Kupovina novog automobila

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Kupovina novog automobila

Post od Floyd »

Zato što izgleda sasvim korektno. Ne sumnjam ni u kvalitet.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Jedino bih bežao od ovih njihovih "kožnih" sedišta jer taj skaj izgleda očajno. Platno je ok.

Volan super leži u ruci.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Trojke,

juče sam sedeo u klot Rapidu i ono je sasvim validno. Da utisak bude potpun, iz Style Superba sam seo pravo u klot Rapida sportback. Materijali jesu jeftini, na dodir se vidi kojoj klasi pripada auto, ali ima sve što treba, dizajn i ergonomija su kako treba, tabla dobro odrađena, volan onaj najjeftiniji ali je debeo, oblikovan kao kod sportskih Škoda, sasvim dobar u ruci, kao i čitavo okruženje, pa i sedišta.

Teško da bih pogledao Logana, ali bih najpre proverio koliko košta novi klot Tipo. Verovatno malo mora da se doda, ali on izgleda klasu iznad.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Logan ima "Hill hold".

TT
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Day Walker napisao:Nikakva lizing kuca ne moze da smanji cenu auta koju je tebi dao prodavac. Niti mozda ima prostora za dodatno snizenje.
I sta ti je beskamatni lizing i kakve veze ima sa auto kucom?

Ne znam za druge, ali mi rezervisemo auto tek kad dobijemo potvrdu od banke.
Kes kupac je samo komplikovaniji nacin kupovine. Ti menjas eur u rsd, ti gubis na kursnim razlikama, ti uplacujes pare u banci. Mi smo najvise izgubili u tim kursnim razlikama kad smo kupovali kola...

Moguće je da za Škodu ide drugačije, već su ljudi pisali da se Škoda "sama" prodaje. Ja kada sam bio dogovorio Kiu, bila je priča da ja promenim novac i uplatim im sve u dinarima. Sa druge strane, priču za lizing nisam pričao napamet, kolege koje rade u lizing kući su mi rekli da to tako ide kada su u pitanju ekstremno jeftina finansiranja sa kamatom 2% ili niže. Lizing trenutno neće raditi ispod 3%, ne isplati im se nikako, pa ti kontaj kako ti onda dobiješ Renault ili neki drugi auto sa kamtom od 0%?

Naravno da lizing kuća ne smanjuje cenu auta koje sam ja već izabrao, nego se lizing kuća i uvoznik dogovore da naprave "akciju" u kojoj lizing kuća smanji malo troškove obrade dokumentacije, malo smanji kamatu, sa druge strane uvoznik malo spusti cenu, auto kuće umanje svoju proviziju ka lizingu i tako prodaju auto sa niskom kamatom. Ne tvrdim da je kod svih takav slučaj ali za S - Leasing znam.
Zveroljub
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 20:33
Garaža: Astra j

Post od Zveroljub »

nidza napisao:Trojke,

juče sam sedeo u klot Rapidu i ono je sasvim validno. Da utisak bude potpun, iz Style Superba sam seo pravo u klot Rapida sportback. Materijali jesu jeftini, na dodir se vidi kojoj klasi pripada auto, ali ima sve što treba, dizajn i ergonomija su kako treba, tabla dobro odrađena, volan onaj najjeftiniji ali je debeo, oblikovan kao kod sportskih Škoda, sasvim dobar u ruci, kao i čitavo okruženje, pa i sedišta.

Teško da bih pogledao Logana, ali bih najpre proverio koliko košta novi klot Tipo. Verovatno malo mora da se doda, ali on izgleda klasu iznad.
Novi Tipo je 12000eur sa 1.4 motorom.
Sedeo sam i ja u Rapidu, nije tako kriminalan kako neki tvrde, cak mislim da Fabia nije nista manje plasticna iako je ona koju sam probao bila u najvisem paketu. To sam cak i prokomentarisao tamo.
Ako se odlucim za Rapid, pasce kozni volan, rucica menjaca, a mozda i hrom paket. Po meni, sasvim korektan auto za taj novac.
Tipo i Rapid su slicni, ali opet razliciti. Tipo je noviji model, lepse izgleda unutra, ali Rapid mi deluje kao vozilo koje cu mnogo lakse da koristim kao radno, tj. manje ce mi biti zao da ga tovarim. Plastike koje se pominju se mnogo lako odrzavaju (opet mi je to jako bitno) od bilo kakvih platnenih tapacirunga, a zbog posla auto treba cistiti redovno.
Druga prednost Rapida je sto ima turbo motor, dok je u Tipu atmo. Registracija i potrosnja su manji kod Rapida, ali po isteku garancije bi mogao biti skuplji za odrzavanje u slucaju nekih kvarova, a bice ih pre ili kasnije.
Da ne radim privatno, Tipo bi mi bio izbor pre Rapida.
Posto prelazim dosta, bitno mi je da mogu brzo i lako da ocistim auto, da imam manju potrosnju, te je Rapid malo pre Tipa. Na to se doda jos skoro 1000 eur razlike u ceni (moze lepa oprema da se uzme za taj novac), meni Rapid deluje ipak kao osetno bolja kupovina.
Naravno, nemamo svi iste potrebe i ono sto je meni savrseno, nekome uopste ne valja.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

