Cena servisa

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Re: Cena servisa

Post od milosdoktorabs »

Tako je,servis Goran,poznatiji kao Fiat Goran na Altini u Zemunu mi je za istu uslugu trazio 55 000 din ( Clean filteri i Schell ulje ).
E sada...auto je odvezen kod Dese ,poznavaoci koji voze alfu znaju ko je on.
Kada bude gotovo napisacu sve sto i zasto on,cenu,sta je uradjeno i sta je zamenjeno.
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Deša je super, a delove ugradjuje iz Kit komerca ako ti ne doneseš svoje. Takodje su OK i Autoricambi iz Zemuna
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

servis Goran,poznatiji kao Fiat Goran na Altini u Zemunu mi je za istu uslugu trazio 55 000 din ( Clean filteri i Schell ulje ).Prethodno sam nakon pregleda kod dese otisao kod njih na jos jednu proveru kola.Mogu da kazem da je korektno pregledan auto,neke greske obrisane i to je to.Nije naplaceno nista.Dopao mi se taj nastup i reko ajd kod njih dogovorim veliki servis .Inicijalno nalaz koji je Desa dijagnostikovao u servisu Goran su potvrdili. Rekao je da radi i Alfu sa 1.9 mjet motorima od skora i da imaju iskustva.Posle nekoliko poslatih mejlova u kojima sam zahtevao sta od delova ugradjuju ali odgovora nije bilo i na kraju posle mog malo preteceg mejla mi stigne jedan sturi odgovor te ga citiram:
Motorno ulje SHELL
Juce smo razgovarali I rekli ste da ne biste CLEAN filtere,pa Vam mozemo ponuditi KNECHT,Meat&Doria...
Veliki servis podrazumeva zamenu:seta zupcastog kaisa(zupcasti kais I dva spanera),pumpu vode.pk kais,dva rolera pk kaisa I spaner pk kaisa,cetiri filtera(ulja,vazduha,goriva I kabina) I ulje
Mali servis podrazumeva zamena ulja I cetiri filtera.
I uz mali I uz veliki servis podrazumevamo kompletan pregled vozila I dijagnostiku.
Servo ulje SELENI
Menjacko ulje SELENIA
Zamena ulja u menjacu zavisi od modela menjaca,a to cemo videti na servisu,od 3000 do 5000din
Ako je servo ulje neodgovarajuce,sistem se ispira,u suprotnom se samo zameni.

Odem onda do njih gospodja na prijemu mrtva ladna kaze,znate nisam mogla bas sve da kazem jer mi Alfu ne radimo svaki dan dok je drugo neprijatno iznenadjenje bilo vezano za nosac motora i cena koja je naglo postala 2x veca u odnosu na predracunsku.Kada sam spomenu da zelim promenu servo ulja sa ispiranjem sistema i ubacivanjem zelenog,dobio sam odgovor da Fiat sipa iskljucivo crveno a da ce oni sipati zeleno pa da pratimo boju do sledeceg servisa.Ista prica je vazila i za hladnjak ,dolice se,naravno cene filtera nije mogla da mi kaze ali je rekla da to dize cenu za 4 do 5 000 din ukoliko nisu Clean. Odgovorni momak je rekao da su odustali od Selenie jer ima jako mnogo uvoznika i pojavili su se plagijati ( ajd moze da pije vodu ).Sve to je meni bilo dovoljno da odustanem od njih.Mozda su dobri za Fiat ili lancu ali Alfu ne poznaju dovoljno dobro.Kada sam dovezao auto auto i inicijalno se dogovorao oko svega nije bilo reci o tome.Servis kod njih je bio zakazan za sutra.Auto sam inicijlano vozio kod Dese kada sam ga razmataro za kupovinu.Covek je napisao sta je potrebno uraditi.Pregled je bio vise nego korektan a sam auto od autokuce Petrovic odlican.E sada zasto sam odlucio da odem kod Gorana,ni sam neznam.Verovatno je uticaj imao jedan drugi forum,hvalospevi iako sam od Podvarka i Kaligule dobio sve moguce pohvale na Desinu adresu.Zelim da kazem da mi je majstor Toma iz Resnika koga sam zvao i telefonski rekao sta zelim da odradim rekao dodji pa cemo da vidimo.
E sada...auto je odvezen kod Dese ,poznavaoci koji voze alfu znaju ko je on.
Dosao kod coveka sa papirom na kome su stvari koje treba odraditi,pomenem EGR i granu a on kaze to se podrazumeva na veliko servisu i ulazi u cenu.Bilo mi je dovoljno par detalja u kojima je objasnio sta i kako.Covek je MAJSTOR ZA RESPEKT.
Kada bude gotovo napisacu ,cenu,sta je uradjeno i sta je zamenjeno.
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
bozza1979
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:01
Garaža: Škoda Scala 1.0TSI & Hyundai Getz 1.1

Post od bozza1979 »

Fiat Punto Multijet, redovan servis:
Ulje Selenia WR, filter goriva, vazduha, ulja, kabine, doliveno malo antifriza, komplet kontrola: 8000 dinara. Servis VB sport u Zemunu.

