Naplata i sanacije stete posle udesa
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Naplata i sanacije stete posle udesa
U CH je pre moglo besplatno, sad za neke sitne pare da se proveri ko je vlasnik tablica, samo se ukuca u pretragu. Mislim da ne vazi za bas sve, ali za vecinu kantona da.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Naravno, evo fotografije, sve se desilo u Jurija Gagarina, kod A bloka, vozac romske nacionalnosti od nekih 20ak godina. Vozilo fiat 500, sa kao ciljnom zastavom na krovu, cak se malo i vidi na slici... Meni je neverovatno da policija nije uspela da ga pronadje, cekao sam 3 meseca da bi mi rekli da nisu uspeli nista da urade... Cemu tolike kamere po gradu...
- Prikačeni fajlovi
-
- Screenshot_20241108_014328_Gallery.jpg (102.12 KiB) Pogledano 1494 puta
Kamere su ti očigledno a onda kada treba da se radi i da se kažnjavaju domaći vozači.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Nalepnica je na tablici.
Grad je Ahrweiler.
@nickolab koje je boje nalepnica? Preko TT se ne vidi dobro.

Evo i tabela boja za godinu registracije. Po tome mozes videti kada je registrovan.

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Grad je Ahrweiler.
@nickolab koje je boje nalepnica? Preko TT se ne vidi dobro.

Evo i tabela boja za godinu registracije. Po tome mozes videti kada je registrovan.

-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Pokusao sam da kupim tu tablicu na KFZ sajtu okruga zaduzen za grad Ahrweiler. NIje dostupna. Znaci, ili je skoro auto deregistrovan pa nije vracena u sistem (TUV nalepnica jos uvek na tablici zbunjuje) na ponovno koriscenje ili je (sudeci po nalepnici) nije deregistrovan. Nalepnica mi deluje braon i to je vazeci tuv za 2016, 2022 i 2028 (svake god se menja). Zaci 2022 verovatno isteklo. Moze biti da je prosto prestao da placa osiguranje i ovi ga ukinuli, tuzili ali on pobegao. Rade i to.
@nickolab ovo je osoba zaduzena za registraciju vozila u tom okrugu:
Aheimer, Heike
Kfz-Zulassung - Teamleiterin
Rote Kennzeichen, Ausnahmegenehmigungen
Telefon 02641/975-412
Heike.Aheimer@kreis-ahrweiler.de
Zimmer E.02
3.2 - Verkehrswirtschaft, Jagd- und Waffenwesen
Sibni mu mail (google translate je dovoljan) sa zapisnikom policije i pitaj coveka sta treba da se uradi kako bi dobili podatke o vlasniku.
NIsta te ne kosta.
@nickolab ovo je osoba zaduzena za registraciju vozila u tom okrugu:
Aheimer, Heike
Kfz-Zulassung - Teamleiterin
Rote Kennzeichen, Ausnahmegenehmigungen
Telefon 02641/975-412
Heike.Aheimer@kreis-ahrweiler.de
Zimmer E.02
3.2 - Verkehrswirtschaft, Jagd- und Waffenwesen
Sibni mu mail (google translate je dovoljan) sa zapisnikom policije i pitaj coveka sta treba da se uradi kako bi dobili podatke o vlasniku.
NIsta te ne kosta.
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Ali realno koje su mu opcije sve i da ga nadje. On kaze "Nisam ga ja udario, gde ti je dokaz, slikao me bezveze na ulici". Osim ako nije bilo svedoka, ili postoji video snimak.
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Ma to neka utvrdjuje neko drugi neka covek pokusa sve opcije.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Može da proba da pošalje mail, ništa ne košta. Probem je Datenschutz u Nemačkoj, znaju i dzoni i blaugrana koliki je to problem( privatnost podataka ), na žalost mislim da ništa neće moći da odradi.
Čim stoji TÜV nalepnica, verovatno jeste prestao da plaća osiguranje i oni su ga ugasili, a nalepnica stoji jer ga nije odjavio u Zulassungsstelle ( registraciona kancelarija ) i sad je auto niti tamo niti ovamo, a oni ne mogu da izdaju tablice nekom drugom jer odjava nije odrađena
Čim stoji TÜV nalepnica, verovatno jeste prestao da plaća osiguranje i oni su ga ugasili, a nalepnica stoji jer ga nije odjavio u Zulassungsstelle ( registraciona kancelarija ) i sad je auto niti tamo niti ovamo, a oni ne mogu da izdaju tablice nekom drugom jer odjava nije odrađena
Mislis zastita podataka

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
To sam i mislio ali pogrešno napisao 

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ma gde je to problem. Mog brata je neki ogrebao na AP BG NS. Video mu tablice, prijavio policiji, otisli mu na adresu, utvrdili da je ogreban auto sa tragovima boje i napisali zapisnik. Tako da i ovog vrlo lako mogu da nadju preko kamera ako ih ima. A da je napravio vece sranje isto bi ga nasli.Kornjaca Rade napisao: 08 Nov 2024, 09:09 Ali realno koje su mu opcije sve i da ga nadje. On kaze "Nisam ga ja udario, gde ti je dokaz, slikao me bezveze na ulici". Osim ako nije bilo svedoka, ili postoji video snimak.

- Kornjaca Rade
I to je dovoljan dokaz, tablice i farba na drugom autu? Sumnjivo mi to nesto. Znaci nickolab bi u teoriji sad mogao da vidi neki auto na parkingu koji je ogreban i slicni ostaci boje na njemu i prijavi ga da ga je on udario
?

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Sta da ti kazem, ovo je primer iz prakse. Sta mislis sta se radi kada udare nekoga na ulici. Naravno da se traze tragovi, samo je bitno sto pre naci vozilo. Imas i podatke sa naplatne, kamere, nije to bas lako isfolirati.

- Kornjaca Rade
Sta znam, uvek mi je to bilo cudno. Kao dodje ti policija i zagleda auto i kaze ti si udario nekog, i to je to. Valjda ima tu neko ozbiljnije dokazivanje, ukljuceno osiguranje, pravnici itd.
.

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Kolegu je ispred zgrade zakačio kamion, sa obližnjeg gradilišta. Komšije ga pozvale, on otišao i našao kamiondžiju, čija je reakcija bila: "Tu ti je zabranjeno parkiranje. Možda sam te i zakačio. Eno ti kamion, izbor ogrebotina je veliki, probaj da nađeš i dokažeš svoju, kao i da te neko drugi već nije tu zagrebao, pa si sada mene našao. Tu sam ja, neću nikuda".
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока