Mobilne telekomunikacije
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Re: Mobilne telekomunikacije
A kako se to radi, da li imaš pri ruci neki link?
Ja tek treba da uđem u vode Androida.
Ja tek treba da uđem u vode Androida.
Ma za android makar ima zilion tutoriala za sve i svasta.
Kod starijih telefona, custom romovi su imali smisla. Zaista je mogao da se oseti boljitak i sto se tice brzine rada, i sto se tice trajanja baterije.
Custom romove sam uglavnom skidao sa xda-developers i podrska je postojala. Ljudi su stvarno kod dobrih romovo istrajavali sa zakrpama.
Kod starijih telefona, custom romovi su imali smisla. Zaista je mogao da se oseti boljitak i sto se tice brzine rada, i sto se tice trajanja baterije.
Custom romove sam uglavnom skidao sa xda-developers i podrska je postojala. Ljudi su stvarno kod dobrih romovo istrajavali sa zakrpama.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Pa lepo, kucaj na Google "rooting-tvoj uređaj" i naći ćeš uputstvo, nije isto za svaki uređaj. Naći ćeš tutorijal na YouTube ili uputstvo kao tekst, isprati to korak po korak i na kraju instaliraj Root App deleted kojim ćeš da deinstaliraš ono što nisi mogao do tada (Google gluposti itd). Ja sam tako pobio preko 50 aplikacija, fon se bolje ponaša, bagove nemam, baterija je bolja. Malo ko sa S6 može da se pohvali da mu baterija traje i do 40h a da nije rutovao uređaj.
Tapatalk 6.2.0 (Build 789)
Ako to uradiš kako valja garantujem ti bolji rad telefona, videćeš.
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Hvala na informacijama.
Da li ste uzimali telefone preko neta mobilnisvet.net i slicno? Kakva su vam iskustva? Vidim garancija je godinu dana. Kod nekih i dve ali ne daju fiskalne...
Kad nema note 7 moram note 5 izgleda.
Bas su me zeznuli sa zapaljivim
Kad nema note 7 moram note 5 izgleda.
Bas su me zeznuli sa zapaljivim

I mene. Ali mislim da cu ipak uzeti treci Note 4. 

Markoni što neces note 5? Gde uzimas note4. Imas garanciju?
Sent from my HUAWEI M2-801L using Tapatalk
Upropastili su odličan model. Prvo se neko setio da Note 5 ne prodaje u Evropi a posle ovo sa Note 7.
Ne mogu da verujem da ljudi na takvim mestima, gde se donose najbitnije odluke za kompaniju, prave tako glupe greške.
Ne mogu da verujem da ljudi na takvim mestima, gde se donose najbitnije odluke za kompaniju, prave tako glupe greške.
Da. Najgore olovka mi bas treba a nema konkurencije. Mislim peticu da uzmem zbog softvera.
Samo garancija mi bitna. Otkud znam samsung je to...
Samo garancija mi bitna. Otkud znam samsung je to...
Pa sta znam, robusnije mi deluje Note 4, ima SD port, ima izmenjivu bateriju.
Prvi sam uzeo preko Telenora, ovaj sad preko oglasa na Mobilnom svetu. Oba su radila savrseno. Jedino sto posle godinu dana malo popusti baterija, i ekran krene da se masti, pa mu je vreme za zamenu.
Tapatalk Post
Prvi sam uzeo preko Telenora, ovaj sad preko oglasa na Mobilnom svetu. Oba su radila savrseno. Jedino sto posle godinu dana malo popusti baterija, i ekran krene da se masti, pa mu je vreme za zamenu.

Tapatalk Post
Sto, krpu nisi nasao
)))

Hahha. Ekran je toliko dobar prvih skoro godinu dana da nema potrebe za brisanjem. Kad krene da se masti onda mora i da se briska svaki cas, a to me bas nervira. Svakako doplata do novog ne bude velika jer lepo drze cenu, a dobijes novu bateriju, i sve ostalo. 

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Uzeo sam ga pre neki dan, cisto da se nadje u krajnjoj nuzdi. Nije skup uopste, birao sam taj najslabiji jer mi dimenzije najvise odgovaraju a i ne nosim ga non stop sa sobom, samo kad zatreba. Gledao sam snimke gde ubacuju jacu bateriju u to kuciste, razmisljam se i to da uradim mada videcu koliko se budem navikao da vucaram ovo sa sobom.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Trenutno mi je knjiga spala na 3 slova:carov2 napisao:Svi su oni dobri i nećeš pogrešiti ni sa jednim. Jako su brzi, a što se tiče kamere, Huawei je kritičan kada su u pitanju video zapisi, nije na nivou konkurencije, fotke su ok, a sada imaju i manuelna podešavanja tako da možeš da se igraš i sa time.Risto napisao:Kad ste već tako aktivni oko predloga šta kupiti, i meni treba savet
Gledam ovih dana šta uzeti, dao bih 250 - 300 evra max, ali nikako da prelomim šta kupiti.
Hteo bi dobar, da kažem tako brz telefon, sa dobrom kamerom. E sada, budžet nije spektakularan, da G4 nije poznat kao model kom crkava ploča ne bi imao ovih problema.
Vrteo sam oglase, gledao cene, i trenutno gledam sledeće modele:
- Nexus 5X 32gb (možda i 16gb),
- Huawei P8,
- Huawei Mate S i
- Sony Z3+.
Kod Nexusa mi se sviđa što je klot Android, brz telefon, ali me brinu samo 2gb rama. Ja telefon uvek koristim duže vreme, ova Lumia je kod mene skoro 3 godine, pa se brinem da li će on biti dovoljno brz za nadolazeći software.
P8 je lep telefon, već malo mator model, nisam siguran da je pametna kupovina iako je flagship model. Mate S je već bolji telefon, ali mi se 5,5 incha čini veliko za moju malu šaku, nisam ga video nikad uživo pa me malo brine veličina uređaja.
Sony je korektan ali znam da je i njihova mobile divizija u problemima, nemam pojma koliko je dobar/loš ovaj fon. Drug ima Z2, nije loš ali me ne oduševljava.
Ima li neko neki treći predlog? Ima li smisla zbog garancije kupiti telefon u npr. Mađarskoj i isplati li se to uopšte (ako ne bi vraćao PDV)?
Pogledaj malo na YouTube snimke pa vidi koji ti se više svidja, a vidi i uživo da ih osetiš.
Treći predlog od mene bi bio Meizu. A u Mađarskoj verovatno nema previše smisla da se kupi telefon ukoliko ne bi vratio porez. Pogledaj na KP da li ima ovih telefona, kupljenih kod operatera.
Z3+;
P8 i
Nexus 5x 32gb.
Nexus sa 32gb je 250-260 evra, P8 270-280 evra a Z3+ je u rangu 280-300 evra. Ima li ko ovde Nexusa, kakvi su utisci? Da li bi trebao doplatiti malo za P8/Z3+, da li su oni uopšte bolji telefoni? Svi preporučuju Nexusa a ja sam nekako skeptičan