Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od LukaMaletin »

Najbolje android iskustvo.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Interesantno:

Kina: Xiaomi i Huawei svrgnuti s trona na tržištu smartfona

Kineski proizvođači mobilnih telefona Vivo i Oppo trenutno prednjače na kineskom tržištu mobilnih telefona.
Izvor: cnet utorak, 25.10.2016. | 09:25

U periodu između jula i septembra, kompanija Oppo zauzela je sam vrh liste sa 16.6 odsto udela na kineskom tržištu, ostavljajući iza sebe Vivo sa 16.2 procenta. Na trećem mestu nalazi se Huawei sa 15 odsto prodatih uređaja, a sledia Xiaomi sa 10.6 odsto, navodi kompanija Counterpoint Research.

Poređenja radi, u trećem kvartalu 2015. godine Oppo i Vivo beležili su prodaju od 9.9 i 8.2 odsto, dok je prodaja pametnih telefona kompanije Xiaomi iznosila 14.6 odsto ukupnog tržišta.

Kinesko tržište mobilnih telefona najveće je na svetu, ali takođe i jedno od najdinamičnijih, piše cnet.com.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Kinezi su cudo, ne cene kvalitet ni 2%.
Kako se neki brend koliko toliko poboljsa sa kvalitetom i malo digne cenu oni odmah pronalaze novo smece koje ce im biti broj jedan.
Nije ni cudo da odatle nista kvalitetno (a da je u njihovom vlasnistvu) ne moze da dodje.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Pa njima i indijcima ne zapinje da prave kvalitet. Trziste je preveliko i guta sve sto napravis. Ovo sto prave kvalitetnije je za eu, ali sta smo mi za njih.

Sent from my SM-N9005
Slika
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Risto napisao:
carov2 napisao:
Risto napisao:Kad ste već tako aktivni oko predloga šta kupiti, i meni treba savet :)

Gledam ovih dana šta uzeti, dao bih 250 - 300 evra max, ali nikako da prelomim šta kupiti.
Hteo bi dobar, da kažem tako brz telefon, sa dobrom kamerom. E sada, budžet nije spektakularan, da G4 nije poznat kao model kom crkava ploča ne bi imao ovih problema.

Vrteo sam oglase, gledao cene, i trenutno gledam sledeće modele:

- Nexus 5X 32gb (možda i 16gb),
- Huawei P8,
- Huawei Mate S i
- Sony Z3+.

Kod Nexusa mi se sviđa što je klot Android, brz telefon, ali me brinu samo 2gb rama. Ja telefon uvek koristim duže vreme, ova Lumia je kod mene skoro 3 godine, pa se brinem da li će on biti dovoljno brz za nadolazeći software.

P8 je lep telefon, već malo mator model, nisam siguran da je pametna kupovina iako je flagship model. Mate S je već bolji telefon, ali mi se 5,5 incha čini veliko za moju malu šaku, nisam ga video nikad uživo pa me malo brine veličina uređaja.

Sony je korektan ali znam da je i njihova mobile divizija u problemima, nemam pojma koliko je dobar/loš ovaj fon. Drug ima Z2, nije loš ali me ne oduševljava.

Ima li neko neki treći predlog? Ima li smisla zbog garancije kupiti telefon u npr. Mađarskoj i isplati li se to uopšte (ako ne bi vraćao PDV)?
Svi su oni dobri i nećeš pogrešiti ni sa jednim. Jako su brzi, a što se tiče kamere, Huawei je kritičan kada su u pitanju video zapisi, nije na nivou konkurencije, fotke su ok, a sada imaju i manuelna podešavanja tako da možeš da se igraš i sa time.
Pogledaj malo na YouTube snimke pa vidi koji ti se više svidja, a vidi i uživo da ih osetiš.
Treći predlog od mene bi bio Meizu. A u Mađarskoj verovatno nema previše smisla da se kupi telefon ukoliko ne bi vratio porez. Pogledaj na KP da li ima ovih telefona, kupljenih kod operatera.
Trenutno mi je knjiga spala na 3 slova:
Z3+;
P8 i
Nexus 5x 32gb.

Nexus sa 32gb je 250-260 evra, P8 270-280 evra a Z3+ je u rangu 280-300 evra. Ima li ko ovde Nexusa, kakvi su utisci? Da li bi trebao doplatiti malo za P8/Z3+, da li su oni uopšte bolji telefoni? Svi preporučuju Nexusa a ja sam nekako skeptičan :D
Jes, svi preporučuju 5x. Pogledaj samo da li bi mogao da svaris njegov izgled i kvalitet materijala. Druga dva su pojam po ovom pitanju za njega.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Korisnikov avatar
half man
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S

Post od half man »

Nexus bez sumnje ....
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Laki021 napisao:Kinezi su cudo, ne cene kvalitet ni 2%.
Kako se neki brend koliko toliko poboljsa sa kvalitetom i malo digne cenu oni odmah pronalaze novo smece koje ce im biti broj jedan.
Nije ni cudo da odatle nista kvalitetno (a da je u njihovom vlasnistvu) ne moze da dodje.
Imas iskustva sa Oppom, citao si o njemu ili pricas napamet?

Sent from my m2 using Tapatalk
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Da, OPPO je u najmanju ruku, jednako kvalitetan kao i Xiaomi, ili Meizu. Za VIVO ne znam, nisam imao priliku da ga vidim kod nas

Huawei od jeftinijih kineza jedino bolji po pitanju kamere-i to ne kod svih modela.

Ostale K-ke su iste, ili bolje od huaweia ali za mnogo manje para. Kvalitet izrade ne zaostaje.

Pri tom, govorim o modelima do 200e.

S obzirom koliko je kinesko trziste, jasno je da postoji mnogo vise proizvodjaca(za bilo sta) nego sto je dostupno kod nas.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
speedy stikis
Reactions:
Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27

Post od speedy stikis »

Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Izbacise i neki Mi Note 2, strasan aparat.

Sent from my m2 using Tapatalk
Korisnikov avatar
speedy stikis
Reactions:

Post od speedy stikis »

Korisnikov avatar
marketman
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2015, 11:52
Garaža: Toyota Rustolla 1.6 astmo

Post od marketman »

Tizuju sa takvim telefonima unazad godinu dana, a niko da izbaci nesto... Ne racunam Sharp aquos, bio je vise kao proof of concept.
@OPPO & VIVO prave vrhunske telefone. Dok je Samsung pravio plasticno djubre oppo je imao fon sa kojim su zakucavali eksere :) da ne spominjem prvi fon sa fhd ekranom, kao i prvi sa 2k. A vivo znam da ima vrhunske kamere. Nisu cak ni jeftini. To sto vecina nije cula za njih, to je druga prica.
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Ja više gotivim xiaomi i meizu nego vivo i oppo.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Korisnikov avatar
speedy stikis
Reactions:

Post od speedy stikis »

Stvarno izgleda mocno, lepo osvezenje

https://www.youtube.com/watch?v=3uDI1YeLkBs

Ovo ce apple da nazove inovacijom na sledecem telefonu
Korisnikov avatar
methane.master