Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Grčka 2012

Post od Ji 4Tze »

Ko ide u Vourvourou a voli da roni, u delu zaliva gde je dubina 1.2-2m i gde se pesak beli na dnu mogu da se vide kupasta uzvišenja sa rupom u sredini, tu su školjke. Braonkaste nijanse, prečnika 5-7 cm. Kuvaju se 5min u belom vinu (možda i u vodi nisam siguran) dok se ne otvore. Služe uz limun.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Jel ova?
Slika
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

paja napisao:Šaranče hvala na iscrpnom izveštaju.
Kakva je situacija sa ležaljkama? Ie li i dalje važi ono platiš piće i tvoja je?
Da li su možda uradili šetalište od Asprovalte do Stavrosa ili je i dalje ona kasarna?
Kasarna je i dalje tu cesto smo vidjali po 5-6 vojnih gumenih glisera kako vezbaju.
Situacija je ista platis pice i koristis, mada meni jedan dan u Asprovalti nije konobar ni dosao do nas tako da smo imali gratis taj dan uzeli red bas do vode 4 lezaljke i suncobran. Gledaj da se zabodes u neki malo uredjeniji kafic jer su stvarno plaze na nekim delovima prljave. Uglavnom je to tamo gde ljudi prostiru peskire i dolaze sa friziderima na plazu bacaju djubre pa vetar raznosi svuda. Ipak u sklopu kafica ciste pa je kolko tolko uredno i cisto.
Zaboravio sam jos da ti napomenem obavezno ponesi iz beograda Raid protiv komaraca ali onaj sa bocicom koji ima tecnost ne onaj sa tabletama inace si obrao bostan uvece :D ustekas ga u struju negde oko 18h uvece i bices miran.
Pazi se Grka vozaca i cuvaj dete ljudi nisu normalni 100X su gori od Turaka ne jebu pesacki prelaz, tebe sa decom na pesackom voze kao nenormalni i veruj da ne staju nikome na ulici. Blagi uzas. Ja zena i deca stajali jedno 2 min na pesackom niko nema sanse da ti stane, kad mi se ukazala prilika krenuli da prelazimo covece na pola ulice na pesackom Grk u Suzukiju SX4 prolece pored nas kao furija ja potrcim napred i povucem decu posto sam ih ja drzao za ruke. Ja besan kao ris lik se parkira jedno 200 metara dalje meni vec mrak na ocima dajem zeni decu, i pritrcavam mu kolima u nameri da ga nabodem dok sedi u kolima otvorio mu vrata, zena moja pocela vristi nemoj na odmoru smo u drugoj zemlji upropastices nam letovanje mrak na oci mi pao veruj, je..o sam mu sve po spisku urlao sam na njega lik je samo ladno zatvorio i vrata i prozore i kulirao me sedeo u kolima dok nisam otisao.
Cuvaj dete na ulici i ne ispustaj ga iz ruku nikako.
Imali smo prvi dan info sastanak i vodic nam je odmah napomenuo da cuvamo stvari jer je u Grckoj kako je krenula kriza kaze pocelo nenormalno da se krade i da se obijaju kola. Rekla mi je da parkiram auto slobodno ispred apartmana na ulici jer je i ona zivela u istoj vili gde i ja tu i ona ostavlja kola i da je sigurnije nego na gradskom parkingu. Pa sta da ti kazem cuvaj lovu i dokumenta takav sam i ja savet dobio.
Evo ovako je bilo u asprovalti talasi mada deca su se odusevila talasima :D
http://www.youtube.com/watch?v=gJ2I-3zJOSo
Slika
Ovo je pocetak setalista u Asprovalti stvarno je prelepo nema sta pored su sve Taverne nije buvljak kao u Stavrosu, i u novoj vrasni je slicno setaliste kao u asprovalti.
Slika
U asprovalti ima u sklopu plazi i dosta zezalica za decu
Slika
Ovde ces uglavnom trositi lovu na dete :D
Slika
U Stavrosu voznja 2 eura u Asprovalti 1.5
Ovo je gradska plaza u Stavrosu blagi uzas nisam hteo ni noge da operem ovde
Slika
A ovo je moj klinac sa nekim Bugarinom kupio dve maske za ronjenje jedna meni jedna njemu ovaj sa plavom Crno plavom maskom to je je neki klinac iz Bugarske dao mu moj klinac masku da rone zajedno. Nista se nisu razumeli dok pricaju ali su se zato siti izigrali jeno 5 dana za redom :kezo:
Slika
A ovo je ulov od ronjenja :)
http://www.youtube.com/watch?v=tTpI6Gc51tU
I jos jedna vrlo bitna stvar Stavros je poznat po cuvenoj plazi Platani suma pored vode dosta prirodnog hlada. Ko vam bude rekao da je plaza ekstra i da idetete tamo da se kupate mnogo ce vas zajebati. Mesto jeste ekstra ali je sve prepusteno samo sebi plaza je totalno neuredna i toliko prljava da nikako nije za preporuku. Kada bi neko uzeo da je sredi i odrzava verujem da bi bila jedna od lepsih lokacija u Grckoj ovako je dno dna.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

paja napisao:Jel ova?
Slika
Ne, ovo liči na običnu školjku, glatka i bež na braon nijansa. Mora da se iskopa iz peska, kupasta gomilica peska sa rupom, iskusni to urade rukom. Za sat vremena može da se nakupi za 4-članu ekipu da klopa.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Dobro me podseti na komarce.
Što se plaže tiče možeš biti siguran da ću biti u kafiću sa najdebljim hladom i da mi ne pada na pamet da legnem na pesak.
Sećam se da je u Asprovalti bio kafić na plaži sa bazenom. E to je bio provod. Okupaš se u moru pa u bazen na kafu i sl. i ne izlaziš iz bazena do ponovnog odlaska u more. Nije bio neki veliki bazen ali je poslužio svrsi.
Auto će biti parkiran ispred apartmana pa šta mu Bog da. Valjda će recepcija posužiti nečemu.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Putno osiguranje - jeste li uplaćivali i kod kog osiguravača?
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Ove godine smo kao i prethodnih uzeli Delta Generali putno osiguranje,tarifna grupa TG 1a family na sumu od 35.000e. Platili smo 3.705,00 dinara za nas cetvoro. Moja preporuka. :doubleup:
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Prošle godine je bilo razlike i to dobre za putno osiguranje od banke do banke pa vredi malo raspitati se.

