Alfa Romeo - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Kvalitet Alfa Romea

Post od pedja »

Secate se donje brave od 700€?

Vlasnici su svesni toga, nije im milo, ali kazu "ipak ja vozim premijum". Meni nije normalno da Mercedes to sebi dopusti, ali ljudi svesno gutaju. Tako i Alfisti iz svojih razloga ulazu u trap ili ko zna sta. Svako ima nesto svoje. Neko ce kupiti SAABa, kojem koksira ulje i na kojem redovno mora da se cisti karter, neko ima racun da kupi polovnog dizela sa potencijalnim plivajucim izbijacem par stotina € iz dzepa, neko ima racuna u ugradnji plina, nekome je to jeres...

Hiljadu ljudi, hiljadu cudi. Ako je neko zacrtao po svome, mozete mu (argumentovano) skrenuti paznju na neke stvari, a ostalo je na njemu. Ja stvarno ne mogu ubedjivati Alfiste da grese, niti druge da je Alfa do J, kada nemam iskustva sa istom. Cak i da imam, sve je to relativno. Mogu se nasaliti sa ljudima, ali da ubedjujem nekoga u nesto, neka...

TT
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Naravno,ja sam i spomenuo da se nerviram koliko sam gluposti imao za 6 godina i 150.000km maltene ciste gradske voznje.
Takodje,donja brava cenim da ne bi otisla nekome ko 1-2 puta dnevno pali auto i vozi po otvorenom,a ja ga palim minimum 10 puta dnevno... Taj deo je kostao 700e jer ja nisam hteo da se tako vazan deo popravlja,nego sam u ovlascenom uzeo original. Inace,u drugom ovlascenom,van Beogeada je tak deo sa zamenom umesto 700e,500e.
A verujem da taj deo ne kosta mnogo manje na drugim markama.
Odrzavaj Alfu sa original delovima u ovlascenom,pa ces videti da se cene ne razlikuju mnogo...
A kada se desilo, rekao sam: mamu im,zamisli da mi je otkazala negde na nekoj pumpi u Grckoj na autu od 50k e... I to sam i njih tamo pitao,kako oni to dopuste... Veruj mi da ja mom premiumu sve duplo zameram.

Ali sa takvim kolima je Mercedes na vrhu lista pouzdanosti,a ispade da je Alfa koja je na dnu,po pricama fanova,auto vrhunskog kvaliteta... Mozda samo meni tu nesto smrdi.

Sent from my HTC One using Tapatalk 4
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Samo nešto me zanima, koje te tolike probleme imaju alfa u zadnjih recimo 15 godina. Osim osetljivog trapa, koji i nije toliki problem ako ugradiš dobre delove...barem ovde kod nas. Ostalih IZRAŽENIJIH problema nema, ili jih barem ja ne poznajem. Što se mene tiče, VAG grupa je mnogo gora, posebno ako gledam 1.2 tsi 2.0 tdi i slične bisere.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Dusan napisao:@starac, Ne razumem u tvom predhodnom postu kako to kompanije zataskavaju te propuste. Kako? Placaju radnike? Imaju kod da ne sme da se prica o kvarovima? Stvarno ne kapiram to. Kazes da niko ne prica o mercedesu koji se prevrtao. To je tacno, ali radi se o tome sto i merc i VW za svaki model sa nekim karakteristicnim kvarovima izbace jos deset bez. A jednostavno svaka alfa ima neku manu. Mislim da se te price ne izmisljaju ili zataskavaju tako lako, vec jednostavno iz usta vlasnika se brendovi etiketiraju kao pouzdani ili ne. Kod nas se prica svuda golf, golf, golf, neunistiv bla bla, svesni smo mi da to nije istina, ali ipak do te price nije doslo zato sto je neki direktor marketinga VWa odlucio, vec sigurno se za nijansu odvaja od drugih po pouzdanosti, a to je dovoljno da se pokrene legenda o izdrzljivosti. :kezo: Ja stvarno postujem Alfu, ali mislim da je jednostavno cinjenica ako se vec odlucis da uzivas u Alfi, moras da budes spreman na odredjene probleme.
Pravo da ti kažem, nešto ne bih ulazio u "spiralu ludila" da li neko nešto zataškava, potplaćuje itd. Nemačka štampa to pokriva, ali ok ne mora da se čita njihova štampa. Činjenica je da se greške nekih lako praštaju, dok se drugima trlja nos večito. Mercedes se ubio od truda da posle dokaže da je Mercedes A bezbedan. Ne slažem se sa Xerojem koji je rekao da to nije bio bitan auto. To je auto s kojim je Mercedes zakoračio u potpuno novu klasu i bio i je jako bitan. Nešto su ispeglali, ali su u stvari sa trećom genercijom priznali grešku u konceptu i napravili potpuno novi auto
Činjenica je da kad se kupuje auto treba čovek da bude spreman da taj auto može da mu priredi određene probleme. Meni recimo, je veći problem da li će taj auto da mi bude prijatan za vožnju, da dobro leži, da je udoban, da dobro koči, da je moćan na putu, a kvalitet i pouzdanost je u ravni s tim, ali mi nisu bitniji od toga. Između potencijalne nepouzdanosti primerka Alfe koji sma izabrao i sigurne neudobnosti koja me čeka kod XXXXX zbog kratkih, tvdrih sedišta (npr.) ili sigurno nepreciznog i tvrdog menjača koji nije dobro uparen s motorom kod YYYYYY biram Alfu :)
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Xepoj87 napisao: Ali sa takvim kolima je Mercedes na vrhu lista pouzdanosti,a ispade da je Alfa koja je na dnu,po pricama fanova,auto vrhunskog kvaliteta... Mozda samo meni tu nesto smrdi.
Naravno da smrdi => te liste na koje mislite pravi ADAC. :kezo:
Ђенерал Јанковић
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ne,ne adac,ima u toj drugoj temi sve.

