Auto sedišta za decu
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Re: Auto sedišta za decu
Ja vidjam sa vremena na vreme vezane pozadi, ali vrlo mali broj. Moguce je da se vise vezuju van grada nego u gradu. Kako god, brojka jeste poprilicno niska. Na primer ako pogledate nemacku ili Dansku, kod njih se na zadnjem sedistu vezuje vise od 90% ljudi. Nemacka ima ubedljivo najveci procenat, 97%.
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Kako ste rešavali problem položaja glave od deteta koje spava u sedištu? Pre nekoliko dana mi mališa zaspao u autu i gledam ga u retrovizoru, a glava bukvalno visi sa ramena...u avgustu idem na more, putovaćemo noću i ne bih da mu ceo put prođe u tom položaju.
Kontao sam da nabavim neki jastuk za glavu ili nešto približno tom jastuku koji će glavicu zadržati u nekom prirodnom položaju.
Elem, kakva su vaša iskustva sa decom na dužim putovanjima (more, selo,......)?

Kontao sam da nabavim neki jastuk za glavu ili nešto približno tom jastuku koji će glavicu zadržati u nekom prirodnom položaju.

Elem, kakva su vaša iskustva sa decom na dužim putovanjima (more, selo,......)?
Iza sedišta u donjoj zoni ubaciš neki peškir ili nešto slično što će osnovu sedišta udaljiti od naslona auta, ali tako da gornji deo ostane zalepljen za naslon. Time dobiješ zavaljeniji položaj i dete lepo spava bez padanja glave u napred.
Ako dete ima problem sa mestom za noge stavi sedište na centralnu poziciju. Ustvari to uradi svakako jer ćeš detetu obezbediti vidik pa će biti mirnije dok je budno.
Ako dete ima problem sa mestom za noge stavi sedište na centralnu poziciju. Ustvari to uradi svakako jer ćeš detetu obezbediti vidik pa će biti mirnije dok je budno.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Stariji sedi u nekom Gracco, nije ni skupo bilo i kači se u isofix kotve, samo kaišem, može da se izvuče unapred i da dobije kosinu, al ionako retko spava u kolima. Zaboravio sam kategorije, to je ono pre booster-a a može da se skine naslon i postane booster.
Boringly average, but also perfect for school run mums
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Jmi smo sa ćerkom imali problem kada smo prešli u sedište treće kategorije gde položaj naslona nije mogao da se podešava. Na kraju smo zamenili sedište i uzeli od moje sestre sedište iz dva dela sa podesivim naslonom gde isti može da se odvoji od sedalnog dela- boostera i to mi se pokazalo kao najbolja varijanta jer su zadnja sedišta u Scenicu podesiva isto kao i prednja. Mana je jer se veže pojasom a s'obzirom da sada ima 4,5 godine, ni to nije toliki problem.
Kad već pomenuh ćeru, neki dan kod dede u dvorištu kada je hteo da preparkira kola, ona uleti unutra i nije mu dala da krene dok je ne veže u sedištu, on nije mogao da veruje "šta smo napravili od deteta"
Kad već pomenuh ćeru, neki dan kod dede u dvorištu kada je hteo da preparkira kola, ona uleti unutra i nije mu dala da krene dok je ne veže u sedištu, on nije mogao da veruje "šta smo napravili od deteta"

- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Da li ima neko iskustva sa booster sedistima za decu? Cera (3,5god) mi je preko metar visine, sediste koje je do sad koristla je na granici da ga preraste (0-18kg) Sin je koristio do prve godine pozajmljeno sediste za decu do 6 meseci tako da bi on nastavio da koristi cerino sediste na dalje.

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Imas dobrih sedista za pristojne pare koja se konvertuju kasnije u buster skidanjem naslona. Ja detetu planiram naslon sto je duze moguce, pa sam uzeo Cybex (koji je btw na nekom sumanutom popustu u Aksi sada), a ima i Cam super sedista tog tipa. Kupis tako nesto za 10-15k i miran si za oba deteta dok ne izadju skroz iz sedista.
Samo buster Ani nije dovoljan. Mora celo sedište, a kasnije ćeš skinuti naslon i ostaviti samo buster. Dobra strana tih sedišta je što su dosta jeftinija od svih prethodnih.
Mi imamo neko Maxi Cosi. Ako hoćeš proveriću sutra koji je model.
Mi imamo neko Maxi Cosi. Ako hoćeš proveriću sutra koji je model.
Recaro Monza Nova 2 je moj pik, ali nisam ga video uživo. Nemam pojma kako je za spavanje.
Ima najviše moguće ocene ergonomije, bezbednosti i hemijskog sastava materijala.
Tapatalk Pro
Ima najviše moguće ocene ergonomije, bezbednosti i hemijskog sastava materijala.
Tapatalk Pro
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
http://shop.aksa.rs/cybex-auto-sediste- ... -siva.html
Proverena solucija. Ja imam naslednika ovog sedista i nemam sta zameriti.
Proverena solucija. Ja imam naslednika ovog sedista i nemam sta zameriti.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ja sam uzeo provereni Chicco Synthesis XT Plus, baš u ovom dezenu.

Uzeo sam maltene upola cene, izuzetno očuvan. Da imamo za vozikanje dok ne počnemo da sedimo, a posle ću gledati da uzmem novo jer će dosta duže koristiti.

Uzeo sam maltene upola cene, izuzetno očuvan. Da imamo za vozikanje dok ne počnemo da sedimo, a posle ću gledati da uzmem novo jer će dosta duže koristiti.
Posetite www.garaza.rs !
Za Recaro jaje sam kupio ISO Fix bazu, jer sa kaiševima nije bilo zadovoljavajuće.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Te isofix baze su nenormalno skupe.
Tapatalk with Desire 500
Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Za Recaro oko 11-12k samo baza
Tapatalk
Tapatalk
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Auto sedišta za decu
Ja sam ceri uzeo Recaro Young Sport crno. Odlucio se za njega zbog izuzetnih bocnih stranica po celom boku sedista, i sto joj je oko glave sundjer koji ne dozvoljava da joj glavica ide levo desno.
Mane dosta je kabasto, veliko i nije za manja auta. I mozda nedostaje za bar jos jedan stepen da se obori za ugodnije spavanje na duzem putu. Mada cera je prosle godine odlicno podnela put od 850km.
Mane dosta je kabasto, veliko i nije za manja auta. I mozda nedostaje za bar jos jedan stepen da se obori za ugodnije spavanje na duzem putu. Mada cera je prosle godine odlicno podnela put od 850km.