Audio sistemi za automobile!

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Re: AUDIO SISTEMI za automobile!

Post od ivica122 »

Da, juce sam gledao Yatour na Aliju i kosta 56€, naravno, kad stigne, treba dodati pdv na tu cenu, a ovog na Kupindu sam pitao ima li za Hondu i rekao mi je da ce imati verovatno pocetkom narednog meseca pa cu od njega da kupim.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ako je rekao da će biti microlinka za hondu slobodno sačekaj, dobar je to uređaj.
Slika
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

Ne, ne, za Microlink i dalje nema potvrde. Ovaj na Kupindu prodaje Xcarlink i prodaje po nesto nizoj ceni nego sto bih ja sam porucio iz Kine. On mi rekao da ce imati u ponudi za Hondu pa cu od njega da kupim.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Da li je neko skoro uzimao multimediju sa Alija, kakva je procena troskova u zemlji kod isporuke DHLom ako tamo kosta u okolini 100 evra?

Da li DHL (besplatna isporuka od strane posiljaoca) ovde kod nas posebno naplacuje speditesku uslugu tj sprovodjenje carinskog postupka? Pretpostavljam da posiljalac tamo u Kini placa DHL iako je meni besplatna isporuka.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Pošto mora da se carini naplatiće ti sve troškove (carina + pdv) ali i špediciju koju oni rade, to je nekih 40-50e nisam siguran koliko. Trebalo bi da ima na sajtu cenovnik.
Osnova za carinjenje će biti vrednost koju je pošiljalac prijavio, i naravno ti bi trebao da možeš da argumentuješ to plaćanje. Ako možeš da dogovoriš sa pošiljaocem da deklariše na manje, rešio bi se veće glavobolje.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Hvala, danas proverio.
Carina je 15%, porez je 20%, sama usluga speditera za popunu JCI je 3960 dinara.
Ne placa se sama dostava na teritoriji Srbije, vec je uracunato u postarinu koju je platio posiljalac.

To znaci da auto multimedija koja kosta 93 evra na Aliju ima zavisni trosak jos oko 70 evra.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Jesi li siguran da ide i špedicija ako se šalje običnom poštom?

Tapatalk
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Cim prebaci 50 eura mora da ide spedicija .
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Nisam siguran da špedicija ima veze sa iznosom.

http://www.carina.rs/lat/Informacije/FA ... iljke.aspx

Tapatalk
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Kada ide običnom poštom i primalac je fizičko lice, onda ne plaćaš špediciju.
Ponavljam, najbolja varijanta je da ti prodavac deklariše da vrednost robe + poštarina bude manje od 50e i da pošalje DHL-om. Onda ne plaćaš ništa od troškova, platiš mu preko PayPal-a vrednost sa fakture, nezavisnom transakcijom sledećeg dana doplatiš koliko fali do punog iznosa.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Nisu carinici sisali vesla. Lupice neku cifru i uzeće mu bar 20-30 eura, ali mislim ne više od tog.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Ok, ako ti tako kažeš. Ja ću da nastavim druženje sa ovima koji jesu sisali vesla ;)
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Usluga DHLa je fiksna, iznosi 3960 dinara nevezano za vrednost robe. To je iznos usluge za fizicka lica, za pravna lica je skuplja ista usluga.
Cim se salje DHLom kao kurirskom sluzbom to podrazumeva speditersku uslugu, kazu ide drugim kanalima i kroz DHLovo posebno carinsko skladiste i magacin.

Kada ide postanski paket onda nema spediterske usluge opet nevezano za vrednost robe.

Uglavnom kako je DHLom besplatna isporuka (za mene kao kupca a to ipak kosta ne malo) to se kompenzuje sa ovih 35 evra otkupa tovarnog lista i popunjavanja carinske deklaracije.

nidza, ovde na Kupindo ponudi od istog proizvodjaca kosta 37000-40000 dinara, sto je 300 evra.
Kupovinom direktno sa svim troskovima izadje na oko 170-180 evra pa je razlika ocigledna.
Cekanje je 8 dana u odnosu na isporuku sledeci dan.
Poslednja izmena od ljubitelj u 09 Nov 2015, 23:59, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

ljubitelj napisao:Cim se salje DHLom kao kurirskom sluzbom to podrazumeva speditersku uslugu.
Da, ali samo onda kada se radi špedicija tj kada se pošiljka carini - a to je onda kada je vrednost robe + poštarina veća od 50e.
ljubitelj napisao:Kada ide postanski paket onda nema spediterske usluge opet nevezano za vrednost robe.
Ima, kada je primalac pravno lice. Kada je primalac fizičko lice onda ti carinjenje odradi službenik pri pošti što se ne naplaćuje posebno.
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Pricamo o fizickim licu i uvozu.
Posiljka se uvek carini, nevezano za vrednost robe osim kada je poklon od drugog fizickog lica do 70evra.
Carina se ne naplacuje do 50evra ali se naplacuje PDV sto spada u carinsku dazbinul.
PDV se placa i na 2 evra.
Kada je 50 evra onda se PDV placa i na carinu i na postarinu, porez na porez, ne samo na robu.

Formalno, po zakonu a znamo da u praksi se ponekad nista ne naplati.
Odgovori