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Mnogi zanemaruju da se statistika pravi po broju prodati jedinica. Npr. ako Alfa proda 50.000 vozila i svaki od njih ima problem sa jednim delom automatski se pouzdanost celog automobila dovodi u pitanje. Sa druge strane VW proda 250.000 vozila i takođe ima 50.000 vozila sa problematičnim delom, ali je ta nepouzdanost prikazana na samo 20 % automobila.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa to i jeste ispravno,zar ne?

Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

TheWickerMan napisao:@ Milos
Drugaru moze da odgovori na poruku, ne mora odmah, moze kad vidis poruku, cini mi se da je on to zasluzio ;)
Ispostovao sam te nadam se , video si Grcki Autobahn :)
Xepoj87 napisao: Dzaba meni sto sam pre 6 godina imao 97kg cistih misica i sto sam vozio bike 10 sati dnevno,kada sam sada debeljko od 120kg koji ne moze da pretrci ulicu,a da se ne zadise. Od stare slave se ne zivi,barem ne dugo.
Ajd napravimo neko takmicenje na garazi ko ce vise kila da skine :D Pobednik dobija gajbu piva koju mora da podeli sa gubitnicima :D Imamo dosta ozbiljnih takmicara u igri,realno ja i ti imamo prednost u startu jer se vise kila skine brze :kezo: Mada ima tu jos favorita iz senke :D
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Xepoj87 napisao:Pa to i jeste ispravno,zar ne?

Jeste ispravno, ali kad gledaš broj automobila sa greškom dolaziš do slične cifre.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Dusan napisao:To je tacno, ali radi se o tome sto i merc i VW za svaki model sa nekim karakteristicnim kvarovima izbace jos deset bez. A jednostavno svaka alfa ima neku manu.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Geza napisao:
Xepoj87 napisao:Pa to i jeste ispravno,zar ne?

Jeste ispravno, ali kad gledaš broj automobila sa greškom dolaziš do slične cifre.
eig
Eih,pa ne moze tako da se gleda... A i koliko znam,na testovima se uzima odredjen broj primeraka,isti od svake marke? Procentualno je to uvek najtacnije,jer 100% i 20% kvarova nije isto,i ako je ista brojka... To samo govori da,kada bi se prodavali kao VW,imali bi milion felericnih primeraka...

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Dusan napisao:Jel to znaci da ako bi sada prodao Skodu i kupio polovnu 159 sa 100k+ bio bi pravi entuzijasta, ljubitelj automobila, dobrog dizajna, automobilske istorije, bio bi razlicit od ostalih, jednom recju kul? :kezo:
Evo ja sam to učinio, a nisam Alfista. Imao sam za 9500eur A5FL elegans, koju smo samo mi vozili 4 godine i prešli 38000km. Mogao sam da prodam 159 i uzmem Škodu kojoj znam svaku manu, pa nisam.

Jednostavno ta dva auta ne mogu da se porede. Okej je ako neko ne vidi razliku. Neki ljudi dele automobile na žuti, plavi ili sivi auto, zar im treba zameriti?

@Xepoj, te sve liste mačku o rep, kada pričamo o polovnim kolima. Mačku o rep x2 kada pričamo o Srbiji. Btw, sam si napisao da nemaš iskustva sa Alfom, nego neke indirektne informacije od ljudi o čijim kolima ne znamo ništa, kakve su ih kupili, kako ih održavaju, i najviše, kakvi su vlasnici. Ne vidim argumente za toliki pritisak koji vršiš na ovu temu i nas koji imamo iskustva sa Alfom iz prve ruke. Još manje vidim poentu da 20x natrljavaš svima na nos svoj Mercedes, u temi o Alfi, pogotovo prosečnom vlasniku jedne polovne Alfe, koji ceo auto može da sredi po ceni te tvoje brave koja se spominje. Malo tolerancije i rispekta nije na odmet prema svima onima koji ne mogu sebi da priušte da ih košta kilometar koliko košta tebe.

Ponoviću još jedared da svima od srca želim da jednom imaju Alfu, pogotovo ako imaju u sebi delić jednog ozbiljnog petrolheda.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Xepoj87 napisao:To samo govori da,kada bi se prodavali kao VW,imali bi milion felericnih primeraka...
Veće serije sa sobom donese promene, jer se kod, recimo VW-a, ozbiljnije prate greške nastale u proizvodnji. Alfa (ili bolje rečeno Fiat) i dalje zbog malih serija nema taj luksuz da konstatno unapređuje proizvod, jer on u ovakvom obimu proizvodnje donosi skroman profit. Pogledaj koliko godina od početka proizvodnje je došlo do prvog većeg unapređenja na Giulietti (ove godine izlazi FL :) ).
Slika Slika
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

To ne menja situaciju sto si napisao. Odredjeni broj procenata se kvari i kod jednih i kod drugih. To sto alfa ne moze da proda, a samim tim da proizvodi vise, nije nikakvo opravdanje, za visok procenat kvarova.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Odgovori