijel00 »

Hikvision sto je bila na omv valjda da se kupi :)

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Using Tapatalk
Odgovori