Ne znam zasto si toliko zapeo sa Hyundai, stvarno ne razumem. Zajebaces se samo tako, posebno ako uzmes dizel. Nisam stekao utisak da prelazis 30-40k godisnje pa da ti treba dizel. Takodje, imaj u vidu da Hyundai ne daje, ili barem nije davao, 5 godina garancije kao sto reklamira vec 3 godine + 3 godine moras da se pravdas Triglav osiguranju kada prdnes.
Ogi, stavi mi u jednom postu + i - za kupovinu Hjundaija, iz tvog iskustva, to ce vise da mi pomogne
Dakle od kvaliteta samog auto do garancija, servisa i ostalih stvari
Problem je sto nema puno korejanaca na ovom forumu
Mozda ja dodam nesto novo u ovu porodicu, ko ce ga znati
U svakom slucaju naginjem ka kosookima.
Evo i primera za nesto sasvim drugo, kupio sam kineski telefon Xiaomi Mi3 i uporedio sam ga uzivo sa Samsung Galaxy S4 i iPhone 5S, ne zna se koji smesnije izgleda pored njega. I hardverski i softverski je jak a jeftin. Imam ga vec 6 meseci i ni jedan problem nisam imao. Pu pu da ga ne ureknem.
Pa ako si vec zapeo i30 ona idi na ovog 1.4 benzinca u comfort opremi za 11.690 evra. Perfomanse ti koliko si rekao nisu mnogo bitne, jeste da za nepunih 700 evra premasuje neku tvoju granicu za koju nigde nije objasnjeno da li je principijelne prirode ili je bas maximum mogucnosti. Mislim da vredi doplate jer rucice i retrovizori u boji osim ako auto nije crn dosta uticu na opsti izgled i utisak a isto tako i kozni volan i menjac dosta uticu na utisak i osecaj u voznji, takodje i vozacevo sediste podesivo po visini u autu kompakt klase moze napraviti znacajnu razliku u iznalazenju udobne i idealne pozicije za volanom.
Mislim znam da si vozio Punta, ali napisao si negde na pocetku da bi se auto osim po gradu gde ti je Oktavija velika auto vozio neretko i na duzim putovanjima gde su ti pojedini iz B segmenta bili neudobni ili tesni.
Takodje ovih par detalja u opremi koje sam naveo osim sto ce tebi stvarati dodatno zadovoljstvo i uzitak tokom duzeg perioda koliko verujem da planiras da ga vozis, sa obzirom da ga kupujes novog, takodje su vazni i priliko preprodajne vrednosti auta gde su koreanci prilicno slabi a pogotovo klot. Tu neces proci kao sa Puntom.
Dizela ja ne bih razmatrao ni pod tackom razno. Skuplji je u startu a videli smo i po svedocenjima nekih komentatora da postoji i velika razlika u ceni redovnog servisa u ovl. servisu izmedju benzinaca i dizela.
I jos nesto, sto se cenkanja tice, malo ti je sada nezgodan trenutak za to jer svi cekaju sajam i nadaju se nekim rezultatima pa se jos ne osecaju u problemu da mozes da ih ucenjujes, ali posle sajma ako rezultati ne budu dobri mozda bude prostora da se nesto iscenkas ako im bude frka da prodaju da ispune kvartal. Pogotovo zbog ove frke sa uvoznicima gde se jos uvek ne zna sta ce biti od aprila sa njima pa se apeluje da se saceka sa kupovinom te marke.
Takodje, ipak, razmisli ti jos jednom o onom Yarisu, sigurno bolji i napredniji motor, vesanje, menjac, najvisi paket opreme, a vrlo popularan kao polovnjak i odlicno drzi cenu. O pouzdanosti nema potrebe ni pricati.
Obisao Kiu i Hyundai. Odustao sam od i30, brze sam izasao iz salona nego sto sam usao, necu sa njima da se zajebavam. Ceed zbog jace cene ispada iz price. Kia Rio Sport Sedan je u nekom razmatranju a za ostalo cekam sajam da obidjem jos koju masinu.