Kućni ljubimci i njihovi vlasnici

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Kućni ljubimci i njihovi vlasnici

Post od nikaragva »

Jbg, ako nije cipovana onda ko god da ju je uzeo, ako ju je neko uopste uzeo, ti tu nista ne mozes. Sem ako pas ponovo pobegne kod tebe nazad.
Meni je prvi put tako bilo, medjutim covek mi je vratio psa. Odmah sutra ujutru sam ga odveo i cipovao :)
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Bila je komsinica tamo, negde kod gradske deponije je prihvatiliste, nema je tamo. I ja sam ih zvao danas, kazu da su taj kraj obilazili pre 2-3 nedelje, ni vreme se znaci ne poklapa. Ma gotovo je, nema je, uzeo ju je neko...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Gledaj na to sa lepse strane... Bolje da je neko uzme, nego da je zgazi auto.
A mozda se i vrati. Ne bi bila ni prva ni poslednja da to uradi cim ugrabi priliku.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Zveroljub
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 20:33
Garaža: Astra j

Post od Zveroljub »

Moja Ka
Pogledajte samo taj blazeni osmeh :D
Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Hrabri pitbul ostao bez noge dok je spasavao vlasnicu koja se onesvestila na pruzi

Hrabri pitbul Lili je prošle nedelje spasila život vlasnici koja je pala u nesvest preko železničke pruge u Širliju, u SAD, nekoliko trenutaka pre dolaska voza. Vlasnica Kristina Spejn (54) je ostala nepovređena, ali je neustrašivi pas ostao bez prednje noge.

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanim ... a-na-pruzi

:bravo: :bravo: :bravo:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Svaka cast!

Ja uglavnom ostanem bez creva za vodu, dok spasavam papuche :rofl:
Sad je dvoriste skroz cisto, sve sto moze da se pokida, cak i ono sto sam mislio da ne moze, je sklonjeno na sigurno :kezo:
Korisnikov avatar
profesorPROST
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50

Post od profesorPROST »

Dan kućnih ljubimaca

Manifestacija "Dan kućnih ljubimaca" u Beogradu biće održana 20. maja i za razliku od prethodnih godina to ubuduće više neće biti jedini dan kada institucije, trgovine, restorani i kafići otvaraju vrata najboljem čovekovom prijatelju - psu, saopštila je Gradska upava.

Zahvaljujući novoj Odluci o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji Beograda, kojom se dozvoljava ulazak u restorane i kafiće sa kućnim ljubimcima i Odluke o pravu na korišćenje javnog prevoza za vlasnike malih pasa, "Dan kućnih ljubimaca" biće obeležen konkretnim pomacima u pravnoj regulativi.

Dom omladine i nevladina organizacija "Ljudi za životinje" od 13 sati okupiće sve one čiji je cilj veliko udomljavanje pasa.

U toj akciji učestvovaće i "Veterina Beograd", dok će u "Mikseru" od 12 do 15 časova biti organizovan "Dan donacije“ u okviru kojeg će i salon "Kendi ink - Supermarket" raditi tetovaže, a sav novac prikupljen na taj način usmeriće u fond za besplatne sterilizacije koju sprovodi gradska veterinarska ustanova.

Izvor: Blic
Never Say Never Again
Korisnikov avatar
profesorPROST
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50

Post od profesorPROST »

Pas izujedao desetogodišnju devojčicu, vlasniku odeređen pritvor

U auto servisu ''Mila'' u Aranđelovcu, sinoć oko 19.45 sati pas rase dogo argentino iskočio je iz boksa i teško povredio devojčicu N. M. (10) iz Aranđelovca. Devojčica nije u životnoj opasnosti, ali joj predstoji dugotrajno lečenje.

Istražni sudija Osnovnog suda u Kragujevcu Dragan Đorđević, odredio je pritvor do mesec dana Saši M. (26) vlasniku psa iz Aranđelovca koji je u utorak uveče izujedao desetogodišnju N. M. i teško je povredio.

Sudija Đorđević kaže da u ovom trenutku ne može da govori o detaljima istrage, i naglasio da je potrebno još da sasluša svedoke, kao i da se sudu dostave nalazi lekara o povredama koje je zadobila devojčica.

Dok su se deca igrala u dvorištu servisa u Ulici Tanaska Rajića, pas je iskočio iz boksa, napao devojčicu i počeo da je ujeda.

