Pranje automobila za početnike

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Pranje automobila za početnike

Post od Sloba »

U NS je negde do leta žeton sa 100 sekundi koštao 50 dinara, a onda su cenu žetona podigli na 100 dinara, a trajanje produžili na 180 sekundi. Na taj način su cenu podigli za 10%, mada imam utisak da više trošim od tih 10% od kada se to desilo. I da, izbacili su kombinovanje žetona i kovanica. Samo žetoni.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ovde je 50din/90s baš dugo...

HUAWEI P6 via TT
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Sloba napisao:U NS je negde do leta žeton sa 100 sekundi koštao 50 dinara, a onda su cenu žetona podigli na 100 dinara, a trajanje produžili na 180 sekundi. Na taj način su cenu podigli za 10%, mada imam utisak da više trošim od tih 10% od kada se to desilo. I da, izbacili su kombinovanje žetona i kovanica. Samo žetoni.
Na naselju je moguce kombinovanje zetona i kovanica i dalje i dsa, i ja sam stekao utisak da je tih 180sec nesto krace nego sto bi trebalo.
U Bg perem na Cukarickoj padini uglavnom, tamo nema zetona vec samo papirne novcanice sto je mnogo bolje i tamo operem auto za manje para nego u NS

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Gde je ta na padini, nikako da odem tamo :think:
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Bas pored one plinare i onih placeva preko puta hrama kad krenes ka Zarkovu.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Evo oprah auto sa 4 zetona(50 din * 90 sekundi) i zadovoljan sam. Bio je bas prljav, preziveo je one kise i snegove i jedan izlet do vikendice po pescari. Posto nisam imao iskustva sa pranjem, ostalo mi je na par mesta prljavo sto sam popravio krpom i to je to.
Utekao mi je u pomoc jedan Alfista(hvala mu!) koji je pored brisao auto i pokazao mi kako da idem i da stisnem ono dugme/okidac na puski posto to nisam ni video.

Uglavnom, kada je manje prljav auto i kad se ima iskustva, moze lagano da se opere sa dva zetona.

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH IDOL using Tapatalk
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Vala iz mog iskustva ne moze, a perem bas cesto. Moj minimum je 4 zetona, i tripujem da bolje oprem sam nego sto mi operu u perionici. Posle kuci usisivac Rainbow i voila!

Jedino sto ne znam, tacnije nisam se udubljivao, sta raditi sa plastikama, sa prasinom iznutra, neka preporuka?
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Prebrises magicnom. Za ventilaciju mozes da kupis neku cetkicu za farbanje, pa ocistis rebra...

Nemoj da prskas tablu onim sprejevima...
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

A dobro C klasa i Megan nije isto. Ali ajde sacekacu sledece pranje pa cu da vidim

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH IDOL using Tapatalk
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ne mozes sa dva, nema sile. Samo da tockove lepo operes ode pola zetona... I najbitnije ti je da lepo isperes sapunicu.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Sa 2 žetona moja Alfa ne može da se opere. Ako nije mnogo prljav, može i sa 3, bez voskiranja. Ako je prljav, jedan žeton ide samo na felne.

Teoretski bi moglo 2, ali to neki beo ili srebrn auto. Tamna boja mora dobro da se ispere.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Ja svoja auta perem sa jednim zetonom(ko nas je 1 zeton=100din ne znam koliko sekundi).
Ali perem na Mega Sjaju u Ilirskoj ili onoj u Heroja Pinkija novootvorenoj, odlicno se opere auto.
Ako je bas jako prljav onda ubacim dva zetona, iako mi je to malo puno, ali voskiram kao cisto da ubijem vreme. Ili ubacim na zeton jos 20-30dinara i to mi je taman.
Na kraju prebrisem magicnom ceo auto da mu udarim glanc(jer zaista se drugacije sijaju od kada koristim magicnu) i jelenskom stakla i vozi. Iznutra ih usisam sa vremena na vreme u firmi, a prasinu brisem usput dok cekam na semaforu ili tako neke situacije.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

nidza napisao:Sa 2 žetona moja Alfa ne može da se opere. Ako nije mnogo prljav, može i sa 3, bez voskiranja. Ako je prljav, jedan žeton ide samo na felne.

Teoretski bi moglo 2, ali to neki beo ili srebrn auto. Tamna boja mora dobro da se ispere.

Tapatalk 4
Upravo je beli auto i na celicnim felnama. :mrgreen:
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

U Indjiji 200 sekundi za 100 dinara, al po meni treba 2 zetona da se opere bas kako treba... moze i za jedan al ako je cist. :D
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori