Vrate se u pravi položaj. Ali kada želim da ih podignem kače haubu
@Grujic
Pa to je baš akcija. Servisnu knjižicu nemam, probaću tako kako si opisao.
Fiat 500L iz mog ugla.
Vozim dizela sa dosta opreme. Generalno sam zadovoljan autom ali je ipak najmučniji deo prilazak vozilu koje je po meni trenutno najružnije dizajnirano novije vozilo. Dobro, šta da se radi važno je da se kotrlja. Motor je po meni jako dobar i to je deo koji bih voleo da imam u nekom lepšem modelu. Potrošnja je u granicama propisanog. Nisam neko ko je imao priliku da ranije vozi dizela ali je vožnja po gradu štedljiva. Možda tome doprinosi i start-stop sistem. Međutim imam jednu ludu teoriju. Kada god mi je uključen taj sistem imam utisak da se na semaforima čeka samo po nekiliko sekundi.
Instrument tabla je izgleda retro i kako sam dobio objašnjenje sa mlađeg rođaka Fiat-a 500. Mutimediju nešto ne koristim, ustvari navigaciju samo jednom po magli, displej i sve ostalo na tabli sam viđao i bolje (Nove Škode recimo) ali stvar koja me jako nervira je senzor u gumama. Što to čudo zna da iscima bez potrebe. Kažu mi poznavaoci da su ih ugradili (ne samo Fiat) zbog zalbe na propisanu potrošnju a znamo da pritisak u gumama zna da utiče na potrošnju. Sve ostalo je na mestu, volan jako udoban, pregrada ima dovoljno i jedno zaista malo mesto za telefon.
Sedišta su mi kratka i na duže vožnje neudobna. Nema pomoći iako može dosta dobro da se podese.
Retrovizori klempavi i vrše funkciju. Auto je lako upravljiv i iznenađujuće okretan a deluje mi tromo.
Nije mi jasno zašto je ugrađeno ogledalo u zaklon od sunca na vozačevom mestu a nije ostavljena mogućnost da se stavljaju krovni koferi nego idu oni nosači što se stavljaju direktno na lim?
Kad smo već kod tih zaklona ne razumem zašto su prozori toliki i kako se zaštititi od bočnog sunca kada taj zaklon pokriva 1/10 bočnog stakla.
Mnogo mi smeta onaj prvi stub. Nikako da se naviknem.
Gepek mi je super, dobra je ona daska kao pregrada. Zadnja sedišta mi se čine udobnija od prednjih. Inače ih je jako lako spustiti. Odlična stvar je što se i ona mogu podešavati po dužini.
I sada pitanje da li bih ga kupio?
Ne. Uzeo bih motor i još ponešto ali ovaj model ne bi bio moj izbor.