Mobile uploads
Re: Mobile uploads
Steta, valjaju li cemu ova bazna ili?
Možda nijansu bolja od halogenih.
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Tržni centar...

Verstuurd vanaf mijn SM-A515F met Tapatalk

Verstuurd vanaf mijn SM-A515F met Tapatalk
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Ovo im je dobra fora!
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Poker…
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Malo je u pretovaru.
Super fotka 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Prvi put u Rumuniji. Idem poslom, pa sam se zaustavio na par sati u Temisvaru. Bas lep grad, sa dosta starije arhitekture.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Temisvar je bas lep grad, miran, ususkan.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
- pankoz
- Pridružio se: 09 Avg 2014, 21:05
- Garaža: Citroen C4 Grande Picasso 1.,6 hdi , Citroen C3 1,4 hdi
I ja treba da idem nešto poslovno u Temišvar u Petak ujutro.
Na koji granični prelaz je najbolje ići (iz N.Sada krećem)?
Izvinjavam se na blagom skretanju sa teme ...
Poslato sa Huawei P40 lite pomoću Tapatoka
Na koji granični prelaz je najbolje ići (iz N.Sada krećem)?
Izvinjavam se na blagom skretanju sa teme ...
Poslato sa Huawei P40 lite pomoću Tapatoka
Ja sam jutros isao preko Jase Tomica, nikog ispred mene, cak se granicar raspitivao za auto
. Vinjetu sam kupio tek u Temisvaru, posto na granici ne radi trafika.

Imam želju da posetim Temišvar, ali godinama nikako da se organizujem. Lep grad u austrijskom kolonijalnom stilu,lami napisao: 11 Apr 2022, 20:29 Prvi put u Rumuniji. Idem poslom, pa sam se zaustavio na par sati u Temisvaru. Bas lep grad, sa dosta starije arhitekture.

To je bilo vreme oružanih revolucija protiv austrijske vlasti. Mađari su s pravom zahtevali svoj "entitet" u okviru Carstva i s vojskom su skoro došli do Beča. Odlučujuća bitka je bila kod Švehata (tu je sada bečki aerodrom i najveća OMV rafinerija

Srpska Vojvodina je obnovljena posle 1. svetskog rata, ali je zbog udaje rumunske princeze Marije za prestolonaslednika Aleksandra I Karađorđevića, kao znak dobre volje i prijateljstva među naša dva naroda, Temišvar dat Kraljevini Rumuniji. Preko kraljice Marije, unuke britanske kraljice Viktorije, srpska kraljevska loza Karađorđevića je postala povezana sa britanskom krunom. Da li je to dobro ili ne, kakav je uticaj Britanija imala na kralja Aleksandra i Jugoslaviju, takođe je šira priča. Po meni, posle pada komunizma, ova veza se mogla dobro iskoristiti. Ako se sećate venčanja princa Vilijama i Kejt Midlton pre par godina u Vestminsterskoj opatiji u Londonu - Princ Aleksandar II Karađorđević je sedeo u prvom redu, zajedno sa Čarlsom, Elizabetom i Filipom. Britanski državni zvaničnici su sedeli u daljim redovima.
Itd, itd, ovoj istorijsko-geografsko-političkoj priči bih samo hteo da dodam da je se u sastavu Srpske Vojvodine nalazio i mali deo Baranje, oko Belog Manastira. Ovaj deo je početkom 1950-ih, opet zaslugom glupih Srba (konkretno - srpskih komunista), dat Hrvatskoj.
Ђенерал Јанковић