Auto do 30.000e u CH
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Re: Auto do 30.000e u CH
Calibra je imala najbolji Cd 90-ih... Do Honde Insight
sad je to Prius (i Insight).

Boringly average, but also perfect for school run mums
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Zaintrigiralo me pa sam do sada tražio gde sam to video ... i nadjoh: "auto motor i sport" (hrvatsko izdanje koje se prodaje kod nas), broj 9, Rujan (Septembar) 2011, str.79.
U pitanju je opširan tekst (na 8 strana) pod nazivom: Najviše štedi aerodinamika.
citiram:
"Svetski prvak je Cw - 0,24
Ne postoji serijski proizveden automobil s nižim koeficijentom otpora zraka od Mercedesovog E coupea (godište 2009.)."
Za primer da navedem da je Toyota Prius 3 (god. 2010.) Cw = 0,26 a Honda Insight (god. 1999.) Cw = 0,26.
Opel Calibru nisu spomenuli iako su za primer naveli dosta modela proizvedenih od 1904. pa na ovamo.
U pitanju je opširan tekst (na 8 strana) pod nazivom: Najviše štedi aerodinamika.
citiram:
"Svetski prvak je Cw - 0,24
Ne postoji serijski proizveden automobil s nižim koeficijentom otpora zraka od Mercedesovog E coupea (godište 2009.)."
Za primer da navedem da je Toyota Prius 3 (god. 2010.) Cw = 0,26 a Honda Insight (god. 1999.) Cw = 0,26.
Opel Calibru nisu spomenuli iako su za primer naveli dosta modela proizvedenih od 1904. pa na ovamo.
http://en.wikipedia.org/wiki/Automotive_aerodynamics

http://en.wikipedia.org/wiki/Automobile ... oefficient

http://en.wikipedia.org/wiki/Automobile ... oefficient
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Eto primera kako se mogu razlikovati podaci (za Hondu i Toyotu 0,26 prema 0,25 ... verovatno su u gore pomenutim novinama netačni).
Ali evo još jednog iz istih novina: Mercedes rekordwagen (godište 1938.) Cw = 0,12 ... izgleda da je ovaj stvarno rekorder (ima i njegova slika, metak na točkovima).
Ali evo još jednog iz istih novina: Mercedes rekordwagen (godište 1938.) Cw = 0,12 ... izgleda da je ovaj stvarno rekorder (ima i njegova slika, metak na točkovima).
Ma da uzmem ja lepo Passata kao pravi srpski domacin-gastarbajter
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/vw ... =Limousine

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/vw ... =Limousine
tako je jarane, mada su nasi malo presli na audi i merz/bmw. Cisto da znas ako hoces da se uklopis 

Šta bi falilo jednom CC-u?
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Brzine idu u H-a !!!

Auto do 30.000e u CH
Ako je uklapanje problem onda odmah da uzmem E60 ili staru A6icu i resen problemsebekkg napisao:tako je jarane, mada su nasi malo presli na audi i merz/bmw. Cisto da znas ako hoces da se uklopis

@fq400
Skup je jos uvek novi CC a u osnovi je isti ko obican.
@Day Walker
Ovo je brutalno...nisam ni znao da moze za te pare da se uzme

Postavlja se samo pitanje cene odrzavanja...
- Day Walker
Ako zelis, pribavicu cenu odrzavanja kod nas u ovl. servisu pa otprilike da znas okvirno koliko kosta 

Brzine idu u H-a !!!

opc je perverzija od auta, jedino mi se ne svidja, posto sam sad gledao na yt neka BRUTALNA ubrzanja
, na instrument tabli sto su i brojevi crvene boje, kao i kazaljka, malo bi lepse bilo da su beli, ali da se to srediti
.

- Day Walker
Mozes da biras da budu crveni ili beli
To imam i ja na astri

To imam i ja na astri
Brzine idu u H-a !!!

Auto do 30.000e u CH
Pravo da ti kazem nisam razmisljao o Opelu ali ovaj OPC je druga prica 
Ako mozes da saznas nebi bilo lose ali nemoj da ti bude obaveza jer jos ne zurim...
Zapravo u startu sam bio siguran da ce biti BMW a jedino mi 3ojka odgovara po gabaritima ali nova je preskupa a stara je vec pomalo dosadna. Audi A5 SB je ok ali nije neka velika ponuda dobro (po mom ukusu) opremljenih primeraka a da nije preskup (cesto skuplji od nove A6ice sto mi je potpuno nelogicno).
Ostaje Mercedes C klase ili E kupe...
p.s. Ovo za Passat je sala, da neko ne pomisli ozbiljno

Ako mozes da saznas nebi bilo lose ali nemoj da ti bude obaveza jer jos ne zurim...
Zapravo u startu sam bio siguran da ce biti BMW a jedino mi 3ojka odgovara po gabaritima ali nova je preskupa a stara je vec pomalo dosadna. Audi A5 SB je ok ali nije neka velika ponuda dobro (po mom ukusu) opremljenih primeraka a da nije preskup (cesto skuplji od nove A6ice sto mi je potpuno nelogicno).
Ostaje Mercedes C klase ili E kupe...
p.s. Ovo za Passat je sala, da neko ne pomisli ozbiljno

- Day Walker
Nikakav problem da se sazna
Samo moj izbor bi bio bele boje

Samo moj izbor bi bio bele boje

Brzine idu u H-a !!!