Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Corona virus

Post od Grujic »

maniaxxx napisao: 15 Apr 2020, 21:10 Jesam razmislio zašto pitaš?

Ne znam da li si stručan oko infekcija, virusa i slično ali možeš mi i ti odgovoriti na nekoliko pitanja pa da vidiš zašto mislim, da je ovo sve mnogo preterano.

A nisam napisao da je do sada pametovao 123456, ali to je bilo za unapred, jer znam da voli da reaguje na moje postove.
Zato što pišeš stvari o kojima nemaš pojma. Kako izlega sada rad doktora, čak i onih koji ne rade direktno sa koronom, nije za poželeti.

Stručan sam na nivou nekog opšteg znanja, možda mogu, možda ne mogu da odgovorim, al svakako ništa nisi ni pitao....

Drugo, mnogo ljudi misli da je sada preležalo koronu, pre korone, opisuje slične simptome itd... Ne mora to da znači, prelako se to zaključuje laički...
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Kako ne mora da znaci, kad sad svako odmah ima koronu? Malo kasljas, zoves doktora diagnoza korona, bez testiranja. Boli te uvo, diagnoza korona, zgazi te avto, umreo od korone, ne ide to tako.

Da počnem od početka, jadni su doktori, baš jadni, rade svoj posao za koga su dobro plačeni, niti su jedini koji rade u ovo doba a najviše kukaju, a nije da su pre na infekcijskoj klinici radili u kratkim rukavima i bez maski, barem ne u SLO, jer sve ovo pišem za SLO, ne za Srb. Ostali, koji rade nisu važni jeli? Oni se ne mogu zaraziti? A to več vodi ka mojem prvem pitanju. NIJEDAN poznati sučaj nemam u SLO zaraženog trgovca, niti zaposlenog u Industriji a znamo da je ponegde i više stotinjak ljudi skupa, nema zaraženih zbog diranja lifta,, šetanja vani, pranja kola i ne znam šta sve još če nas ubiti po rečima naših kretena političara i od njih odobrenih "stručnjaka". kako bi ti to objasnio ako se več piše da je korona gora od svih bolesti dos ad i maltene umres odmah ako vidis bolestnog več preko tv?
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

Zeza me mis, mora da je zbog korone :mrgreen:

Inace, jasno mi je da.doktori zasluzuju vecu platu od kasirke npr, ali ona ima kontakta sa nebroj ljudima dnevno, mnogo puta bez zastite, ali ona nije vazna, vazan je doktor infektolog, koji moze doci u kontakt sa infekcijom...neverovatno, sta je ocekivao? Samo.zdrave ljude ili sta?
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

maniaxxx napisao: 15 Apr 2020, 21:29 Kako ne mora da znaci, kad sad svako odmah ima koronu? Malo kasljas, zoves doktora diagnoza korona, bez testiranja. Boli te uvo, diagnoza korona, zgazi te avto, umreo od korone, ne ide to tako.
Pa ne, prosto nije tačno. Koronu nema niko ko nema pozitivan test, kod uzroka smrti ima već puno da se diskutuje, ali pre će biti da neko ko umre od korone ne stigne da dobije potvrdu iste.
maniaxxx napisao: 15 Apr 2020, 21:29 Da počnem od početka, jadni su doktori, baš jadni, rade svoj posao za koga su dobro plačeni, niti su jedini koji rade u ovo doba a najviše kukaju, a nije da su pre na infekcijskoj klinici radili u kratkim rukavima i bez maski, barem ne u SLO, jer sve ovo pišem za SLO, ne za Srb. Ostali, koji rade nisu važni jeli? Oni se ne mogu zaraziti? A to več vodi ka mojem prvem pitanju. NIJEDAN poznati sučaj nemam u SLO zaraženog trgovca, niti zaposlenog u Industriji a znamo da je ponegde i više stotinjak ljudi skupa, nema zaraženih zbog diranja lifta,, šetanja vani, pranja kola i ne znam šta sve još če nas ubiti po rečima naših kretena političara i od njih odobrenih "stručnjaka". kako bi ti to objasnio ako se več piše da je korona gora od svih bolesti dos ad i maltene umres odmah ako vidis bolestnog več preko tv?
Nije ovo regularan posao doktora, ovo stanje, u ovakvim uslovima ne spada u normalne okolnosti. Da jeste posao da leče ljude, al reći "to im je posao". je banalizovanje.

Drugo, ne vidim da je igde iko rekao da drugi nisu važni. Barem ne ovde u Srb, spominju se u radnici u trgovini, i policija, vojska, komunalne službe... Da mogu se zaraziti, al nisu direktno stalno okruženi gomilom zaraženih tokom celog radnog vremena.

