52. Međunarodni salon automobila - MSA (OICA) 20-29.03.15.

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Re: 52. Međunarodni salon automobila - MSA (OICA) 20-29.03.1

Post od Cherokee »

Bio danas na Sajmu. Lepo proveden dan, zadovoljan sam. Podelicu neke svoje impresije:

Mercedes - definitivno za primer svima. Mislim da od svih izlozenih automobila, samo S klasa nije bila otkljucana (ne racunajuci Maybach i AMG GT koji su izolovani ogradom). Hostese fine i interesantno obucene.

Skoda - nesto mi se cini da ce oni super proci na ovom sajmu. Novi Superb odlicno izgleda spolja, dok mi unutra i nije nesto (licno mi unutrasnjost prethodnog Superba bolja). Izlozene 2 Oktavije, limuzina i Scout, oba sa 2.0tdi+dsg menjacem. Da nemam drugih prioriteta u zivotu, mislim da bih Oktaviju sebi kaparisao. Hostese fine, otvorene za pricu.

Ford - pogledao sam novi Mondeo karavan. Ne izgleda tako lose, ali izlozeni primerak kosta preko 30k evra. :thumbdown:

Mitsubishi - klasican asortiman vozila vec dugi niz godina, hostese u crvenim uskim i kratkim haljinicama :siriruke:

Renault - hostese obucene u bojama cveca i proleca, mislim koji djavo :kuku: Megane RS koji stoji u cosku standa, koji kad mu se pridje deluje nekako izgrebano... Valjalo bi Releta angazovati oko tog auta :)

BMW - isterali interesantnu ergelu od 3 M modela (X5M, X6M i 1M). Njihov monovolumen mi cudan, valjda nisam navikao od tog proizvodjaca na takva auta...

Toyota - izlozen Yaris od skoro 20k evra? :uf:

Citroen - mislim da su konacno izasli iz senke dosadnih automobila po dizajnu sa raznim DS modelima (DS3, DS5 itd). Onaj Cactus mi se ne dopada, sa 2 televizora na tabli.

Peugeot - 308 mi je interesantan, ali ne mogu da se otmem otisku koliko po izgledu lici na Golfa.

Kia - zagledao Optimu, sedeo u njoj, preovladavala su mi pomesana osecanja...

Mazda - crvena boja na njihovim autima je stvarno super, a Mazda 6 je brutalan auto. Uspeo sam da sedim u njoj, iako su sva auta zakljucana bila. Hostese su neljubazne.

Nissan/Infiniti - auta sva poznata, ima izlozen Juke R (ili je Nismo?), proveo vise vremena zagledajuci hostese :)

Fiat/Jeep/Alfa - 500x pozitivno iznenadjenje, deluje mi dosta bolje od 500L. Grand Cherokee isto dobar. Hostese dobre.

VW/Audi/Seat - VW pobedio po izlozbi bele tehnike :rofl: Gotovo sva auta su bila u beloj boji. Golf R i GTD? (izlozeni sa 2.0tdi+dsg) interesantni. Passat sa nekom nenormalnom cenom.
Izlozeni Audi modeli sa nenormalnim cenama. Hostese su mi se dopale, obucene u nekim elegantnim zelenim haljinama. Medju njima mi je i pobednica - prsata plavusa, koju cim sam ugledao, prosla mi je kroz glavu pesma od Borisa Novkovica "Dok svira radio, sta bih ti radio..."
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

NexT napisao:
Mazda ima lepa kola, ali svi do jednog zakljucani.

Koga oni zajebavaju da mi je znati?! Ubedjen sam da bi Mazda imala duplo bolje prodajne rezultate u Srbiji, samo kada bi imala krstenog zastupnika. Pitam se da li iko u centrali uopste i proverava/kontrolise iste...
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Prevrtao mi se želudac kada sam se hvatao za kvaku zaključanih modela.

Pa čemu koji k**** služi sajam?

Jel smo tolika stoka da moraju da zaključaju auto?
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Prosle godine u zenevi,2 decka sede u seriji 6 i nesto se smeju,zajebavaju,cackaju, na kraju su uspeli da se zakljucaju unutra pa je dolazio lik sa kljucevima. Kad sam prisao blize provalio sam da pricaju na nasem jeziku. Tako da donekle razumem prodavce
MTM
Reactions:
Pridružio se: 20 Feb 2015, 20:53
Garaža: Za sad nijedan

Post od MTM »

Jedan lik je hteo da udje u E klasu kupe,i ona promoterka je otkljucala auto,covek je izasao a posle njega se stvorio red od 5 njih koji hoce da udju. :kezo:
Mislim ako vec izlozis auto,zasto bi ga zakljucao,ja prvi volim da sednem u auto,iako sam dete jos uvek :D
Uzgred,napravio sam plejlistu sa snimcima koje sam zabelezio na sajmu.
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... wcwDfRDzOY
Meni se opasno svidela Lotus Omega,koja je bila na standu Opel Club Serbia.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Jel ste vi zaboravili gde zivite ili se samo malo folirate?
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Mazdin štand je tradicionalno negostoljubiv. Bez obzira što se menja zastupnik, dileri, itd...uvek su im kola zaključana i mora da im se kamči da se kola otvore.
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Kakva je Alfa 4C uzivo? Kol'ko para?
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Rade se plombe :kezo:
Korisnikov avatar
gavran
Reactions:
Pridružio se: 09 Sep 2013, 15:44
Garaža: Službeno vozilo

