BusPlus i Komunalna policija

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Javni prevoz - BusPlus

Post od pedja »

paja napisao:Moram da priznam da ideja sa ulaskom na određena vrata ima smisla jer je lakša kontrola i jer se smanjue gužva u samom prevoznom sredstvu. Drugo pitanje je kako tu idj sprovesti u praksi.
Ima smisla u autobusima u kojim je moguca cirkulacija putnika, tj gde nije guzva.
U krcat autobus udjes na zadnja vrata, ako imas srece, i ostanes da visis na istim, a onda treba nekako da dodjes do sredine?
Nema sanse. U (polu)praznom busu nije frka.

---
I znam ja da nema nista od ogranicavanja sloboda. Ipak, pandur ima pravo da te legitimise.
Privatna firma (pa i drzavna, svejedno) nema pravo da zadrzava autobus pun ljudi, pa ni prazan autobus. Ili se ja varam? Pritom, vecina ima uredno placenu kartu, sto i nije tema.

Sutra ce drustvo za zastitu zivotinja da zaustavi autobus i kontrolise da ne prevozi neko kakvu macku van propisa.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Da svi postuju ulazak na prednja vrata bilo bi manje problema i sa guzvom (naravno, kada su pretrpani busevi ovo ne vazi), svi se od napred pomeraju ka nazad, a lakse je sto se kontrole tice jer ispred vozaca prolaze svi pa moze lakse da proveri. Inace je fenomen kako ljudi kada udju na prednja vrata jako tesko napustaju taj deo busa. Svi se nakaleme napred, a u sredini i pozadi bude dosta vise mesta najcesce.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Zar ulazak na prednja, a izlazak na srednja i zadnja vrata nije normalna stvar, kao sto je normalno da ces platiti kartu ako se vozis autobusom?
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Problem je u špicu kad nagrne milijarda ljudi i onda je malo teže to dovesti u red.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Nije problem reda, vec fizicke izvodljivosti u krcatom busu. Lakse je izaci kroz prozor, ili siber, nego se probiti do drugih vrata, jer cesto ne mozes ni kao covek da udjes, ves ostanes na tim istim prednjim vratima, viseci usput...
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Znam da je u NS praska ulaska na prednja vrata, pokazivanja pokazne karte ili kupovina karte uvedena devedesetih godina, možda i na kraju osamdesetih. Naravno, kada su velike gužve, teško je sve to sprovesti u delo, ali kada je stanje redovno, nije da ne može.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Žurka kod sajma :)

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Nindža revizori.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Stvarno su bahati ovi iz GSPa... Uredu je da ima povecane kontrole, ali zadrzavanje autobusa po 10min i vise je krajnji bezobrazluk...
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Sloba napisao:Znam da je u NS praska ulaska na prednja vrata, pokazivanja pokazne karte ili kupovina karte uvedena devedesetih godina, možda i na kraju osamdesetih. Naravno, kada su velike gužve, teško je sve to sprovesti u delo, ali kada je stanje redovno, nije da ne može.
Mozda je onda i postovano, medjutim 2009 ili 2010 su napravili akciju Red je bas zbog nepostovanja pravila, jer im je grad uskratio deo finansijske podrske i morali su da se snadju za finansije.

http://www.youtube.com/watch?v=JDRJ6pEKpEA
SlikaSlika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ispravljeno. :oops:
SlikaSlika
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Nemam ja ništa protiv ulaska na prednja vrata kao ni mnogi drugi putnici poput mene ali...

Ko se jednom vozio autobusom broj 16, 18, 23, 40, 65 itd jako dobro zna da u proseku na jednoj stanici uđe 20 a izađe isto toliko ljudi.
Dakle ulazak 20 ljudi na samo prednja vrata usporava već usporenu liniju koja ne poštuje nikakav red vožnje.

Beogradu pre svega fali autobusa pa kada budu poštovali red vožnje nikome neće biti problem sa poštovanjem ulaska na prednja vrata ili kroz prozor!

Glupost koju sam jutros doživeo je da ulazak na početnoj stanici se kontroliše a na sledećim ulazi ko kako hoće :o :trljamoci: , da su ukinute stanice pre Brankovog mosta sa donje strane :trljamoci:!

Komunalna policija treba građanima javno da objasni zašto sprovodi akciju i podržava mere privatne firme!

ps
kod nas su stavili komunalca iz kraja da dežura :trljamoci:
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

A šta komunalci da objašnjavaju? Kad rade za istog gazdu.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Slika

Malo podseća na nazi plakate dok su vladali kod nas

Slika
Odgovori