Koridor 10 & 11 - Izgradnja

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Re: Koridor 10 & 11 - Izgradnja

Post od Vladapetr »

Taj drugar mi je prvi rekao da nema šanse tuda da se proveze kad bude išao za Grčku. Pominjao je statiku, neka brda okolo koja su na klizištu a nisu obradjena nego samo zabetonirana itd... Ne bih znao sve da ponovim, nije moja materija.

Inače baš volim taj deo kroz Grdelicu, baba i deda su mi živeli u selu malo posle Vladičinog Hana pa sam znao da smo blizu čim dodjemo do Predejana :) Interesantno, imao sam ludu sreću jer baš nikad tu nisam naleteo na zastoj ili gužvu.
Na bazenu u Hanu sam se kupao kao dete, pre 3 godine sam stao u povratku iz Grčke i brćkao se pola sata, da me želja mine.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Najebali su ako im ne daj boze izgine neki autobus sa nemackim turistima ili nesto slicno..
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

grujicd napisao:Meni grdelička klisura nije nešto posebno smetala, ipak je to samo pola sata vožnje. Zanemarljivo spram granica i svega ostalog na tom putu. Jedino ako dođe do nekog sudara onda je kolaps. Daleko više me zanima Koridor 11, na Ibarskoj je daleko veći saobraćaj, možeš mnogo više da se zaglaviš, a to je i glavna crna tačka u Srbiji. Zato i boli kad gledam one delove autoputa koji stoje godinama završeni ili poluzavršeni, a nepovezani.
Isto. Ne znam sto se ljudi tripuju oko te Grdelicke, put ko put. Vise ce mi biti frka proci preko ove nove deonice nego kroz Grdelicku.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nije poenta da je strasan put nego se jednostavno vise umaras vozeci na magistrali po guzvi nego na autoputu. Totalno drugi princip voznje. To se lepo oseti sad kad se vracas iz CG pa naletis na deonicu ljig preljina i vidis kolko se psihicki odmoris tu.
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Darko napisao:Najebali su ako im ne daj boze izgine neki autobus sa nemackim turistima ili nesto slicno..
Autobus sa nemačkim turistima kroz Grdelicu?
Jedino da padne avion sa nemačkim turistima na neki autobus u Grdelici. :)
Oni tako daleko od kuće, samo lete.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

ftj napisao:Nije poenta da je strasan put nego se jednostavno vise umaras vozeci na magistrali po guzvi nego na autoputu.
Sve je to tako, samo je prekratka deonica s obzirom koliko se priča o tome. Jeste, biće bolje, ali sto puta bi nam više značilo da se konačno spoji Bg-Preljina.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Značilo bi nekima od vas, meni eto ne znači ič. Što se mene tiče taj pravac ne mora ni da postoji. :D Nama Novosađanima bi više značio taj tunel i obilaznica oko Iriga, odnosno da se sredi pravac preko Rume i Šapca.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Kako bre ne znaci. Taj autoput je bas prilagodjen ovima sto idu iz ns i sa severa jer pocinje u surcinu. Deonica ns-surcin-obrenovac-preljina ce se prelaziti ocas posla za one koji idu prema cacku i cg.

Iako se prica da posle pozege verovatno nece dalje juznije raditi autoput. Ali ako bi postojala cela ruta. Iz ns do bara bi se teorijski stizalo za oko 5 sati.
Poslednja izmena od Darko u 09 Maj 2019, 08:06, izmenjeno 3 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Retko idem u tom pravcu. Nemam zašto. :D
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Nije to samo za CG. Tim putem bi išao na Zlatibor, Taru, Zlatar, Divčibare, možda i Kopaonik...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Mali je to saobraćaj za AP, ali nešto je trebalo uraditi.
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Samo da se smanji broj nezgoda sa bilo kakvim ishodom na Ibarskoj, pa je AP sasvim opravdan. Be obzira na protok saobraćaja.

Ko god je bar jednom vozio Ibarskom za vreme letnje sezone ili nekih većih praznika zna kakvo je mučenje voženje istom i koliko kritičnih situacija bude u par sati vožnje. Tek oni koji je češće peglaju znaju koliko je AP neophodan da je zameni&rastereti.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

To sam pričao za nas kao turiste. Ekonomski ali i društveno, treba bolja veza bar do Čačka. Ibarskom i kad prođeš u 7 ujutro već počinje gužva, da ne pričam za kasnije. Dobri putevi pomažu da bude manja centralizacija države i pospešuješ regionalni razvoj, zato sam pomenuo da je to bitno i sa društvenog aspekta.
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

I sa ovim se slažem.
Bar sa stanovišta teorije mislim da bi u ekonomskom razvoju povoljniji model bio BOT model za AP a onda zaduživanje države da se izgrade fabrike. A ne da se zadužiš za izgradnju AP a posle gledaš kako da iskamčiš pare za fabrike. Al ovo je možda za neku drugu temu. :)
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Poslednji put kad sam isao u cg put me prilicno iscrpeo i do tamo i nazad. Rekao sam sebi ne idem kolima vise tamo dok ne bude gotov barem surcin-obrenovac i autoput duz kanjona morace (to je valjda ona deonica sto sad rade od podgorice prema severu). Navedeno bi trebalo da bude gotovo za sledecu sezonu pa ce biti druga dimenzija putovanja.
Odgovori