Evo jos jednog snimka,ovaj put sam stavio kameru na zadnje staklo i snimao voznju uz ambijent kabine.Nikakva posebna voznja,otisao da napravim jedan lagan krug po selu http://www.youtube.com/watch?v=KH9mWjd28Cs
Kvalitet mi je ok,s'obzirom da je sumrak i da nema svetla u kabini.
ja imam ovu, nije loša za te pare koje sam je ja platio (30e) podvodno snimanje je ekstra dobro , plus što dobiješ gomilu dodataka... pobrisah sve klipove, snimiću jedan pa ću postaviti...
Pa standardnu 12v iz upaljaca...
Dobijes obican auto punjac uz svaku kameru.
Ja sam moju doduse,povezao na gole zice na 12v socket u kaseti,ali od pozadi,tako da nemam nigde vidljiv kabal,osim 3cm kod kamere,a imam slobodan socket za punjac. Jos mi je kamera iza retrovizora i ne vidim je uopste.
Tako da se kamera kod mene u kolima ponasa kao da je nema
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ova moja "Mobius" kamera, se napaja putem USB kabla tj. vuče iz malog USB-adaptera koji se gurne u utičnicu od 12V (1A), a on na izlazu daje struju od 5V potrebnu kameri.
Xepoj87 napisao:Pa standardnu 12v iz upaljaca...
Dobijes obican auto punjac uz svaku kameru.
Ja sam moju doduse,povezao na gole zice na 12v socket u kaseti,ali od pozadi,tako da nemam nigde vidljiv kabal,osim 3cm kod kamere,a imam slobodan socket za punjac. Jos mi je kamera iza retrovizora i ne vidim je uopste.
Tako da se kamera kod mene u kolima ponasa kao da je nema
maxer napisao:Ova moja "Mobius" kamera, se napaja putem USB kabla tj. vuče iz malog USB-adaptera koji se gurne u utičnicu od 12V (1A), a on na izlazu daje struju od 5V potrebnu kameri.
Nismo se razumeli - znam da se može tako napajati, ali to mi nije trajno rešenje: em kablovi vise preko šoferke do upaljača, em sam zauzeo upaljač koji služi za punjenje nekih drugih potrošača. Interesovalo me kako da je priključim na stalan izvor struje, da se spolja ne vide žice i ostalo...
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Inače ja u Focus-u imam 2 konektora od 12V unutar kabine: jedan je upaljač pored menjača a drugu je unutar ostave koja je ispod naslona za desnu vozačevu ruku (između dva sedišta).
USB kabli od 3m ide pored menjača pa duž donjeg dela vozačevog kokpita, pa između kokpita i vrata se penje na levi A stup, duž njega dolazi do plafona vozila, zatim horizontalno pored spoja šoferke i plafona vozila stiže do unutrašnjeg retrovizora i kamere koja je tu iza/pored njega. Uz kabli sam dobio samolepljive kockaste (3M traka) nosače koji na sebi imaju jednostavnu bravicu da drže na mestu kabli koji kroz njih provučeš (uz USB kabli sam dobio 10 kom. tih nosača).