Kupovina: Ford Focus ili Opel Astra

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Kupovina: Ford Focus ili Opel Astra

Post od Bax »

Ostavili pumpi, pa propisala kasnije.
Kod mene je propisala na 100k
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

kompresor klime je poceo i kod mene da se cuje periodicno i uglavnom zavisi od velike vrucine i rada u mestu u voznji ne pravi problem, npr. letos na granici posle 2h cekanja i rada u emstu poceo da se cuje i sama klima se ugasi vrv tako namesteno da kad dodje do opterecenja a nema obrtaja da vrte, posle u voznji nije pravila probleme, to sam primetio i prosle godine u gradu kad su kreni stani guzve a radila mi klima. E sad ono sto mi je rekao majstor koji mi puni klime je da je slaba vajda od zamene samo lezaja na kompresoru jer kad se otvara kompresor nikad vise ne moze da dihtuje kao kad je fabricki zatvoren i uvek postoji sansa da ce pustati freon, polovan kompresor nije resenje a nov je skup ali najbolja opcija, on mi je rekao vozi dok ne rikne skroz a moze tako da tera ko zna koliko obzirom da se ne cuje uvek i ne tako jako, bem li ga realno gledano nit da diram nesto niti da ostavim ovako
Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:
Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp

Post od pegazbre »

Meni ovo deluje kao remenica. U leru se u ritmu na svaku sekundu cuje kao da nesto zulja jedno od drugo. Kad se ukljuci klima, zuljanje vise nije ritmicno nego konstatno ali dosta tise. Iskljuci se klima, opet krece ritmicno zuljanje.
Korisnikov avatar
Bogdan
Banned
Reactions:
Pridružio se: 15 Avg 2020, 13:10

Post od Bogdan »

Oce tebe to neko zujanje, ujanje na autu... Nije valjda opet

Ford S-Max 2,5t

Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:

Post od pegazbre »

Eto vidis, nemoze da me omasi :)

Resi ce se, sreca pa je resavanje mehanickih problema na ovoj Astri (a i Fokusu) daleko jednostavnije a pre svega jeftinije nego sto je bilo na S-Maxu i generalno iole novijem dizelu...
Korisnikov avatar
Bogdan
Banned
Reactions:
Pridružio se: 15 Avg 2020, 13:10

Post od Bogdan »

Zezam se, sala. Naravno.
Uzivajte

Ford S-Max 2,5t

maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Koliko rece da je presla astra? 360kkm?

Meni je ovo uzasno stanje za tu kilometrazu, ja kod ex toyota na toj kilometrazi nisam menjao nista, bas nista, napunio sam klimu, a i to nije bilo potrebno.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Vidis ja ne bih nista pipao jedno 3 meseca, onda bih procenio sta sam uzeo, i u skladu sa time odredio plan odrzavanja ili sta cu dalje sa autom...

Tim pre sto je skoro radjen veliki servis....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:

Post od pegazbre »

Moram da je odvezem na inicijalni pregled da vidim sta sve ne valja i sta treba menjati.

Nije presla 300k km ali jeste 158k km, kupljen u Srbiji, prva registracija 2011, drugi vlasnik lepo odrzavao ali se i namenjao delova. Od nekih karakteristicnih stvari za Astre sa ovim motorom kao sto su bobine, do amortizera (stradaju zbog tezine Astre), posuda antifriza (isto problem kod njih), dihtung dekle i sl. Isto sam se ja za ovih 11 godina svasta namenjao na Focusu ali nosta twko skupo ali nas je lepo sluzio a sad se nadam da ce i moje roditelje.

Jos danas kad sam video gde prodavac mora da se provlaci i parkira po BG-u (kuca/posao) mogu samo da kazem da je u odlicnom stanju limarijski kako bi auto koji se vozi u takvim uslovima biti.

I naravno, ne moze se Ford, Astra i dosta drugih proizvodjaca te generacije sa pouzdanoscu porediti sa Japancima ali zato su i Japanci dosta skuplji kao polovnjaci i to sa razlogom.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Nisam nista lose mislio, ali nekako nisam navikao na takvu listu zamenjanih stvari, doduse sto je vise on zamenio, manje ces ti.

Sretno svakako :pivo:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

pegazbre napisao:Meni ovo deluje kao remenica. U leru se u ritmu na svaku sekundu cuje kao da nesto zulja jedno od drugo. Kad se ukljuci klima, zuljanje vise nije ritmicno nego konstatno ali dosta tise. Iskljuci se klima, opet krece ritmicno zuljanje.
To zvakanje se i meni culo al nisam nista menjao, bili su u fazonu na svim Astrama se cuje, ne pipaj dok radi.
Prodao sam je tako, sl vlasnik je menjao nesto pa je i to resio.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:

Post od pegazbre »

Isto je to meni rekao i vlasnik, on tako vozi skoro 5 godina (od 2017-te je kod njega). Majstor upalio klimu, vidi da odlicno hladi i rekao mu da nista ne dira. U voznji se ne cuje a u leru mozes da cujes samo ako si negde gde je tiho. Ja nisam prvi put ni cuo to zuljanje kad sam gledao auto a glava mi bila ispod haube jer sam na parking proveravao, okolo prolaze auti, ljudi, od buke nema sanse da se cuje.

@milekmilek Izgleda da se ipak cuju remenice bregastih pri paljenju a ne da je u pitanju nosac. Cuju se na prvo jutarnjem paljenju (probano jutros) kad je motor hladan i kad je svo ulje sislo u karter (koliko sam citao, nemaju podmazivanje prvih par sekundi rada). Kad motor sastavi cuje se mozda sekund klepetanje remenica, ugasis i odmah ponovo upalis, sve ok. Ne znam koliko kosta menjanje tih remenica (negde sam procitao da se menjaju obe i da je svaka po 100+ evra) i solenoida ali posto se skida poklopac dekle i zupcasti kais, odmah cu da zamenim i dihtung dekle, zamenim zupcasti, roler i te remenice, Sve cu odmah da izmenjam da ne razmisljam.
milekmilek
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29

Post od milekmilek »

Ne diraj remenice još, nema potrebe, i kod mene se čuju sekundu nakon prvog paljenja.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:

Post od pegazbre »

Videcu sta majstor kaze, kod mene je motor ipak malo vise presao od tvog. Jel si se mozda raspitivao za cenu zamene?
milekmilek
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29

Post od milekmilek »

Nisam, taj zvuk cesto može da se javi i ubrzo nakon zamene remenica, ne brzaj.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Odgovori