To zašto ti nemaš nijedan poznat ti ne mogu odgovoriti, imaš gomilu primera da se zaraza proširila u mikro fokusima na mestima gde su ljudi bili na gomili, rođendani, proslave itd...

Ne piše se ni da je korona toliko opasna, ne znam otkud ti to?
Bolest uopšte nije naivna, iako jeste % onih koji umru mali kada se tako gleda, ali virus izaziva ozbiljnu pneumoniju, koja može biti fulminantna, jako brzo dolazi do pogoršanja... Sa velikim brojem zaraženih ukupan broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom je veliki.

Uostalom, ti vidim svakako imaš već svoje mišljenje koje neće biti promenjeno, pa sam džabe vrv pisao, al neka zbog drugih.
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

Nisi djabe pisao, hvala ti na odgovorima. Pisem za Slo, ovde je stanje ko da umiru ljudi masovno i to me ljuti.

Ali jos uvek ne znam, kako da nema zarazenih u industriji i prodavnicama gde ima mnogo socialnih kontakta, a.masa.ljudi.zarazenih u domovima za.stare, gde bi trebali da su izolirani.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ja ne znam da je neko zakačio coronu na pijaci i otvorenom prostoru, pa su one zatvorene, dok prodavnice u zatvorenom bez problema rade.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

cozmo napisao: 15 Apr 2020, 11:30

Za one koji su pitali cime se moj prijatelj bavi, direktor je firme Poseidon Clinical Research Organisation koja ima dugogodisnje iskustvo i u virusologiji, a on sam je epidemiolog dugi niz godina. Radi trenutno i saradjuje sa KCV u NS.
Kako se zove?
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Cuvajte se ljudi, snazan je virus.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Око 3 процента Холанђана развило је антитело против коронавируса. Према још објављеној студији међу даваоцима крви, шеф РИВМ-а Јаап ван Диссел известио је у четвртак током саслушања у Представничком дому.
Што је старија особа, мање је антитела
Проценат антитела разликује се по старосној групи. Осамнаест до двадесет година (688 особа) је 3,6 посто. Тај се удео непрестано смањује како људи који се тестирају остаре. Нису пронађена антитела у групи између 71 и 80 година, свега десет особа

Појединци који су се опоравили од коронавируса имају „одређени степен имунитета“, рекао је шеф РИВМ-а. Поновио је своју претходну сумњу да нису имуни сви који су имали вирус.

Такође није познато колико дуго појединци остају имуни ако су имали вирус.

Према РИВМ-у, групни имунитет је добио превише пажње
Проценат холандских људи за које се тврди да су имуни поставља питање. Посланик СП у парламенту Маартен Хијинк жели да зна шта значи групна заштита, на коју око 60 одсто свих Холанђана мора бити имун. "Три процента изгледа релативно мало", рекао је Хијинк.

Према Ван Дисселу, принцип групног имунитета добио је превише пажње непосредно након избијања у Холандији. "То је нуспроизвод вируса који кружи", рекао је Ван Диссел.

Премијер Марк Рутте у свом националном говору 16. марта навео је имунитет групе. "Уз групни имунитет, градите заштитни зид око њих. То је принцип", рекао је тада Рутте.
https://www.nu.nl/coronavirus/6045092/r ... virus.html
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Od 4 osobe koje sam čuo da su pozitivne na COVID 19, 2 osobe su zdravstveni radnici, jedan je operisan na VMA gde su 5 dana nakon operacije uočeni simptomi, a jednoj osobi je žena zdravstveni radnik..

Najopasniji su ovi što šetaju po keju i Fruškoj gori izgleda..
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Slika
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

Sta mislite o N95 maskama sa aliexpresa?
Dal moze da se ubode da valja?
Zdrav razum kaze - tesko.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Što da ne valja? Misliš neka sa drugog mesta koje je takođe poručilo iz Kine je sigurnija kupovina?

Ako dihtuje dobro, oseti se da blokira, smanjuje spoljne mirise koji su daleko manje čestice od korona virusa, a i PM2.5 čestica koje su rizik po zdravlje. Svakako je bolja od obične hirurške maske.
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

I sta je strucnjak rekao?Nesto konkretno?
Ovo je staro 2 nedelje.

U " svetu covida" gde se svaki dan nesto saznaje,to je kao godina.

Jel cita neko od vas strucne radove,koji se svaki dan objavljuju.Onako amaterski.
Desavanja iz Kine,Amerike.Uk,Izraela...
Jel cuo ko za klinicka testiranja Americkog Gileada,koji testira remdisivir.Veoma obecavajuce,jos od februara u Kini.

Cisto,odakle kupite informacije?
Sa facebooka? :loool:

Ja nemam veze sa medicinom,totalno druga grana studija- pravo.
Ali porodicno smo vezani za zdravstvo i vremenom razvijes interesovanja...
Zaključana tema