DW, možeš li da opališ koju fotku unutrašnjosti Rapida u Active/osnovnoj opremi?
Centralna konzola, sa ručicom menjača (može i zum iste) i jedna sveobuhvatna?
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Bzvz je slika jer je bilo mnogo lose osvetljenje.
Active:
Slika
Slika
Style:
Slika

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Zveroljub napisao:

Posto prelazim dosta, bitno mi je da mogu brzo i lako da ocistim auto, da imam manju potrosnju, te je Rapid malo pre Tipa. Na to se doda jos skoro 1000 eur razlike u ceni (moze lepa oprema da se uzme za taj novac), meni Rapid deluje ipak kao osetno bolja kupovina.
Naravno, nemamo svi iste potrebe i ono sto je meni savrseno, nekome uopste ne valja.
Drugar je radio u strabagu, vozio fabiu karavan dizel, dobio je sa nula km na satu i posle 4 god razduzio je sa 248k km, nikad nikakav problem. Ako ti treba radno magare skoda ti je pik br.1

Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

@DW
Hvala :pivo:

Ako možeš, ufotkaj samo ručicu menjača - Active. Zanima me da li sam se tada istripovao nešto, a mrzi me da idem do salona opet :D
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Slikacu al klasika, plasticna crna.

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Zveroljub
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 20:33
Garaža: Astra j

Post od Zveroljub »

Sta bi sa onom akcijom, platis Active-dobijes Style? :D
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Ili 5min straha na nekom parkingu :D

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Miljankg
Reactions:
Pridružio se: 02 Jul 2016, 19:30

Post od Miljankg »

Zveroljub napisao:

Novi Tipo je 12000eur sa 1.4 motorom.
Sedeo sam i ja u Rapidu, nije tako kriminalan kako neki tvrde, cak mislim da Fabia nije nista manje plasticna iako je ona koju sam probao bila u najvisem paketu. To sam cak i prokomentarisao tamo.
Ako se odlucim za Rapid, pasce kozni volan, rucica menjaca, a mozda i hrom paket. Po meni, sasvim korektan auto za taj novac.
Tipo i Rapid su slicni, ali opet razliciti. Tipo je noviji model, lepse izgleda unutra, ali Rapid mi deluje kao vozilo koje cu mnogo lakse da koristim kao radno, tj. manje ce mi biti zao da ga tovarim. Plastike koje se pominju se mnogo lako odrzavaju (opet mi je to jako bitno) od bilo kakvih platnenih tapacirunga, a zbog posla auto treba cistiti redovno.
Druga prednost Rapida je sto ima turbo motor, dok je u Tipu atmo. Registracija i potrosnja su manji kod Rapida, ali po isteku garancije bi mogao biti skuplji za odrzavanje u slucaju nekih kvarova, a bice ih pre ili kasnije.
Da ne radim privatno, Tipo bi mi bio izbor pre Rapida.
Mislim da neces pogresiti, pre svega zbog motora. Kao sto sam pisao, auto je meni bio vrlo praktican i ako mozes da uzmes paket opreme sa malo hroma unutra, to je stvarno super. I bez toga nije problem. Dosta sam rapida video, ima par firmi ovde koje uzimaju samo skode (Rapid / Fabia) to je bas intenzivna eksploatacija i svi su zadovoljni.

Sto se tice tipa, nisam siguran kako se otvara gepek, obzriom da na Rapid-u se podize i zadnje staklo zajedno sa poklopcem gepeka, pa je auto sinonim za prakticnost.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Kod limuzine se ne dize staklo, kod hatch i karavana da.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Rapid Liftback (Typ NH3) i Spaceback (TypNH1). Na oba se diže staklo gepeka.
Odgovori