Auto Kasko osiguranje

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Svorci
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:42
Garaža: Suzuki SX 4, 1.5 16V; Fiat Punto 1.2 8V

Re: Suzuki SX4 - generalna tema

Post od Svorci »

Bax napisao:U praksi te osure za to umanjenje...
U zavisnosti od štetnog događaja, određena umanjenja mogu da se zaobiđu. Za štetu na pokretnostima i nepokretnostima, najbolje je da se izdejstvuje plaćanje onom ko sanira štetu. Ako insistirate da se plati vama, verovatno će vas zakinuti.

Pri životnom osiguranju (zdravlje, život itd.) treba zahtevati da se plati isključivo vama.

Pri naplati bilo koje premije, ako niste zadovoljni, uvek uzmite ono što vam se nudi. Nemoje se svađati sa osobljem osiguranja (od čistačice do direktora), oni ne mogu odmah da odluče o doplati, mora da se veća na sastanku. Napišete zahtev, obrazložite ga i potkrepite fotkama, izjavama svedoka i servisera. Ako ne upali (a pali, kad se dobro napiše i dokumentuje) prijavite ih Narodnoj banci Srbije, koja vrši nadzor nad osiguravajućim društvima. Uz malo sreće ili veza, oni će ih naterati da se otvore za neku svotu novca. Zadnje je sud. Onda se spremite na višegodišnje mučenje.

Uvek možete i da prebijete nekoga, ali to ne rešava stvar. Šteta i dalje nije sanirana, imate samo trenutno zadovoljstvo, a možete da odete i u zatvor.

Ukoliko ste imali smrtan slučaj u porodici, a umro je neko u godinama sposoban da radi i radio je, proverite sa poslodavcem, da li je radnik bio osiguran i gde. Nisam siguran pod kakvim sve okolnistima može to da se uradi ali može recimo ako je umro usled bolesti ili nezgode na poslu ili saobraćaju. Možete naplatiti premiju koju je uplaćivao poslodavac preminulog. Ovaj slučaj zastareva posle 3 godine, ako se ne varam, dakle raspitajte se. Nemoje poklanjati njima ništa, makar bilo i 1000 din., a biće 50 više. Sve državne firme (Pošta, Telekom, EPS, Pijaca, Putevi itd.) osiguravaju radnike, kao i veće privatne kompanije (Rodić, Tempo itd.). Većina to i krije (i poslodavci i osiguranje), neće biti lako saznati, ali kopajte, imate pravo da znate i da se obeštetite. Na kraju krajeva to dugujete preminulom, kao i vojsci osiguranika koji dolaze posle vas.
Korisnikov avatar
Linebacker#58
Reactions:
Pridružio se: 22 Maj 2013, 23:07
Garaža: Suzuki SX4 1.6 2WD, Fiat Punto 55s

Re: Одг: Suzuki SX4 - generalna tema

Post od Linebacker#58 »

crni napisao:Koristan je Dostojevski, duge postove ne citam :D
Да је жив, Достојевски би писао дуге постове, многи руски писци једноставно не знају за појам "скрати причу" :Р А Сворцијеви постови су корисни свакако, иако бар што се мене тиче нисам извукао закључак - да ли вреди дати око 300 еура годишње за каско...

Елем, по мени је каско у сваком случају користан, јер као што рекосте, боље некакве паре него никакве паре. Све наравно зависи од висине каско осигурања, мсм не бих никад давао 500 еура годишње за ауто који кошта 10.000, у том случају бих пре урадио све могуће заштите и електронске и механичке, и купио палицу за преостале паре... :palica: Сви идемо наравно са претпоставком да се несрећа или крађа неће десити баш нама, али несрећа не бира, то је проблем :pardon:
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Osim nekih uopštenih poluistina o osiguranjima ja nikakve veze sa kaskom u toj priči ne vidim osim one da ti neće platiti nov auto(ma nije moguće). Priča kako će ti kasko platiti polovan deo ili slično je smešna. Naravno kasko nije magični štapić i ako imaš štetu ili ti ukradu auto nećeš biti na nuli(niko ti neće nadoknaditi tvoje cimanje do servisa, vreme bez automobila, amortizaciju u slučaju krađe) ali će taj gubitak biti neuporedivo manji. Opet neko može 5 godina da plaća kasko i da ga nikad ne aktivira i da mu to bude čist gubitak al to je kocka koju svako po svojoj proceni prihvata ili ne.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

