Mercedes A Class

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Re: Mercedes A Class

Post od Texonja »

Ja sedim sa uspravnim sedistem, ali sa pomerenim unazad poprilicno.
Ali OK, ovom autu nece glavni adut biti prostor. Imace prostora koliko i Golf.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Napred je relativno prostran za tu klasu ali mi se cini da je pozadi prilicno skucen ;)
Tako mi se bar ucinilo u Zenevi :pardon:
Rucica menjaca iza volana je bzv za ovu klasu...pa nije to S :)
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Floyd napisao:Rucica menjaca iza volana je bzv za ovu klasu...pa nije to S :)
Eee to nisam primetio. Eto i prve mane s moje strane. Ne svidja mi se to ni u S-u, a kamoli u A klasi.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Moguće je da ima više mesta pozadi, ali to je štetu gepeka koji je valjda 340 litara. To mi deluje malo, pogotovu što nema zadnji pogon. Drugar koji je imao prilike da ga vozi i detaljno pogleda kaže da je i malo čudnog oblika gepek, pa je pitanje koliko je funkcionalan.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Floyd napisao: Rucica menjaca iza volana
Molim??? :nesvest: :thumbdown:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Meni se to bas svidja zato sto stedi mnogo mesta...
A inace A klasa bi trabala biti mnogo manja od Golfa i ostalih ako se ne varam,tako da me ne bi cudilo kada bi bilo manje mesta...
Mada po slikama deluje kao da iam fino mesta za tu klasu:
Slika

U osnosu na B klasu koja ima brutalno mnogo mesta:
Slika
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Texonja napisao:
Floyd napisao: Rucica menjaca iza volana
Molim??? :nesvest: :thumbdown:
Ma da...to je onaj mercedesov fazon koji su poceli u S klasi a sad trpaju u svakom.
Xepoj87 napisao:Meni se to bas svidja zato sto stedi mnogo mesta...[/img]
Mesta za sta?
Neznam, ja jos nisam primetio da mi smeta rucica menjaca jer joj je zapravo tu mesto ;)
Mislim da je to ipak vise njihov stil...
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

:trljamoci: :trljamoci: :trljamoci: ne mogu da verujem

Pogotovo ovaj deo sa otvorima za ventilaciju.. Ostalo je u prinicpu podnosljivo...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Eto i prvih posledica saradnje sa Renoom :rofl:
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Hteo sam da ostavim slican komentar ispod klipova ali rekoh da ne cackam mecku... :mrgreen:
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

:trljamoci:
Ipak bi to da, ja opipam :kezo:
Mozda su hejteri sve razvalili, pa snimili video :D
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Kad je ova tvrda plastika oko izduva lose uklopljena u tablu, krcka na svaku vibraciju auta. Kod mene je onaj izduv sa leve strane volana bangavo namesten i to ubija koliko nervira na duzem putu, ne mozes da ne primetis
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Nazovimo stvari pravim imenom - škart. Da je Chevy Cruze, pa ok, ali za Mercedes je ovo ispod svakog nivoa.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

blaugrana napisao: Ipak bi to da, ja opipam :kezo:
Mozda su hejteri sve razvalili, pa snimili video :D
To je i meni palo napamet ali sam malo googlao da vidim ko je, kada i gde snimio video i nasao da se radi o nasem coveku koji zivi u DE a to je bilo na jednoj promociji...ne verujem da je tamo mogao nesto da razvaljuje :)

Ovde citiram njegove utiske sa promocije...
Da ova 2012. godina bude jedna od najuzbudljivijih ikada za C segment, pobrinuo se izmedju ostalih i Mercedes koji je predstavio svoju novu verziju A klase. Ekstra novina je u tome sto je merc napustio(bar za sada) koncept kakav je gurao u prvde dve generacije A klase pa je nova verzija usla u C segment gde ce joj konkurenti biti BMW 1 (izasao prosle godine) i Audi A3 (izlazi za neki dan). Tu je i novi golf, koji izlazi 4. septembra koji ce sa svojom GTI verzijom takodje konkurisati A klasi.

Zvanicni tehnicki podaci se mogu naci ovde. Jedna od interesantnih novina je i to da ce u ponudi biti dva potpuno razlicita motora sa identicnom oznakom. Nije mi poznato da se ovo ikada desilo. Radi se o motorima 180 CDI. Prvi 180 CDI je Renault-ov zapremine 1.5 i 107 KS sa obrtnim momentom od 260 NM na 1750-2500 o/m dok je drugi 180 CDI Mercedesov motor zapremina 1.8, snage 135 KS i obrtnim momentom od 250 NM na 1400-2800 o/m. Ne bi bilo lose da neko ko malo detaljnije prati da nam kaze da li je ovaj prvi isti 1.5 dci koji se ugradjuje u mnoga Renault i Dacia vozila ili postoji neka bitna razlika?

Ja sam imao srece da sam dobio priliku da vozim ovaj auto pre nego sto se pojavi u salonima, ali sam sa druge strane imao nesrecu da sporoj Nemackoj birokratiji treba vise od mesec dana da validira moju srpsku vozacku tako da sam po srpski "izvisio" za voznju, ali sam bar uspeo da napravim par slika i snimaka :)

Moji utisci sakupljeni sedenjem i razgledanjem su da je auto jako lep i sportski nastrojen. Posebno u crvenoj boji spolja, a amg opremom unutra :). Sto se mesta tice, za mene(178 cm) ga ima sasvim dovoljno medjutim, moze da bude problem za visocije jer poprilicno oskudeva u prostoru za glavu. Ako uporedim sa astrom G koju ja vozim, imam utisak da je unutrasnji prostor u kabini po sirini manji pa vrata i stub dodju dosta blizu glave. Isto tako, ja sam morao dosta nisko da spustim sediste da ne bi dosao do plafona dok u istoj toj astri mi je sediste podignuto na najvisu poziciju.

Pozadi ima sasvim korektno mesta, kada se vozacko sediste namesti po mojoj meri pozadi sedam bez problema dok za glavu nije problem kao kod Elantre. Opet, problem moze da bude ako neko visociji mora da spusti sediste do kraja, onda ovi pozadi ostanu bez mesta za noge ispod sedista. Ovakav problem sam jos video u BMW-u 3. Nazalost, bio sam sam pa su slike prostora za nogu i glavu izostale :(.

Sto se gepeka tice, tu ide moja najveca zamerka. Sobzirom na spoljnu velicinu i cenu, smatram da ovakav auto mora da ima ozbiljniji gepek. Samo 340 l sto je recimo 40l manje od astre G i neshvatljivo uzak otvor su za mene veliki minus. Ostale zamerke se odnose na gore pomenuti link kao i na neverovatnu sipku za drzanje haube :(
I konkretni komentar za video...
Danas bio na test voznji nove A klase pa sam se setio ove teme i zabelezio par kratkih snimaka. Radi se o AMG paketu opreme sa cenom od 51 450 Eur(slika ispod). Ovaj sa satom nije AMG i cena mu je 42000.
Mene je najvise sokirala cinjenica da se hauba podupire sipkom kao na Zastavi :o

Slika

Inace, cim budem imao vremena, oticicu do Mercedesovog salona da i sam zagledam ovaj auto.
Odgovori