PayPal
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: PayPal
Sto je toliko skup? Jel neki poseban? Ja sam to kupio za bukvalno 100 dinara.
robbief napisao:EUR 29.99 ($39.34) + EUR 3.99 shipping.

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Poseban je usled toga sto na sebi ima i parce elektronike, ali valjda je trenutno bitnije to da je stigao bez problema i bez otvaranja paketa. 

Honda Undetected Garage
https://www.facebook.com/profile.php?id ... &ref=br_tf
https://www.facebook.com/profile.php?id ... &ref=br_tf
Ima li ko iskustvo sa DHL , paket mi je u Srbiji i sad pise da je status clearance event , jel to znaci da sutra treba da ocekujem postara ?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ili prekosutra.
Meni je trebalo dva dana da stigne od aerodroma BEG do kuce.
Ujutro je zavrsen clearance, tek sutradan je dostavljen.
Meni je trebalo dva dana da stigne od aerodroma BEG do kuce.
Ujutro je zavrsen clearance, tek sutradan je dostavljen.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Meni je ujutro stizao u BG, oko podne bi me kontaktirali.
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
Širim haos!
Tnx na odgovorima,stigao je paket treceg u Srbiju,ali je danas tek iskocilo clearance,dobro je da kontaktiraju.Nadam se da ce sutra stici i do mene.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Sa PejPelom stigao i haos oko naplate PDV-a
http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Sa-Pej ... PDV-a.html
Dolazak PejPala u Srbiju doneo je probleme u vidu nejednakog obračuna PDV-a prilikom carinjenja robe iz inostranstva, tvrde pojedini naručioci.
Kako za 021 kaže Novosađanin Janko Valenćik, od kako su građani počeli da masovno poručuju stvari iz inostranstva, nastao je haos, koji je rezultirao da pojedini naručioci PDV plate višestruko više od iznosa koji su izdvojili za pazar.
"Sad se odjednom sve primenjuje selektivno - neko plati PDV, neko ga ne plati. Desi se da neko robu plati 10 dolara, a da mu se proceni da je osnovica za carinu 40 dolara. Isto tako, neko ko poruči nešto što vredi 60 dolara, njemu se proceni da treba da plati još 10", kaže Valenćik za Novosadski informativni portal.
Dosadašnja praksa carinske službe je bila da paketi vrednosti do 50 evra prolaze bez ikakvih dažbina, a da je sve preko tog iznosa bilo carinjeno po stopi od 10% i na taj iznos je plaćan PDV od 8 do 20%, u zavisnosti od vrste carinjene robe. Valenćik kaže da je prilikom poručivanja robe primetio da se sada na sve pakete obračunava PDV, bez obzira da li se oni carine ili ne. "Sada kada nešto poručite, ne znate koja će biti krajnja cena", besan je ovaj Novosađanin.
Šefica Carinske ispostave u Novom Sadu Nadežda Grahovac tvrdi da dolazak PejPala nema veze sa tim, iako kaže da se obim posla carinika "udesetostručio" od kako građani Srbije mogu robu da naručuju pomoću ovog sajta.
Carinici procenjuju vrednost robe po principu "otprilike"
Ona navodi da su sva fizička lica koja naručuju robu čija vrednost ne prelazi 50 evra i dalje oslobođena plaćanja carine, ali samo ukoliko naručuju robu za svoje potrebe. Prema njenim rečima, problem nije nastao dolaskom Pejpala, već kada u pošiljci nedostaje faktura i tada su carinici prinuđeni da vrednost robe procenjuju odokativno.
"Robu koja stiže iz Kine i Hongkonga obično ne prati faktura. Onda mi moramo da tražimo te predmete na aliexpress.com ili na alibaba.com, kako bismo videli koliko to zapravo košta. E sad, da li mi u tom momentu nađemo baš istu stvar...uglavnom, oni koji naručuju robu preko proverenih onlajn prodavnica nemaju ove probleme", kaže ona.
Grahovac kaže da carine nisu oslobođeni oni koji robu žele da preprodaju, čak i ako je vrednost ispod 50 evra. "Upravo ispred sebe imam paket sa 100 privezaka za ključeve, bez fakture, a piše da je vrednost pošiljke 10 evra. Međutim, jasno je da je ovaj paket namenjen daljoj prodaji, a ne za sopstvene potrebe", kaže šefica Pošte carinjenja.
Ona dodaje da svi oni koji su nezadovoljni naplaćenim PDV-om, mogu da podnesu zahtev za povraćaj sredstava, ali uz njega moraju da prilože i fakturu.
http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Sa-Pej ... PDV-a.html
Dolazak PejPala u Srbiju doneo je probleme u vidu nejednakog obračuna PDV-a prilikom carinjenja robe iz inostranstva, tvrde pojedini naručioci.
Kako za 021 kaže Novosađanin Janko Valenćik, od kako su građani počeli da masovno poručuju stvari iz inostranstva, nastao je haos, koji je rezultirao da pojedini naručioci PDV plate višestruko više od iznosa koji su izdvojili za pazar.