Centriran trap u servisu Uno za 1500 din.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Za Civic je redovan servis kod Stojanova oko 13000 din.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Fabia 1.2TSI mali servis+zamena kočne tečnosti: 16655 dinara u Autočačku. Ulje Motul. Filteri OEM+za gorivo MANN. KT Castrol DOT4.
Bilo bi oko 22000 da je sve uzeto kod njih.

HUAWEI P6 via TT
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Vase misljenje...koliko bi mogla da me kosta zamena druk lagera na Astri G u ovlascenom servisu? Poceo je da se cuje a nesto mi se ne ide kod majstora koje poznajem.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Pre svega proveri da li je taj zvuk nešto što treba da te brine. Skidanje menjača se verovatno podrazumeva, što je 80+ eur. Druk samo je glupo da menjaš kad skidaš menjač, zameni ceo set.

Da te utešim, verovatno je kod tebe jeftiniji deo, za moju Alfu je 150eur, jer objedinjuje i hidraulični cilindar.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

somi-car napisao:Vase misljenje...koliko bi mogla da me kosta zamena druk lagera na Astri G u ovlascenom servisu? Poceo je da se cuje a nesto mi se ne ide kod majstora koje poznajem.
Ti si iz BGa?
Ako jesi, pravac u Opel servis Ristic, bolji servis za Opel neces naci u Srbiji :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Vise iritira, problema nema. I zvuk se javlja samo kada stisnem papucicu kvacila i kada je napolju hladno. Preporuka majstora je da ne diram ''nije nista strasno moze on jos dugo tako''.

Sacekacu jos malo pa ako bude pocela i lamela odradicu ceo set. Mada ja 80% kilometraze napravim na otvorenom.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

nidza napisao: Da te utešim, verovatno je kod tebe jeftiniji deo, za moju Alfu je 150eur, jer objedinjuje i hidraulični cilindar.
Na 1.4 je isto iz jednog dela čini mi se, crklo na bratovom službenom prošlog leta pri povratku iz GR. Ujedno to je jedini ozbiljan kvar koji je imao na nekih 150k recimo.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

somi-car napisao:Vise iritira, problema nema. I zvuk se javlja samo kada stisnem papucicu kvacila i kada je napolju hladno. Preporuka majstora je da ne diram ''nije nista strasno moze on jos dugo tako''.

Sacekacu jos malo pa ako bude pocela i lamela odradicu ceo set. Mada ja 80% kilometraze napravim na otvorenom.
ako ti ne smeta zvuk, teraj tako jos neko vreme, moze to da posluzi. Svakako planiraj zamenu celog seta, u dogledno vreme
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Nema direktno veze sa temom, ali nisam nasao pogodniju temu, sto ne znaci da nema :)

http://www.bobistheoilguy.com/forums/ub ... 319&page=1
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

nuk napisao:
somi-car napisao:Vise iritira, problema nema. I zvuk se javlja samo kada stisnem papucicu kvacila i kada je napolju hladno. Preporuka majstora je da ne diram ''nije nista strasno moze on jos dugo tako''.

ako ti ne smeta zvuk, teraj tako jos neko vreme, moze to da posluzi. Svakako planiraj zamenu celog seta, u dogledno vreme
To se na mom Puntu cuje jos od kad je uzet.
Menjali su set, i ponovo se cuje kad je hladno.

Ne zmalacuj se sa tim ovde bacices pare.
nikaragva napisao:Nema direktno veze sa temom, ali nisam nasao pogodniju temu, sto ne znaci da nema :)

Korisnio, treba uzimati krstene filtere uvek.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

nikaragva napisao:Nema direktno veze sa temom, ali nisam nasao pogodniju temu, sto ne znaci da nema :)

Interesantno, samo pitanje kakva roba ide u Finsku, a kakva ovde.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Odgovori