maniaxxx napisao: 15 Apr 2020, 21:29
Kako ne mora da znaci, kad sad svako odmah ima koronu? Malo kasljas, zoves doktora diagnoza korona, bez testiranja. Boli te uvo, diagnoza korona, zgazi te avto, umreo od korone, ne ide to tako.
Pa ne, prosto nije tačno. Koronu nema niko ko nema pozitivan test, kod uzroka smrti ima već puno da se diskutuje, ali pre će biti da neko ko umre od korone ne stigne da dobije potvrdu iste.
maniaxxx napisao: 15 Apr 2020, 21:29
Da počnem od početka, jadni su doktori, baš jadni, rade svoj posao za koga su dobro plačeni, niti su jedini koji rade u ovo doba a najviše kukaju, a nije da su pre na infekcijskoj klinici radili u kratkim rukavima i bez maski, barem ne u SLO, jer sve ovo pišem za SLO, ne za Srb. Ostali, koji rade nisu važni jeli? Oni se ne mogu zaraziti? A to več vodi ka mojem prvem pitanju. NIJEDAN poznati sučaj nemam u SLO zaraženog trgovca, niti zaposlenog u Industriji a znamo da je ponegde i više stotinjak ljudi skupa, nema zaraženih zbog diranja lifta,, šetanja vani, pranja kola i ne znam šta sve još če nas ubiti po rečima naših kretena političara i od njih odobrenih "stručnjaka". kako bi ti to objasnio ako se več piše da je korona gora od svih bolesti dos ad i maltene umres odmah ako vidis bolestnog več preko tv?
Nije ovo regularan posao doktora, ovo stanje, u ovakvim uslovima ne spada u normalne okolnosti. Da jeste posao da leče ljude, al reći "to im je posao". je banalizovanje.
Drugo, ne vidim da je igde iko rekao da drugi nisu važni. Barem ne ovde u Srb, spominju se u radnici u trgovini, i policija, vojska, komunalne službe... Da mogu se zaraziti, al nisu direktno stalno okruženi gomilom zaraženih tokom celog radnog vremena.
To zašto ti nemaš nijedan poznat ti ne mogu odgovoriti, imaš gomilu primera da se zaraza proširila u mikro fokusima na mestima gde su ljudi bili na gomili, rođendani, proslave itd...
Ne piše se ni da je korona toliko opasna, ne znam otkud ti to?
Bolest uopšte nije naivna, iako jeste % onih koji umru mali kada se tako gleda, ali virus izaziva ozbiljnu pneumoniju, koja može biti fulminantna, jako brzo dolazi do pogoršanja... Sa velikim brojem zaraženih ukupan broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom je veliki.
Uostalom, ti vidim svakako imaš već svoje mišljenje koje neće biti promenjeno, pa sam džabe vrv pisao, al neka zbog drugih.