Audi A4 B9

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Re: Audi A4 B9

Post od maxer »

Ecological, economical and high-tech: the Audi A4 Avant g-tron

The Audi A4 Avant g-tron is the second model after the A3 Sportback g-tron that customers can run on compressed natural gas (CNG) or Audi e-gas. Its 2.0 TFSI engines has an output of 125 kW (170 hp) and torque of 270 Nm (199.1 lb-ft).

The tanks for the Avant g-tron, which will become available in late 2016, are located under the rear of the car. They can hold 19 kilograms (41.9 lb) of gas at a pressure of 200 bar and are particularly light thanks to their novel layout. The inner layer consists of a matrix of gas-proof polyamide, while a second layer of mixed carbon-fiber-reinforced plastic (CFRP) and glass-fiber-reinforced plastic (GFRP) ensures extremely high strength. The third layer made of glass fiber helps visualize any external influences. Epoxy resin is used to bind the fiber materials.

Gas consumption of less than four kilograms per 100 kilometers (8.8 lb per 62.1 miles) in a normal driving cycle means extremely low fuel costs for the customer. With NEDC fuel consumption, the bivalent g-tron model drives over 500 kilometers (310.7 mi) on natural gas. When the gas left in the tank is less than about 0.6 of a kilogram (1.3 lb), gas pressure, falls below ten bar and the engine management automatically switches over to gasoline operation. This allows an additional range of 450 kilometers (279.6 mi).

The A4 Avant g-tron is particularly ecofriendly when it runs on Audi e-gas. With this fuel, the company presents the first form of completely CO2-neutral long-distance mobility. Audi produces this fuel with the help of renewable energy, water and CO2 in several power-to-gas plants. Using this method, the brand with the Four Rings makes surpluses of renewable energy storable. The e-gas can be bought with a special filling-station card, which acts as a compensation instrument.

In parallel, Audi is continuing its research in the area of e-fuels. Together with its partners, the company has now developed a new method of producing e-gas. This secures the future supply for the rising number of g-tron models on the roads. Thanks to the new method, Audi e-gas is produced with the help of microorganisms by means of biological methanation. Compared with the previous used chemical process, the gas is produced at significantly lower ambient pressures and lower temperatures.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Samo sto je ovde uparen sa TDI motorom, mada nude i benzinac.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

A4 e-tron ce biti drasticno sporiji od 3.0tdi, verovatno ce biti sporiji i od 2.0tdi od 220ks.

Imajuci u vidu a3 e-tron koji je tezi pazi sad 300kg!!! od a3 sb sa istim motorom 1.4tsi, pri punoj snazi sistema je zanemarljivo brzi do stotke, ali pazi sada, oni i u fabrickim podacima naglasavaju da punu snagu kombinovanih sistema ima vrlo kratko.
Znaci kratak boost i posle toga vuces 300+ kg tereta okolo :)

Послато са GT-N7100
Poslednja izmena od Ivan u 01 Jul 2015, 01:03, izmenjeno 1 put ukupno.
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Mr.Rotor napisao:Prijatelju na A8 se izvlači tablet već 12 godina. Ovo isto ima i A7 i A6.

Bar nema fejk uzduve.

Eeeee, kad je to Volvo još imao!

Slika
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Ivan napisao:A4 e-tron ce biti drasticno sporiji od 3.0tdi, verovatno ce biti sporiji i od 2.0tdi od 220ks.

Imajuci u vidu a3 e-tron koji je tezi pazi sad 300kg!!! od a3 sb sa istim motorom 1.4tsi, pri punoj snazi sistema je zanemarljivo brzi do stotke, ali pazi sada, oni i u fabrickim podacima naglasavaju da punu snagu kombinovanih sistema ima vrlo kratko.
Znaci kratak boost i posle toga vuces 300+ kg tereta okolo :)

Послато са GT-N7100
S obzirom koliko su ustedeli u odnosu na B8, ta tezina mu nece predstavljati problem, a zaboravljas da je i 3.0TDI tezi od 2.0TDI a razlika u snazi uopste nije zanemarljiva.
Tesko je sada donositi zakljucke, treba sacekati testove.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Raki_Audi napisao:Slika
Slika
Slika
Audi je uzeo BMW kontrole za klimu i dodao malo hroma da izgledaju luksuznije, ujedno to je i jedini deo enterijera koji mi se dopada. Deo oko menjaca bi bio dobar da je normalna rucica,ova mi se ne svidja. Tablet bljuc bljuc. Volan krs
MB izgleda najluksuznije,mada meni se bas i ne dopada,prevelika jednolicna povrsina. Volan odlican
BMW najjednostavniji,stvarno izgleda starije u odnosu na ova dva na slika ali uzivo mi je ok, sta ima da dodaju hrom samo da bi dobilo shiny modern look. Deo oko menjaca izgleda malo prazno,trebalo bi da promene dugmad. Volan odlican

Ovo je moje misljenje,ne kazem da sam u pravu (ali jesam :mrgreen: )
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Valjda se kod hibrida snage ne sabiraj tj sabiraju se ali ima dobrih gubitaka.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

@goblin gresis, matori a4 b8 je sa 3.0tdi quattro stronic tezak kao novi a3 e-tron.

