Honda Civic 8. generacija

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Re: Honda Civic 1.8 8. generacija

Post od Heineken »

Dok sam radio u Sloveniji jedan kolega je imao novog svemirca tj kupio ga novog 2009-e, do sada dva puta menjano kvacilo i jednom letva volana, pocrkali razni elektronski delovi tipa retrovizor, podizaci i ne znam sad sta je jos nabrojao, a auto ima malo manje od 100k.. Njemu su rekli u ovlascenom da je problem sa kvacilom fabricki propust . Motor je 1.8...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Za benzinca ne znam da je iko ikada pomenuo kvacilo kao problem i 100% sam siguran da za benzinca to ni pod razno nije fabricki problem. Naravno da je moguc izolovan slucaj, ali da se isto desi i sa vec zamenjenim kvacilom nema trika - ako si 100% siguran da je benzinac onda tvoj prijatelj ne zna da vozi ili vozi njegova zena u stiklama. Nema trece... Pa cak i ako je dizel - jednom zamenjeno mora da bude ok bar 100k km.

Jbm li ga, znam samo dvoje ljudi koji su spalili kvacilo, a od njih je jedan to uradio zato sto je redovno izlazio iz garaze sa vrlo velikim i dugackim nagibom u rikverc, a drugi zato sto ne zna da vozi (provereno) :)

Za 2.2 dizel sam vec pomenuo da jeste nesto sto nije ni malo lepo i da je priznato od strane Honde i sredjeno na redizajnu 2009.
http://www.civinfo.com/wiki/index.php?t ... ing_clutch
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

^
Moze biti, covek mi tako rekao ako laze on lazem i ja..
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Verujem ti, naravno, zasto ti ne bih verovao - niko od nas nema nikakvog razloga da bilo sta izmislja, naopako :pivo:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

:pivo:

Mada kad si vec spomenuo zenu i voznju, on vozi kad idu na posao, a zena kada se vracaju.. mozda je stvarno problem do zene :rofl:
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Nije problem kvačilo već cilindar kod pedale, plastična obloga se "pojede" vremenom i počne da škripi.
Letva volana je električna i prolupa od loših puteva, na Civicu ali i na Accordu.
Manje-više svi problemi se uoče pre isteka garancije ako je vlasniku stalo da ih uoči :) na modelima posle restyle-a toga ne bi trebalo da bude.
Nijedan od tih problema ne utiče ni na jedan aspekt vožnje.
Alfa 159 jeste super, ali daj nemojte se ložiti, izgleda vrhunski, klasa iznad je, ali ima 1700 kg i dizel motor. Sportski je ko zadrigli sportista iz srednje škole u srednjim godinama :kezo:
Al super je što može da se kupi za te pare, ima i ona GT, ni ono nije skuplje za mlade momke :) Civic hatch je postao skuplji od Golfa dok sedan ima pristojniju cenu.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

1700 kg ima 2.4 jtdm pre restajlinga
1.9 jtdm ima oko 1600 a posle restajlinga nesto vise od 1500, a ove novije 2.0 jtdm ~1480..
Poslednja izmena od Heineken u 30 Nov 2013, 16:55, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

@ G4Ce
Nema baš 1700, 150 ks pre restylea ima 1500 a posle tiga 1450 kg... naravno da nije za poređenje sa Civicom ali zato je ista klasa sa Accordom :)

sent from Optimus 4X HD using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Moje je kvacilo novo crklo, zato sto je doslo do neravnomernog naleganja istog na povrsine zamajca i korpe.
Pa se sljustilo, u pojedinom zonama, i izgubilo povrsinu trakcije.
Nemoguce da ne znam da vozim, zato sto je isto na benzincu vec 80.000 fabricko.

To za Hondu Civica, sam cuo, i uvek bi uzeo, ako vec mogu da biram, auto koji ima samo japanske delove.
Cuo sam da kad malo krenes da rasklapas engleza, iskacu Valeo delovi na sve strane...

U svakom slucaju verujem samo kosookima...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ljudi ok više sa Alfom 159, nije poenta da se ona preporučuje umesto Civica, nego je poenta priče da za pare što se traži za Civica može da se kupi nešto drugo što je u nekom delu bolje od Civica...Alfa 159 je tu odličan primer.
Spomenuli smo i Leona i Golfa...može da se kupi i Clio Sport i da ostane za benzin džabe godinu dana na razliku u ceni. :)
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Meni Alfa 159 nije bila ni blizu bolja opcija od Civica.
Boringly average, but also perfect for school run mums
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

Ji 4Tze napisao:Meni Alfa 159 nije bila ni blizu bolja opcija od Civica.
ova izjava ti nije bas kompetentna,uvek je bolje uzeti auto viseg segmenta pa makar bila i sugava Alfa
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ma glupe su te konstatacije, ipak to ima i dosta veze sa komadom, sa odrzavanje i slicno.
Glupo je reci da je bilo koji od tih vozila los, sve je to sasvim dobro, nego smo mi sirotinja, pa to kupijemo iz trece ruke.

Sent from my ZTE-SKATE
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

@Bax
Kod nas u oglasima je >90% totalnih krseva. To se i po ceni moze iz aviona prepoznati - dovoljno je uporediti cene sa onima na mobile.de i sve je jasno. E, sad, to sto bi Srbistanci BMW 3 ili Audi A4 3 godine star za 12000 evra - pa naravno da ce za tu cenu morati da bude krsh koji je vozio Italijan na lizing i 150.000 km nije uopste promenio ulje...

milosdoktorabs napisao:
Ji 4Tze napisao:Meni Alfa 159 nije bila ni blizu bolja opcija od Civica.
ova izjava ti nije bas kompetentna,uvek je bolje uzeti auto viseg segmenta pa makar bila i sugava Alfa
Kako nije "kompetentna"? Covek je napisao da njemu nije bila bolja opcija + on je i pazario Civic :)

Tek ovo da je bolje uzeti auto viseg segmenta nema smisla - neko (ne mali broj ljudi) jednostavno hoce manji auto iliti nece veliki auto. Bez obzira koji proizvodjac je u pitanju. Meni je recimo problem sa caletovom garazom u Vrscu - duzi auto od 4,5m ne moze da stane zbog nekog glupog ormana :x E, sad, mene to nece spreciti da pazarim veci auto - nekog bi. Recimo caletu treba taj orman jer mu je tu sav alat, a Astra mu radi posao samo tako...
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Nešto se piše o tome kako je alfa težka i nije sportska, ali koliko znam je svemirac sve samo sportski nije, možda po izgledu ali po vožnji nikako, tu ima puno boljih alternativa
Odgovori