Mušterija, koja se u tom trenutku nalazila u servisu, uzela je pajser i oterala psa.

Povređenu devojčicu u aranđelovačku bolnicu prevezao je vlasnik psa Saša M.

Nakon prve lekarske pomoći, N. M. je prebačena na Dečju kliniku u Beograd sa teškim povredama na glavi i desnoj šaci.

- Devojčica se dobro oseća, nije u životnoj opasnosti i sve povrede su zbrinute. Imaćemo mnogo posla oko nejnog lečenja jer su povrede mnogobrojne i opsežne, pa moramo da pazimo da ne dođe do infekcija - objašnjava dr Dušan Abramović iz Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

Zbog ozbiljne povrede oka, devojčici je ugrožen vid, ali se lekari nadaju da će uspeti da ga spasu.

- Za lečenje povređene devojčice biće nam potrebna saradnja velikog broja specijalista, od očnog lekara do maksilofacijalnog - objašnjavaju u ovoj bolnici.

Izvor: Blic
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/324929 ... en-pritvor
Never Say Never Again
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
bozza1979
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:01
Garaža: Škoda Scala 1.0TSI & Hyundai Getz 1.1

Post od bozza1979 »

Danas mi prvi put na ulici proveravali psa... Cipovan, redovno vakcinisan :)
Podrzavam te kontrole. Ovi sto su me presreli su izgleda novi u tome, nesto ih slabo slusao tac skrin na tabletu. Nisu ni foliju s ekrana skinuli...
Eto, da se ne iznenadite ako vas zaustave... I proverite kad ste poslednji put vakcinisali psa.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

U sredu krenuh ja na fakultet, standardno kanp s vremenom, i cujem nesto majuce... Nisam imao vremena da gledam sta je a i nisam pridavao paznju jer ima macaka pa cesto se cesto zacuje mjauk... Vratih se, nasao sam se i sa Stjepom jer smo drndali neki radio, kad ono i dalje majuce nesto.. Vec vise 3 sata, to bas nije uobicajeno.. Pogledao sam sta je, al nista nisam video. Popeo sam se gore i kaze mi majka da neprestano mjauce od jutros, sa terase videh da se neke velike macke motaju okolo al nista konkretno ne vidim. Sidjem ja ipak jos jednom dole, i u zardinjeri imam sta da vidim

Slika

Nego ga je ostavio... Verovatno nije iz legla ovih lokalnih macaka jer su se sve ranije omacile i macici su dosta veci od njega, a i nijedna macka ga ne ferma ni 2%
Nisam se mnogo razmisljao pre nego sto sam ga poneo kuci. Macence je bas beba, imalo je samo 230g... Sa mackama imam isustva, al ovolicko nikad nisam imao. Pozvao sam kolegu Hardveta (kome se ovom prilikom jos jednom zahvaljujem na savetima) i dobio uputstva sta i kako.

Prvi dan je bio naporan u pm, nisam mogao da spavam od njega :) Jadnicak se valjda plasio da opet ne bude ostavljen pa cim ga pustis iz ruku on se dere i to veoma glasno. Noc sam proveo na dvosedu drzeci njega u krilu i sav sam se ukocio. Sada se vec bolje uklopio, naucio je vec i gde mu je posip za nuzdu, jedino je jos smotan oko hrane al naucice i to. Inace je ovako super, pravo veselo mace, razulari se na pola sata ko da ima motor u dupetu i onda se samo prevrne i spava narednih par sati :) Veoma je izvesno da ce ostati kod nas

Slika Slika Slika Slika
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Eto ljubimca... :)
Zveroljub
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 20:33
Garaža: Astra j

Post od Zveroljub »

Grujicu, za posip najbolje da koristis onaj sto se grudva, silikonski nikako!!!
Imas u Pet centru Who Cares koji i moj Zverko koristi i koji se odlicno pokazao.
Feretke inace imaju urin jako neprijatnog mirisa, a kad sam poceo da nabavljam ovaj, posip je potpuno prestao da se oseca.
Imas i sa mirisom lavande, ako ti nije dovoljno sto se ne oseca i zelis da ti i mirise :D
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Uzeli smo sada neki posip, ok je, videcu i taj kada potrosimo ovaj, a nema potrebe da se luksuziram sa lavandom :)
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Grujicu, dobar si covek :pivo:
Mace je preslatko, porasce u pravog bandita :doubleup:
Odgovori