Letnje gume

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Letnje gume

Post od dag81 »

Vec sam papagaj, i znaju svi sta bih ja, ali...
Uglavnom Michelin stavi na zadnje mesto, osim ako nije istina ova cena sto je Nixa naveo, a mislim da je mala verovatnoca da je istinita, osim ako nije nesto bez PDVa i slicno. Ali pre bih rekao da je neka greska, jer je i pre 2-3 godine kostala vise.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

FR sam imao na Jazz-u, i samo reči hvale imam, ako na njih misliš. Po kiši, vlažnom, glede buke, ma sve. Na suvom su sve dobre :) Poklopilo se sa npr. ADAC testom. No, ovo je druga dimenzija i teži auto a CPC5 je i nova guma. ADAC test je, pretpostavljam, malo i pristrasan, a čim je OptiGrip dobila odlične ocene izgubio sam poverenje u te testove - kod mene se pokazala jako jako loše. Semperit mi stoji isto pod "pristrasan" mada prodavci ga hvale, pogotovo ojačane bokove. Možda neka peta guma?

Drugo, pretpostavljam da neće ništa da škode različite šare napred i nazad? Ne baca mi se ok guma a nisam imao prilike da praktikujem tako nešto, kad god sam kupovao auto dobio sam ćelave ili loše gume uz njega.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

ja sam pre 2 meseca stavio gume te dimenzije na fokusa, kupio gy eff grip i za sada sam zadovoljan... nije vrhunska ali je sasvim dobra za svakodnevnu voznju. platio u beogumi nesto sitno preko 9 hiljada valjda, ne secam se vise. mada znam da moze da se nadje i jeftinije ( koje god da se odlucis ), pitas lepo daga i ivana na pp cenu i resis problem...
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

@Ji 4Tze Nece smetati, bitno je da ti na osovini budu iste gume, osim ako nije 4x4. Ukoliko pricamo o autu koji je na slici. On kao fabricka ugradnja najcesce dolazi sa Bridgestonom. Ekvivalent , mozda cak i bolja varijanta je Dunlop. Ne znam koliko si para spremio da odvojis za gume. Ali cisto da razmislis o ideji Dunlop Sp Maxx RT , novi dezen koji se izuzetno pokazao.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Aha, RT je nova šara... Ma otvoren sam za sve predloge, nisam zacrtao modele - ona lista gore je ono što znam.
Sad mi se više dopada ova RT od FR :) a koja je cena?
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Kontakt:

Post od ivancho »

Jeste RT je izasao ove godine i kome god smo ga ugradili odusevio se kombinacijom udobnosti i drzanja, Ranije je bilo ukoliko hoces da ti guma izdrzi opasno maltretiranje po putu mora bok da bude cvrsci, samim tim i tvrdja guma. Sa RT-om je napravljena odlicna kombinacija udobnost i uprabljivosti, drzi kao blesava, a pritom je komforna. Cak je tezinski laksa od ostalih ;) Cak ti je RT u vecem brzinskom indeksu :doubleup:

p.s. Cenu sam ti poslao pp
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Dunlop RT je bolestina, pisao sam vec o tome da je za nju auto od bar 200KS da joj moze nesto.
Ne znam da li je Ivan vozio, ali ja sam je bas istestirao po Iriskom, brutalnost na delu, a udobno i tihoi upravljivo. Sto rece Ivan do skoro je to bilo nemoguce.

Ima jedino po meni manu, mada moj licni utisak nepotrvrdjen jos, mislim da nece moci da se predje preko 30-35k km sa njom, tako da nije za one koji smatraju da je losa guma ona sto ne predje bar 60k km, a to kako drzi nije toliko bitno. Tako da ako finansijski mozes, a cim gledas Conti mozes, i ako ti ne pada tesko na srce da ce trajati krace od da kazem obicnih, RT i kraj price manu joj u voznji neces naci, siguran sam. Samo da znas vise Honda nece moci da slajfuje. :rofl:
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Kontakt:

Post od ivancho »

Nisam je ja vozio, ali me je provozao Mikica Vesnic kada smo mu montirali gume. Doduse njegove su 225/45R17 ali nema veze. Dag je u pravu sto se potrosnje tice, za nijansi se brze trose. Pogotovo ako je automatski menjac i ako je jaci auto + teska desna noga :D ali upravljivost :presrecan:

p.s. A sto Mikica vozi :censored: :glavomuzid: :klanjamse:
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Taj Mikica, koliko vidim ima i ugovor sa Dunlopom a WRX (STI?) mu je igračkica, tako da nisam siguran kakav je on reper za gume za normalan svet :lol:
Dalje od ovog Dunlopa ne bih imao šta da tražim, možda eventualno neku štedljiviju po pitanju potrošnje goriva.
Poslednja izmena od Ji 4Tze u 19 Jul 2012, 22:23, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Mikica koliko ja znam vozi Vectru B, tj. vozio je do skoro, ne znam da li je menjao.
http://www.google.rs/imgres?hl=sr&sa=X& ... -Ag&zoom=1
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Ma gledam ono sa Navaka, "kad budem krenuo da te bacam levo-desno, neće ti biti ni do čega" :D
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Kontakt:

Post od ivancho »

Pricamo o autu za "grad" Subaru Impreza :D Nadam se da nece biti zamerki, ali postavicu link sa drugog foruma koji sam ja pisao , a o samom dogadjaju Miica Vesnic - ugovor sa Dunlop-om na Navak stazi.

edit: Inace sve gume su bile nase i izlozbene i na kolima. Sva vozila su obuvena kod nas ;) :D
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Baš su dobre one OZ felne! :doubleup:

Jel bi pasovalo to kod mene? :djavo:
Širim haos!
Rade
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 16:28
Garaža: škoda octavia 1.9 tdi

Post od Rade »

Imali neko iskustva sa Debica gumama letnja varijanta u dimenziji 185/65/15 naleteo sam nešto povoljno pa me interesuju kakve su ako neko nešto zna da mi kaže.
Odgovori