izvini svorci, nhf...
inace ne citam predugacke postove jer mislim da u razmeni informacija treba biti kratak i jasan
naravno postoje izuzeci i verujem da je tvoj post takav i sigurno koristan za mnoge, ali sta cu...takav sam kakav sam :pivo:
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

ali si uvek spreman da pises po deset kratih a istih postova, to nije razmena informacija, to je trolovanje, popularno..
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Re: Одг: Suzuki SX4 - generalna tema

Post od crni »

Hahaha...a tvoje informacije su bas prebogate

Послато са LG-P990 користећи Тапаток 2
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Svorci
Reactions:

Post od Svorci »

crni napisao:izvini svorci, nhf...
inace ne citam predugacke postove jer mislim da u razmeni informacija treba biti kratak i jasan
naravno postoje izuzeci i verujem da je tvoj post takav i sigurno koristan za mnoge, ali sta cu...takav sam kakav sam :pivo:
Ma rekoh ti da sam se i ja nasmejao.

@svi

Svako mora da odluči kakvu će ravnotežu da uspostavi, jedno uvek ide na uštb drugog. Dakle, ja samo hoću da kažem, da kasko nije svemoguć, samo jako olakšavajuća okolnost, a ne treba očekivati od osiguravača previše, jer se svi oni reklamiraju iz najboljeg ugla. Kao što imaju modeli auta od toliko i toliko para, a u stvari često se ne može naručiti osnovni model za tu cifru...uvek ispadne skuplje i dobiješ nešto što nisi hteo. :uplakan:

Moj buraz je odlučio da ne osigurava kasko više, rezočarao se kad su mu rekli da ako mu plate šoferku, za koji je krivo treće lice, da će mu ukinuti bonus.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Za ubuduće da zna da postoji doplata samo za šoferku(i farove) koja izađe par hiljada din godišnje i može se uplatiti bez kasko osiguranja.
Svorci
Reactions:

Post od Svorci »

Zna on to. Ima full kasko od početka, ali neće više. A taj, tzv, polukasko nije loša stvar, ja sam ga imao dok sam vozio Astru.
Korisnikov avatar
Linebacker#58
Reactions:
Pridružio se: 22 Maj 2013, 23:07
Garaža: Suzuki SX4 1.6 2WD, Fiat Punto 55s

Post od Linebacker#58 »

А јел постоји могућност да се уплати каско само као осигурање од крађе возила? И ако постоји, колико би се кретале цене на годишњем нивоу, зна ли неко?
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Okrenes lepo osiguranje, jedba cekaju da im neko pusti lovu :)

Sent from my ZTE-SKATE
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

:kezo:
Kada sam kupio novog Zukija u samom startu sam razmisljao o kasku, za prvu godinu su mi trazili oko 500e za osiguranje sto mi je bilo mnogo, kasnije sam i odustao od kaska, kada saberem ustedeo sam za ove 4 godine bar 1300-1500e, sva sreca pa nisam imao nikakve sudare da bi mi trebalo. Jednom recju lutrija.
Slika
Korisnikov avatar
RobiNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 09:03
Garaža: Vitara 2019 Premium 1.0, Yamaha X Max 125

Post od RobiNS »

Znaš kako,
kasko I kada uplaćuješ - moliš boga da ti ne zatreba.... :nemampojma:

kao I osiguranje kuće recimo od požara - za ne daj bože.
Ko ume da se raduje – ima čemu da se raduje!
A ko ume da pati - često pati i bez razloga! D. Radović
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Da ali kada pogledas vrednost kuce i kola, osiguranje cele kuce kosta te manje nego za kola ;)
Slika
Korisnikov avatar
RobiNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 09:03
Garaža: Vitara 2019 Premium 1.0, Yamaha X Max 125

Post od RobiNS »

Za kuće nema osiguranja od krađe :kezo:
možda zato
Ko ume da se raduje – ima čemu da se raduje!
A ko ume da pati - često pati i bez razloga! D. Radović
Odgovori