CR7 napisao:U igru je i usao i Belgijski ovcar malinoa,jel neko upoznat sa ovom rasom?
Imaju moja dva dobra druga malinoe (jedan muzjaka drugi zenku), dosta sam proveo vremena sa ovim kerovima i stvarno su odlicni kerovi. Veoma pametni, brzo kontaju stvari, slusaju gazde, veoma izdrzljivi, nisu po prirodi agresivni u smislu da ce da napadnu ljude bez razloga, njih koriste i specijalci, policija i vojska (pricam u globalu, ne samo za Srbiju) te i ovo govori o kakvim se kerovima radi. Uz muzjaka je rasla i beba, sada dete, koje ga jase gazi mazi pazi (ko svaka deca sa kerovima) i nikada nije bilo ijednog problema u smislu da je zarezao na dete. Odlican pas.
Ukoliko bi te zanimala nabavka malinoe mogu da te povezem sa drugom pa da ti on da sve informacije iz prve ruke.
https://youtu.be/qdybnL1d2mg
Drugar je dreser i radi na aerodromu u delu za bezbednost sa psima, sef je tamo, imaju malinoe i ovo je on na klipu. Kaze da su fenomenalni. Ako te sta zanima vezano za dresuru mogu da te povezem, nema odgajivacnicu, radi samo profi dresuru.
CR7 napisao:U igru je i usao i Belgijski ovcar malinoa,jel neko upoznat sa ovom rasom?
Odličan pas, vrlo dobar karakter, staložen, inteligentan. Ne bi trebalo da imaš nikakav problem s njim. Belgijanci imaju dve sjajne rase službenih pasa, sve bolji od boljeg - belgijski ovčar (malinoa je podvrsta te rase koja ima nekoliko varijeteta) i flandrijski govedar (bouvier des Flandres).
passenger napisao:Ovaj moj ina potvrdjenu artrozu. Jadan psić. Kaže da je na nezgodnom mestu i da extremno boli, ali on ne kuka.
Lekovi svakodnevno, posebna hrana, trebalo bi da ne šepa za mesec dana. Sad šepa ko starac.
Pazi ovo, i moj isto, vodio sam ga na fizikalnu terapiju dva puta po 10 dana sa pauzom od nedelju dana. Isto kao za ljude ali su struje jacine kao za decu. Dosta mu je pomoglo, ne sepa vise.
Ovaj nije moj ali mi bio simpatican pa sam ga fotkao. Inace to rade u bg na vet.fakultetu na radiologiji, 1000 din je tretman.
Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока
Sumnjam da bi dozvolili tako nešto u swiss, ali hvala na predlogu. Bolje mu je dada, izgleda da tablete za ljude za artrozu pomažu.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Mozda i tamo to rade. Ovde rade na vet.fakultetu i ordinacija novak s tim sto kod novaka krecu odmah sa hidroterapijom sto je malo radikalno. Poenta je otkloniti bol pa ici na vezbe. Pitaj tamo rade li to. Imas i kucnu opciju a to je bioptron lampa, obrij mu to mesto, pokvasi kozu i sa daljine 5-6cm mu odradi par puta po 10min dnevno, to i ovi rade
E dobar je, hvala. Šepao pre par dana malo jer loše iskočio iz auta. Najviše mu smeta prvih par sekundi posle višesatnog spavanja. U nedelju ako bude lepo vreme, ide s nama na planinarenje, ali vraćamo se žičarom
Evo da napisem par reci.
Ko zna i ko ne zna, posedujem kuju Americkog Stafordskog Bul-Terijera, stara oko 9-10god. Tokom marta ove godine smo primetili kao da se malo naduvala, ali kao nije to nista, prosla zima, mozda se malo podgojila itd. Dvorisni je pas, ne gledamo u nju 24/7. Posle par dana vidim ja da se vec dobrano naduvala u predelu stomaka i da se malo tetura. Odvedemo je kod veterinara kad ono - srcani crv!
Ko ne zna klinicku sliku i prognozu bolesti neka pogleda malo po netu, preko telefona pisem pa me mrzi da trazim.
U srcu su joj se zakacili adulti crva i stalno polazu larve koje kruze krvotokom i napadaju druge organe.
Na predlog veterinara uradimo testove da vidimo kakvi su drugi organi. Na srecu i zaprepascenje doktora drugi organi su bili netaknuti, sto je bilo malo verovatno s obzirom na stadijum bolesti, starost i kolicinu larvi u krvotoku. Obavestio nas je da ima 30% sanse da prezivi, da je terapija jako skupa i da traje 6 meseci. Druga solucija je da joj se odmah da neko sredstvo koje ubija sve parazite u telu u roku 2-3 dana, ali onda postoji mogucnost da se zacepi krvotok kad mrtvi paraziti krenu da cirkulisu, sto znaci sigurnu smrt.
Mi (tj tata) se odlucimo za ovo prvo pa sta bude. Kazem tata, jer sam ja bio pesimista.
Jednom nedeljno je isla na terapiju praznjenja. Svaki put se iz nje izvlacilo 2-4 litre neke tecnosti kao sukrvica, ta tecnos je nju naduvavala i vrsila pritisak na druge organe, pa samim tim je tesko disala, a tecnost se nakupljala zbog slabosti srca, itd sve u krug. Pila je 3 leka ja dan i na svakoj terapiji dobijala lek protiv parazita i viramine. Sve u svemu skoro 4000din nedeljno je kostala njena terapija, a ona sve slabija. Sa nekih 25kg je spala na 15kg.
Dva i po meseca nije bilo pomaka, ja sam vec digao ruke, ali tata je bio uporan. Prve znake poboljsanja smo primetili kad se vise nije morala prazniti na nedelju dana vec na dve, pa na tri, pa maesec.
Sad je proslo vec 5 meseci terapije, nije praznjena preko mesec dana i ne puni se vise tecnoscu, a nabacila je 4-5kg. Sve u svemu nadam se da ce uspeti do kraja da se oporavi, imam slike na kompu pa cu postaviti kasnije.
Eto sta sve uradi jedan ubod komarca. Drugarov Sarplaninac je "otputovao" za 7 dana od pokazivanja prvih simptoma.
Nije, ryanair ne prihvata živuljke. Ostao tamo kod majke moje supruge. Ne jede, ne pije., upao u depresiju jer nije supruga tu. Ostavili smo para za neke piletine i slično meso. jer samo to jede kad nije ona tu, drugo ništa. Pije nekad i mleko umesto vode. Valjda će pretekne konj do ponedeljka Posle će da skače i da plače 10 minuta kad je vidi. Mene samo omiriše i ode