Ceo 3.0tdi motor je tezak 219kg, svega ~30kg vise od 2.0tdi.

Dok e-tron sa druge strane dodaje ~300kg :)

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Ma naravno da ce biti tezi, al opet je i razlika u snazi solidna, ako i u potrosnji...
Ako 2.0TDI moze ostvarivati potrosnju ispod 7L, onda bi ovde mogao zabeleziti cak i nizu potrosnju uz ogromnu snagu od preko 320KS, to je ipak fenomenalan rezultat.
Kakav ce biti sa preformansama to cemo znati tek nakon testova.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Pezo godinama nudi dizel hibride, katastrofalno su se pokazali.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Nisam verovato da će mi se neki karavan dopasti ali ovo stvarno izgleda:
Slika :doubleup:

Ovu sam čak stavio na desktop:
Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Gobline, tdi gubi ekonomicnost sa tolikom kilazom.
Ista stvar kao i sa C hibridom, gde ~290ks, ide kao 245ks, a imas sve nedostatke takvog sistema.
Jos je tu auto tezi 200kg, a ne 300 kao Audi, pa opet ide posebno vesanje i auto dosta gubi na voznoj dinamici.
Ja sam se bas smorio kada sam skapirao sve to, jer su brojke na papiru delovale impresivno, a ispade mozda i najgora motorizacija za c klasu.

Ovi materijali enterijera ne imponuju C klasi, pa deluje 50% ruznije, nego sto zaista jeste :)

Ali se sa nekim misljenjima slazem, tablet najgore lezi C klasi, menjac najgori u Audiju, Bmw ima najbolje uklopljen tablet, C klasa mi ima ubedljivo najlepsa vrata, najlepse kontrole klime, izduve klime, kontrolnu tablu i najlepsi volan i ako je ova ovde okacena c klasa bzvz.
Takodje mi se mnogo svidja linija enterijera i table koju C klasa ima, jer mi je to pravi primer sportske elegancije.
Kod C klase se enterijer ne razlikuje od ovog na.slici, ni kada je dosta losije opremljen auto, sto je po meni veliki uspeh, dok mislim da bi Audi tu najgore prosao. Takodje, c klasa ima toliko intarzije, da je par stotina eura transformise u klasu iznad.
Samo je jebe taj neskladan tablet, jer da je bio malo bolje integrisan izmedju ventilacije i gornjeg dela table, mislim da bi i najgore hejtere odusevila.
Instrument tabla... Kod Merca mi je najagresivnija i verovatno najlepsa, sa ovim tunelima, dok mi je kod Audija mozda najbolja, ali jos nisam odlucio da li mi je ta skroz digitalna tabla vrh vrhova ili najveca glupost :)
Bmw mi je tu ocaj zivi.
I ako mi je Audijev enterijer ocigledno moderniji od Bmwovog, mislim da tu bezlicnost ne bih mogao da mu oprostim, da ne spominjem dacia style deo ispred navi tockica.
Sranje mi je sto su ubacili tt fazon klime u a4, jer mu bas ne stoji, dok je u ttu predrkana. Tt mi je generalno jedini Audijev dragulj enterijera, od D3 A8ice iz 2003.
Jedino sto me kod A4 privlaci, jeste ta mala kilaza, jer bi uz pravu tehniku, zaista mogao prevazici i bmw po voznoj dinamici.

Ne znam za ostale, ali ja opasno gotivim fazon Merca, da svakom generacijom dobijes potpuno drugaciji proizvod, uvek sveze i novo, a ne da dobijes malo modernizovan i zakrivljen stari osecaj.
Posle htca m7, m8 i m9 su brutalni telefoni, ali deja vu i automatski bih imao polovican filing, pa sam zato menjao za nesto totalno drugacije, te je ista stvar i sa kolima.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Marko
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 23:12

Post od Marko »

https://youtu.be/0VIGVW14OXI
Ako vam ide suvise lako, pogledajte bolje. Mozda vam ide nizbrdo!
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

Znaci fiksiran tablet :glavomuzid:
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