Post od gavran »

starac vujadin napisao:Mazdin štand je tradicionalno negostoljubiv. Bez obzira što se menja zastupnik, dileri, itd...uvek su im kola zaključana i mora da im se kamči da se kola otvore.
Da, secam se, ima tome godina kada je moj kum hteo da kupi mazdu 6, model pre ove bio sa nekom povoljnom cenom sa cini mi se nekim benzincom 1.8 ali ne mogu tacno da se setim. Pa je zamolio hostesu da mu otkljuca a ona mu odgovorila da nema kljuceve, vec su svi kljucevi kod tog jednog prodavca i da ce ona otici da ga zamoli da otkljuca ali samo ako je ozbiljan kupac jer taj prodavac ne voli da ga smaraju. I on jos kakav ume da bude neodlucan, ali u sustini je onako prilicno odmeren i racionalan kaze da ozbiljan sam kupac. Ode devojka po tog lika, dolazi neki smoreni smrknuti lik, ni zdravo ni ko ti j..e mater, otkljucava auto, stoji pored vrata mrzovoljno i nestrpljivo, jos mu kum moj kaze da bi je kupio i raspituje se za neke konkretne stvari, stvarno nije smarao glupostima, ovaj nesto kroz zube sebi u bradu, dve kaze trecu ne zavrsi.....uzas, uzasa. Secam se kada smo u povratku sabirali utiske i pravili neki uzi izbor da smo se smejali jer bilo je otprilike da li uzeti ovaj, onaj ne znam ni ja ili da idemo da na kolenima molimo prodavca da nam proda Mazdu.

Nekad ne znam da li me vise nervira to ili kada mi se kao na Audiju zalepio onaj koji ide samnom, seda, non stop nesto melje ne bi li mi objasnio kako je Audi toliko dobar i povoljan, i da su toliki popusti da mi A3 bukvalno poklanja za 26.000 evra.

Na ovom sajmu najbolji utisak na mene je ostavio neki lik, Makedonac na Citroenovom standu, drugar sa kojim sam bio zanimao se za Cactus. Jedan neposredan, predusretljiv i nimalo tendenciozan i napadan pristup. Odavno na nasem sajmu nisam takav odnos prema posetiocima doziveo. Mozda zato sto nije od nasih, kaze njih petorica su dosli iz Skoplja. Posle nas je uputio kod neke nase posto taj drugar ima C4 i menjao bi staro za novo, ono neka starija mrzovoljna rospija, nesto ona njemu uzimala podatke i nesto je ona njega pitala, dal se nisu razumeli oko necega on odgovorio nesto drugo ona pocela da se dere na njega....

I devojke na Mercedesu su bile ok, kao i devojka na Oktaviji. I da umalo da zaboravim meni najlepsu medju njima, devojku na novom Peugeotu 308.
Rad je stvorio čoveka, a nerad.......gospodina
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Floyd napisao:U Ženevi sam prošao pored njega, video da košta 55k evra, rekao u sebi "ma važi..." i produžio dalje. Pored njega za razliku od Type R, nije bilo nikog.
Ja u Zenevi videh samo karavana. A sto se cena na sajmu u CH tice totalno su nerealne. RS6 je u opremi kao sto je drugar kod nas uzeo tamo 202.000, kod nas 160.000. Golf R krece od oko 40.000, pricam za cenu bez popusta. Slazem se da je dosta love za tu klasu no dobro, eR serija je oduvek dosta kostala, ali se i prodavala.

Inace je maska na Civicu sa sajma stvarno fail, prvo sam pomislio da je to uvoznik osmislio neku ediciju :)

Meni je ovo prvi put u zadnjih X godina da nisam prvi dan otisao na sajam. Bukvalno ne stigoh zbog obaveza na poslu i oko klinaca. Verovatno cu utorak-sreda-cetvrtak u prepodnevnim casovima.

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Hoce neko iz NS ici da organizujemo nesto?
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Mr.Rotor napisao: Jel smo tolika stoka da moraju da zaključaju auto?
Da.

Stojim juce jedno pola sata sa prodavcem pored Viana, tj crnog V i kombi od 75k evra je otkljucan.
Dolaze trojica balvana, i jedan se hvata za vozaceva, odma uskace, a drugi pokusava da otvori klizna vrata, ono, skoro ce da iscupa kvaku jer to ne ide kako je zamislio. Prodavac skace na njega i objasnjava mu da su to el. vrata, da samo kliknes i sama se otvore/zatvore, ovaj ga gleda blago telecim pogledom. Pri izlasku opet vuce vrata :kuku:

S jedne strane ih razumem, jer su ljudi stvarno stoka, ali ako Mercedes moze da otvori sve sem Maybacha, onda ne znam odakle ideja Mazdi i slicnima...

Prodavac na Skodinom standu :bravo: :bravo: :bravo: Car.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Ako neko ide danas na sajam nek napise da li je velika guzva i da li se isplati ici nedeljom?
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pa najveca guzva je nedeljom :)

A za zakljucavanje kola se slazem, poenta sajma nije da kruzim oko kola koja svakako mogu da vidim svaki dan na ulici...

U petak nije bila ograda oko Amg gt s, ja sam zavirivao lepo unutra.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori