NEpostovanje propisa i greske koje pravimo u saobracaju

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Re: NEpostovanje propisa i greske koje pravimo u saobracaju

Post od samo polako »

Uhvatio sam sebe da već drugi put ne propustim ljude koji idu nizbrdo a ja uzbrdo.
Zaletim se uzbrdo i ne fermam nikoga!
Lepo stanem i čekam da se on vrati, umesto da se ja spustim nazad.
Naravno oni se ljute, neki prete, neki samo onako sede i bledo me gledaju.

:)
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Zakonski ti i jesi u pravu osim ako je vozilo veće kategorije ili je prepreka na tvojoj strani puta.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Znam, zato onaj smajli na kraju, ali ova dvojica koju sam sreo to ne znaju, a moja greška a možda to i nije je što sam uporan da isteram svoje pravo umesto da se pomerim i prođem.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Da li stajete na trepćuće zeleno? Ja stajem kad uočim na vreme, ali često i prođem. Čak su me jednom saobraćajci, u traci pored mene, izgrdili što sam naglo stao jer se neki zaleteo iza mene. Tako da su me savetovali da prođem.
Danas popodne sam zbog toga umalo kažnjen jer je policajac tvrdio da sam prošao na crveno iako imam više stvari kojima mogu da osporavam tu tvrdnju, njegova je poslednja. Upisao me u svesku, kao neće pisati ništa, a videćemo šta će biti.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ako si rekao da je bilo žuto, gotov si :) Mene treptanje potera da stisnem gas ali procenim pa stanem ako neću da protumbam putnike.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Danas sam posle ko zna koliko vremena stao, tj usporio na vreme i namerno sacekao da se upali zuto da stanem u Decanskoj, iako sam lagano mogao da prodjem na trepcuce. Razlog, stajala dva pandura pored mene :kezo:

U principu, ako sam siguran da prolazim dok trepce, nikada ne stajem. E sad, desi se ponekad da je treptanje krace nego sto sam ocekivao, pa prodjem na zuto, ali na crveno nikada.
I da, tamo gde su kamere stajem na trepcuce.

To sta pandur kaze... Pa mene su ubedjivali da sam "proleteo" kroz znak stop i "ugrozio vozila sa prvenstvom prolaza" iako sam bio 50 metara ispred njih i kretao iz prve (nisam stajao skroz), al eto, kaze cika policajac...
Onda sam kao svedoka odbrane pozvao gospodina Vajferta i odmah su se slozili sa mnom :kezo:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Nisam rekao da je bilo žuto, ubeđivali smo se par minuta, na kraju sam rekao da je bilo trepćuće zeleno, a on je priznao da je malo i nezgodno znog sunca, što i jeste tačno, jedva sam video koje je svetlo na semaforu. Računam da je fer i da neće da piše ništa, mada se nikad ne zna. Samo bi mi to falilo, a stvarno se trudim da poštujem maksimalno kad su semafori u pitanju, pešački prelazi, puna linija i slično. Alkohol ne moram ni da spominjem.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

NexT napisao:E sad, desi se ponekad da je treptanje krace nego sto sam ocekivao, pa prodjem na zuto, ali na crveno nikada.
E, o tome sam pisao. Ako ne poznajes semafor, nikada ne znas kada ce da zazuti.
Kod mene ni jedan ne trepce isti broj puta, a jedan uopste nema trepcuce zeleno, samo upali zuto.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

trojanac napisao:Nisam rekao da je bilo žuto, ubeđivali smo se par minuta, na kraju sam rekao da je bilo trepćuće zeleno, a on je priznao da je malo i nezgodno znog sunca, što i jeste tačno, jedva sam video koje je svetlo na semaforu. Računam da je fer i da neće da piše ništa, mada se nikad ne zna. Samo bi mi to falilo, a stvarno se trudim da poštujem maksimalno kad su semafori u pitanju, pešački prelazi, puna linija i slično. Alkohol ne moram ni da spominjem.
Mislim da ce biti sve u redu. Ipak ima dosta policajaca koji su razumni i korektni, i mislim da nece praviti problem.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Sigurno da ima i takvih. Radio sam 7 godina u MUP-u, znam i neke saobracajce, ali nisam u fazonu da cimam ljude kad me neko zaustavi. Da je hteo da mi pise morao bi da okrenem nekog jer sam zaista prosao na trepcuce zeleno, ali dobro sad. Bilo kako bilo nadam se da sam prosao samo sa opomenom i vise cu paziti sledeci put, sa nadom da me nece neko pokupiti otpozadi.

WS & TT2
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Jbg, kamera u auto kao Rusi. Ja ću da instaliram, i tako je auto garažiran. Može da posluži i kao dobar blef, ako ništa drugo.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
Modesty
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:28
Garaža: 207 1.4 HDI

Post od Modesty »

Evo šta se meni desilo jutros...

Krenem lepo, kao i svaki dan, putem kroz Košutnjak koji vodi od stadiona IMR do ispod Hajdučke česme (izlazi kod onog velikog parkinga).
Kod stadiona mi čovek (džoger) trči ispred auta, maše rukama, i nešto mi na kraju govori kroz prozor, ništa ga nisam razumela i iskreno mislila sam da nije baš sav svoj...
Uglavnom, nastavim dalje, kad vidim stoje 3-4 automobila, policajac zaustavlja sve, i ja opušteno stanem, mislim se vezala sam se, upaljena su mi svetla, opušteno, ne može mi ništa...

I onda mi kaže 'Jeste videli znak za zabranu saobraćaja u ovom smeru?'

WTF???

Ne znam da li me je onaj džoger omeo, ili je taj znak tu odavno, a ja po navici ne gledam baš znakove na mestima gde prolazim svaki dan, uglavnom, nema opravdanja, uzeo mi je podatke i kazna će da stigne...

Nebitno i za kaznu, nego tu svi i stalno idu kontra smerom i opušteno uleću u krivine, taj put služi kao alternativa Rakovičkom putu kada je jutarnja gužva, što znači da je neka "budala" kojim slučajem gledala znakove, mogli smo svi da izginemo... :kezo:
Kada je neko glup, ne možete mu to ni dokazati... D. Radović
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Jel ovo ONAJ već pominjani put iz teme Druženje...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Nije isti, ovaj je na drugom kraju Kosutnjaka
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/388435 ... zite-pojas

Zanimljivo je ovo:
Agencija za bezbednost saobraćaja tokom 2012. godine sprovela je istraživanje o korišćenju sigurnosnih pojaseva tokom vožnje u Srbiji i rezultati su pokazali da 61 odsto vozača vezuje pojas, 58 odsto putnika na mestu suvozača i svega tri odsto putnika na zadnjem sedištu.

Kao i sama vest, s obzirom na predsednikov prethodni posao :)
Odgovori