S ovim bih mogao uglavnom da se složim. Još u glavama nemamo most na Adi "učitan" za razna rešenja. Ali, to nije problem mosta.Bez obzira sto imas i ostruznicki most na koji se preusmerava i putnicki i teretni tranzit kroz BG umesto da ide preko Gazele i sto imas most na Adi, na Gazeli je i dalje Guzva. Dobio si rasterecenje 15 %. Za koje cu slobodno da kazem da je malo i do svesti ljudi. Desi mi se mnogo puta da je guzva napravljena u Kneza Milosa iz razloga sto je velika frekvencija na Gazeli i tesko se na nju ukljucuje. I svi stoje i cekaju da udju. Retko ko se iskopca iz te kolone i produzi na sajam, pa na most na Adi. I meni je lakse Gazelom, ali kad vidim guzvanjac tu, ja na sajam, pa na most na Adi. Na kom nikad nisam video guzvu. Napravim kilometar duze, ali prodjem brze bez guzve. U kontra smeru na Gazeli guzva skoro svaki dan. I opet se retko ko iskljuci i krene ka mostu na Adi. Svi stoje u guzvi. Ako vec ima alternativa sto da je ne iskoristim?
...Rešava se problem, a ne tranzit...Ako je tranzit najveći problem, onda rešavaš tranzit.Kad krenes da resavas saobracajnu guzvu, prvo se resava tranzit. Jer guzvu najmanje prave vozila koja idu u grad, a najvise ona koja prolaze kroz grad. A ,,kineski most,, je deo tranzita. I prva alternativa preko Dunava. A most na Adi uopste nije tranzitni.
...Most na Adi je i tranzitni...
Čemu opet populizam? Ti pričaš kako je "kineski most" "bitniji projekat" od mosta na Adi, pa sam te pitao da objasniš kako su Borča, Ovča, Zemun, zrenjaninski put i Pančevački most bitniji od Čukarice, Rakovice, Banjice, Dedinja, auto puta, Gazele i Brankovog mosta... Ne radi se koje bitniji nego gde je veći problem.Ni jedno naselje ne bi trebalo da bude vise ili manje bitno. O svima bi trebalo da se jednako vodi racuna.
Ovo je malo tendeciozno isticanje nebitnih argumenta, a zabašurivanje bitnjih. Imaš dva mosta, ali zaboravljaš da kažeš da tih mostova moraš da prođeš pored Sajma, kao i da dobrog dela centra moraš da prolaziš kroz centar, umesto da dođeš novim mostom. Jel treba da podsećamo ovde ljude koji je problem bio da sa Banovog brda dođemo do Novog Beograda, svaki dan, pa i vikendom?I dok nije bilo mosta na Adi, ja sam kad je guzva na Gazeli nekako nalazio alternativu, jer je pored nje preko Save imalo jos dva mosta.