Mercedes A Class
Re: Mercedes A Class
Ja sedim sa uspravnim sedistem, ali sa pomerenim unazad poprilicno.
Ali OK, ovom autu nece glavni adut biti prostor. Imace prostora koliko i Golf.
Ali OK, ovom autu nece glavni adut biti prostor. Imace prostora koliko i Golf.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Napred je relativno prostran za tu klasu ali mi se cini da je pozadi prilicno skucen 
Tako mi se bar ucinilo u Zenevi
Rucica menjaca iza volana je bzv za ovu klasu...pa nije to S

Tako mi se bar ucinilo u Zenevi

Rucica menjaca iza volana je bzv za ovu klasu...pa nije to S

Eee to nisam primetio. Eto i prve mane s moje strane. Ne svidja mi se to ni u S-u, a kamoli u A klasi.Floyd napisao:Rucica menjaca iza volana je bzv za ovu klasu...pa nije to S
Moguće je da ima više mesta pozadi, ali to je štetu gepeka koji je valjda 340 litara. To mi deluje malo, pogotovu što nema zadnji pogon. Drugar koji je imao prilike da ga vozi i detaljno pogleda kaže da je i malo čudnog oblika gepek, pa je pitanje koliko je funkcionalan.
Molim???Floyd napisao: Rucica menjaca iza volana

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Meni se to bas svidja zato sto stedi mnogo mesta...
A inace A klasa bi trabala biti mnogo manja od Golfa i ostalih ako se ne varam,tako da me ne bi cudilo kada bi bilo manje mesta...
Mada po slikama deluje kao da iam fino mesta za tu klasu:

U osnosu na B klasu koja ima brutalno mnogo mesta:

A inace A klasa bi trabala biti mnogo manja od Golfa i ostalih ako se ne varam,tako da me ne bi cudilo kada bi bilo manje mesta...
Mada po slikama deluje kao da iam fino mesta za tu klasu:

U osnosu na B klasu koja ima brutalno mnogo mesta:

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ma da...to je onaj mercedesov fazon koji su poceli u S klasi a sad trpaju u svakom.Texonja napisao:Molim???Floyd napisao: Rucica menjaca iza volana![]()
Mesta za sta?Xepoj87 napisao:Meni se to bas svidja zato sto stedi mnogo mesta...[/img]
Neznam, ja jos nisam primetio da mi smeta rucica menjaca jer joj je zapravo tu mesto

Mislim da je to ipak vise njihov stil...
:trljamoci: :trljamoci: :trljamoci: ne mogu da verujem
Pogotovo ovaj deo sa otvorima za ventilaciju.. Ostalo je u prinicpu podnosljivo...
Pogotovo ovaj deo sa otvorima za ventilaciju.. Ostalo je u prinicpu podnosljivo...
Eto i prvih posledica saradnje sa Renoom 

-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Hteo sam da ostavim slican komentar ispod klipova ali rekoh da ne cackam mecku... 

:trljamoci:
Ipak bi to da, ja opipam
Mozda su hejteri sve razvalili, pa snimili video
Ipak bi to da, ja opipam

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Kad je ova tvrda plastika oko izduva lose uklopljena u tablu, krcka na svaku vibraciju auta. Kod mene je onaj izduv sa leve strane volana bangavo namesten i to ubija koliko nervira na duzem putu, ne mozes da ne primetis
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Nazovimo stvari pravim imenom - škart. Da je Chevy Cruze, pa ok, ali za Mercedes je ovo ispod svakog nivoa.
To je i meni palo napamet ali sam malo googlao da vidim ko je, kada i gde snimio video i nasao da se radi o nasem coveku koji zivi u DE a to je bilo na jednoj promociji...ne verujem da je tamo mogao nesto da razvaljujeblaugrana napisao: Ipak bi to da, ja opipam![]()

Ovde citiram njegove utiske sa promocije...
I konkretni komentar za video...Da ova 2012. godina bude jedna od najuzbudljivijih ikada za C segment, pobrinuo se izmedju ostalih i Mercedes koji je predstavio svoju novu verziju A klase. Ekstra novina je u tome sto je merc napustio(bar za sada) koncept kakav je gurao u prvde dve generacije A klase pa je nova verzija usla u C segment gde ce joj konkurenti biti BMW 1 (izasao prosle godine) i Audi A3 (izlazi za neki dan). Tu je i novi golf, koji izlazi 4. septembra koji ce sa svojom GTI verzijom takodje konkurisati A klasi.
Zvanicni tehnicki podaci se mogu naci ovde. Jedna od interesantnih novina je i to da ce u ponudi biti dva potpuno razlicita motora sa identicnom oznakom. Nije mi poznato da se ovo ikada desilo. Radi se o motorima 180 CDI. Prvi 180 CDI je Renault-ov zapremine 1.5 i 107 KS sa obrtnim momentom od 260 NM na 1750-2500 o/m dok je drugi 180 CDI Mercedesov motor zapremina 1.8, snage 135 KS i obrtnim momentom od 250 NM na 1400-2800 o/m. Ne bi bilo lose da neko ko malo detaljnije prati da nam kaze da li je ovaj prvi isti 1.5 dci koji se ugradjuje u mnoga Renault i Dacia vozila ili postoji neka bitna razlika?
Ja sam imao srece da sam dobio priliku da vozim ovaj auto pre nego sto se pojavi u salonima, ali sam sa druge strane imao nesrecu da sporoj Nemackoj birokratiji treba vise od mesec dana da validira moju srpsku vozacku tako da sam po srpski "izvisio" za voznju, ali sam bar uspeo da napravim par slika i snimaka
Moji utisci sakupljeni sedenjem i razgledanjem su da je auto jako lep i sportski nastrojen. Posebno u crvenoj boji spolja, a amg opremom unutra. Sto se mesta tice, za mene(178 cm) ga ima sasvim dovoljno medjutim, moze da bude problem za visocije jer poprilicno oskudeva u prostoru za glavu. Ako uporedim sa astrom G koju ja vozim, imam utisak da je unutrasnji prostor u kabini po sirini manji pa vrata i stub dodju dosta blizu glave. Isto tako, ja sam morao dosta nisko da spustim sediste da ne bi dosao do plafona dok u istoj toj astri mi je sediste podignuto na najvisu poziciju.
Pozadi ima sasvim korektno mesta, kada se vozacko sediste namesti po mojoj meri pozadi sedam bez problema dok za glavu nije problem kao kod Elantre. Opet, problem moze da bude ako neko visociji mora da spusti sediste do kraja, onda ovi pozadi ostanu bez mesta za noge ispod sedista. Ovakav problem sam jos video u BMW-u 3. Nazalost, bio sam sam pa su slike prostora za nogu i glavu izostale.
Sto se gepeka tice, tu ide moja najveca zamerka. Sobzirom na spoljnu velicinu i cenu, smatram da ovakav auto mora da ima ozbiljniji gepek. Samo 340 l sto je recimo 40l manje od astre G i neshvatljivo uzak otvor su za mene veliki minus. Ostale zamerke se odnose na gore pomenuti link kao i na neverovatnu sipku za drzanje haube
Mene je najvise sokirala cinjenica da se hauba podupire sipkom kao na ZastaviDanas bio na test voznji nove A klase pa sam se setio ove teme i zabelezio par kratkih snimaka. Radi se o AMG paketu opreme sa cenom od 51 450 Eur(slika ispod). Ovaj sa satom nije AMG i cena mu je 42000.

Inace, cim budem imao vremena, oticicu do Mercedesovog salona da i sam zagledam ovaj auto.