Neko gore pomenu krizu i krađe pa se setih nemilog događaja od prošle godine.
Letovali smo na Kasandri, apartman je bio u prizemlju, i jedne noći, tačnije jutra moj drugar primet da se u drugom delu apartmana neko šeta i pomisli da je žena ustala.
Zatim se okrene i vidi da je žena u krevetu, skoči i ima šta da vidi, lika koji pretura po stvarima.
Pojuri ga ovaj preko terase bež i tako do obale gde je ovaj uspeo da mu pobegne jer je drugar trčao bos.

Sreća pa ovaj nije ništa uspeo da uzme.
Prijavimo to ovima tamo iz agencije i ispostavi se da znaju za to da se redovno dešava da nije samo u prizemlju slučaj već da se penju i po spratovima, znaju za slučaj da su ljude uspavljivali, mada ja mislim da je umor ustvari u pitanju pa niko ništa ne primeti itd.
A znaju da su u pitanju i Bugari, tačnije jedna banda koja godinama tu operiše na taj način.
A kako kažu zanima ih samo lova, ne i tehnika.

Dakle drugari, uvek zatvarajte sve šalone i prozore kada izlazite iz apartmana!
Uvek zatvarajte šalone noću!
Poslednja izmena od samo polako u 10 Jul 2012, 13:48, izmenjeno 1 put ukupno.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

jaksa napisao:Putno osiguranje - jeste li uplaćivali i kod kog osiguravača?
Prošle godine smo imali Uniqa i manju intervenciju, dete skoro dve godine, temperatura, nos, stomak i ostale virusne radosti.. Došla nam pedijatar koja čak razume srpski (školovana u Skoplju valjda), za nekih pola sata. Ništa nismo platili, skenirao papire telefonom i poslao na njen mejl. Hvala i doviđenja :)
Otišao do apoteke u neko mesto pored i patio neki lek 2-3-5€ (stvarno se ne sećam, lupam, možda je i neki antialergen). Sa računom i to može da se refundira, što su mi rekli i ranije. Ove godine srećom bez ikakvih potreba za lekarom ali smo isto platili Uniqa (kao i uvek u poslednjih 3 godine, gde god smo išli).
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Porodično je jeftinije, pa njega uplaćujemo. Prošle godine Uniqa, a za ovu se nisam još raspitao. Pre toga par puta Dunav, nego nisu radili subotom recimo.
prolupator
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:10

Post od prolupator »

AMSS osiguranje, 11 dana 30K eur, porodično, dvoje velikih i jedno malo - 2250din. bez učešća.
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС

Post od Филиповић »

У Дунаву сам уплатио породично за нас троје, чини ми се на 30 или 35 хиљада евра, изнело је 2.100,00 динара.
Иначе, мој пријатељ је уплатио Триглав осигурање и десило се да му је дете добило алергију од сунца.
Кад је отишао код лекара, овај се ухватио за главу јер је то осигурање које не покрива случајеве алергија, убода инсеката, разних "ситница" које се управо догађају на мору! :uf:
Елем, доктор је написао другу дијагнозу (коју покрива та полиса) и није наплатио ништа, већ ће он да се наплати директно од осигуравача.
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС

Post od Филиповић »

Мом пријатељу из горње приче су и обили ауто који се налазио на паркингу.
Цела 2 сата је био у потпуном шоку јер по доласку на званични паркинг није уопште затекао ауто на месту, већ само гомилу стакла. :trljamoci:
Да скратим причу - после 2 сата цимања, звања агенције и полиције, утврђено је да је неки наркос обио ауто тако што је разбио сувозачево стакло (претходно је потпуно искривио и ишчепио задња врата али није успео да обије на тај начин!), након чега га је полиција ухапсила, а возило превентивно одвезла у полицијску станицу.
Све то због простог цд плејера...
Страшно, пријатељ је био црн као земља, ја такође.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Pretpostavljam da se pomenute kradje desavaju na Kasandri?
Za Sitoniju nisam cuo takve price. (mada, videcemo ove sezone)
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

U našem slučaju se desilo na Kasandri.
Mi smo bili zaista iznenađeni jer godinama tamo letujemo i nikada nam ništa nije falilo a znali smo da zaboravimo foto aparat na stolu u kafani ili ceo ranac na klupi.

Najgore što smo saznali tako što nam se desilo, a još gore je što u pričama sa ostalima shvatimo da 90% ljudi ne zna za to.
A krajnje zabrinjavajuće je što vas niko ne upozori na takve stvari pa kada se dese shvatite da se dešavaju.

Mada retko ko prisustvuje info sastanku recimo koji organizuje agencija ako idete preko agencije.

Zato širite priču da ljudi znaju, ali što reče jedan moj drug ako nekome treba napomenuti da negde ima lopova...
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Odgovori