"Sad se odjednom sve primenjuje selektivno - neko plati PDV, neko ga ne plati. Desi se da neko robu plati 10 dolara, a da mu se proceni da je osnovica za carinu 40 dolara. Isto tako, neko ko poruči nešto što vredi 60 dolara, njemu se proceni da treba da plati još 10", kaže Valenćik za Novosadski informativni portal.
Dosadašnja praksa carinske službe je bila da paketi vrednosti do 50 evra prolaze bez ikakvih dažbina, a da je sve preko tog iznosa bilo carinjeno po stopi od 10% i na taj iznos je plaćan PDV od 8 do 20%, u zavisnosti od vrste carinjene robe. Valenćik kaže da je prilikom poručivanja robe primetio da se sada na sve pakete obračunava PDV, bez obzira da li se oni carine ili ne. "Sada kada nešto poručite, ne znate koja će biti krajnja cena", besan je ovaj Novosađanin.
Šefica Carinske ispostave u Novom Sadu Nadežda Grahovac tvrdi da dolazak PejPala nema veze sa tim, iako kaže da se obim posla carinika "udesetostručio" od kako građani Srbije mogu robu da naručuju pomoću ovog sajta.
Carinici procenjuju vrednost robe po principu "otprilike"
Ona navodi da su sva fizička lica koja naručuju robu čija vrednost ne prelazi 50 evra i dalje oslobođena plaćanja carine, ali samo ukoliko naručuju robu za svoje potrebe. Prema njenim rečima, problem nije nastao dolaskom Pejpala, već kada u pošiljci nedostaje faktura i tada su carinici prinuđeni da vrednost robe procenjuju odokativno.
"Robu koja stiže iz Kine i Hongkonga obično ne prati faktura. Onda mi moramo da tražimo te predmete na aliexpress.com ili na alibaba.com, kako bismo videli koliko to zapravo košta. E sad, da li mi u tom momentu nađemo baš istu stvar...uglavnom, oni koji naručuju robu preko proverenih onlajn prodavnica nemaju ove probleme", kaže ona.
Grahovac kaže da carine nisu oslobođeni oni koji robu žele da preprodaju, čak i ako je vrednost ispod 50 evra. "Upravo ispred sebe imam paket sa 100 privezaka za ključeve, bez fakture, a piše da je vrednost pošiljke 10 evra. Međutim, jasno je da je ovaj paket namenjen daljoj prodaji, a ne za sopstvene potrebe", kaže šefica Pošte carinjenja.
Ona dodaje da svi oni koji su nezadovoljni naplaćenim PDV-om, mogu da podnesu zahtev za povraćaj sredstava, ali uz njega moraju da prilože i fakturu.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Pa sad, neki bi ako mogu bez bilo kakvih dazbina, ko ne bi, u stvari. Samo treba napraviti razliku izmedju carine i PDV-a.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Kao prvo, lažu kao psi da se i pre naplaćivao porez na pošiljke čak i kada su ispod limita za carinjenje. To su uveli sada, jer su videli priliku da zahvate neki dinar. A naravno da su i "zaboravili" da navedu kako su uveli taksu od 380 din za podnošenje žalbe na izračunati iznos.
Drugar mi je juče bio na carini, komplet nekih noževa je na DX-u platio 17$, stiglo mu na vrata da plati iznos na osnovicu od 40$!? A lik je od onih 100000% ispravnih, sve mora da je pod konac, ništa mufte ništa preko reda.
Otišao da se žali, poneo odštampanu fakturu, printscreen porudžbine + izvod sa kartice na kojem se vidi tačno koliko je skinuto u tom momentu. Rekli mu da će da mu uvaže - ali se plaća taksa, koja je taman tolika koliko su mu ukrali.
Stoka!
Drugar mi je juče bio na carini, komplet nekih noževa je na DX-u platio 17$, stiglo mu na vrata da plati iznos na osnovicu od 40$!? A lik je od onih 100000% ispravnih, sve mora da je pod konac, ništa mufte ništa preko reda.
Otišao da se žali, poneo odštampanu fakturu, printscreen porudžbine + izvod sa kartice na kojem se vidi tačno koliko je skinuto u tom momentu. Rekli mu da će da mu uvaže - ali se plaća taksa, koja je taman tolika koliko su mu ukrali.
Stoka!
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Da li moze neko da mi objasni, na primer hocu da kupim ovo:
http://www.ebay.co.uk/itm/Chrom-Turgrif ... 76ecc#shId
Sta treba da gledam, koliko bi ovo kostalo komplet sa svim dazbinama ?
http://www.ebay.co.uk/itm/Chrom-Turgrif ... 76ecc#shId
Sta treba da gledam, koliko bi ovo kostalo komplet sa svim dazbinama ?
- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Koliko vidim, ovo je licitacija. Kostace onoliko koliko bude izlicitirano, + ovih 11 za DHL. Ne vidim da ima da se kupi odmah bez licitiranja
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
I sta, niko nista ne izlicitira, ja licitiram 2 EUR i kao dobijem za 2 EUR proizvod, teoretski ? 
Nema nekih nasih poreza, carina, zajebancija... ?

Nema nekih nasih poreza, carina, zajebancija... ?