Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Xepoj87 »

Kako pricas, kao oni sa sela sto i dalje veruju u vestice... Ides u neku krajnost naivnosti, samo da bi isterao svoje...

Kako ti mislis da niko ne zna...

Zaista mislis da je u Americi, Danskoj, Nemackoj, Engleskoj, i svim drugim ozbiljnim zemljama, to ostavljeno na poverenje uvozniku da bude iskren? Naravno da se tacno zna sta je unutra, a to su belancevine izdvojene iz surutke, i jos par stvari, najvise vitamini.

Slika

Tapatok za Vindovz
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

nidza napisao:Moj stav je ništa, ako ne znaš tačno i zbog čega ti je nesto od tog potrebno, odnosno da si načisto da hrana iz bilo kog razloga ne može da nadomesti sve šta je organizmu potrebno.

Većina pije na svoju ruku, a šta se tačno sve nalazi u tim teglama niko ne zna zasigurno.

Za dobro jutro sam stukao jednu cedevitu. :-D

Tapatalk Pro
U Americi se varanje mušterija, posebno tako širokog kruga ljudi skupo plaća, i vrlo mnogo ima "dokonih" pa bi se brzo saznalo da ima nešto što ne treba, ili da nema nešto što piše da ima. Gotovo sav uvoz kod nas dolazi iz Amerike, sa izuzetkom nekih jeftinih brendova tipa Scitec i slično koji dolaze iz Mađarske i Nemačke, tako da sam siguran da je sastav egzaktniji na Whey proteinu nego na Podravkinoj supi iz kesice, ili Alevinoj, pošto kod nas takva kontrola praktično ne postoji.

Drugo, VMA kontroliše kvalitet svega toga, što sam siguran da nije slučaj sa Alevinom supom na primer.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Одг: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Ivan »

Poenta suplementa (dodatka) je da nadomesti ono sto ti fali.
Nemam nista protiv suplemenata, ali nikako ne razumem njihovo stavljanje na prvo mesto.

Rekreativno se bavim sportom skoro pune dve decenije i svi su bili zdravi i pravi sa nekom prosecnom ishranom i bez ikakve suplementacije, a sada ispada da maltene ne mozes trenirati ili da je uzaludno ako ne uneses xy grama ovog ili onog pre/posle treninga, to ne prihvatam nikako.

Odjednom sporedno postaje glavno, ishrana bitnija od treninga, suplementi od hrane itd.

Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ishrana jeste bitnija od treninga, to je cinjenica. Suplementi nisu obavezni, niti je to iko igde rekao. Neko nema vremena ili mogucnosti da se posveti svojoj ishrani kako bi trebalo. Neko zeli bolje rezultate od onoga sto je moguce ishranom. Koji god razlozi za dodatke ishrani bili, poenta je da nista lose time ne radis. Ne narusavas zdravlje ni u kom pogledu, samo mozes da ga poboljsas. Ja recimo ribu ne podnosim, i cesto sam zbog toga pio omega 3 kapsule ajkulinog ulja, jer stiti krvne sudove, zglobovr i srce, sto je meni dosta bitno... Multivitamin preporucujem svakoj osobi u danasnje vreme nekvalitetne hrane.

Tapatok za Vindovz
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Očigledno se nećemo složiti. Ja tvrdim da tim suplementima suptilno narušavaš zdravlje, jer su svi žestoko prerađeni proizvodi mač sa dve oštrice i opravdavam ih samo u nedostatku drugog boljeg izbora. Da su zdravi i korisni koliko i normalna hrana, mogao bi u potpunosti da izbaciš hranu, izmešaj tablete vitamina i suplemente u blenderu i samo živi od toga, da vidiš šta će da ti se desi.

Nije u pitanju niakakav lov na veštice, nego prosto dedukcija u smislu da nikakva prerada nečeg izvornog i zdravog ne može da bude egal sa svojim izvorom. Dapače, većina tih procesa prerade je poprilično upitna.

@Uroše, Amere ne bih uzimao za bilo kakav primer, jer su poprilično blagonaklono okrenuti GMO i svim drugim mogućim gadostima.

Pišem iz najbolje namere jer ste još mladi i u godinama kada bi trebalo da vodite mnogo više računa o tome šta unosite u organizam od mene. Sve to može da se vrati kao bumerang. Ne mora da znači, ali što bi uopšte tako nešto dovodili u pitanje.

Evo ja vas da pitam, sa kim ste se konsultovali i šta imate crno na belo da su vam ti suplementi uopšte potrebni? Ja sam mnogo mnogo godina išao u teretanu i radio šta sam želeo sa svojim izgledom i svojom formom, samo uz normalnu hranu. Povećavao se, smanjivao, ništa nije bilo potrebno. Vrlo sam čvrsto protiv svega toga jer - nema potrebe, možete sve kroz normalnu i zdravu ishranu da postignete.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Jbg još smo ranije ustanovili da ti imaš metabolizam nešto između Klarka Kenta i Doktor Menhetna, nismo svi te sreće. :)
Poslednja izmena od Uroš S. u 26 Avg 2014, 13:57, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Одг: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Ivan »

:kezo:

Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

:D
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Vitamini, minerali, proteini i kreatin su redovni kod 99.9% profesionalnih sportista, nemaju nikakvih stetnih nuspojava, dozvoljeni su i jako su korisni. Nema nikakvih razloga da ih i rekreativci ne uzimaju ukoliko zele/koriste im.

Npr proteini, ukoliko vam je potrebno dosta proteina i zelite da izbegbete visokoproteinske napitke, morali bi da se zestoko ubijate hranom bogatom proteinima i pored njih ubacite u organizam gomilu drugih nezeljenih i u velikoj kolicini stetnih sastojaka. Dakle zdravije je uzeti cist preradjen protein i ne filozofirati.

Vitamini i minerali valjda ne moram da objasnjavam za njih.

Kreatin je ubedljivo najispitivaniji suplement, ima zilion studija o njemu i nikada nista stetno nije otkriveno (to bi zvonilo na sva zvona za svaku sitnicu), naprotiv otkrivena su brojna pozitivna dejstva osim onih zbog kojih ga sportisti uzimaju...
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

nidžo, kad organizam traži više, ako jedeš koliko traži nije baš prijatno :mrgreen:

Evo ti moj slučaj. Ako vežbam u teratani s klasičnim treningom - prvi dan grudi/biceps, drugi dan leđa/triceps, treći ramena/noge i to u 7 dana.
brzo hodanje 10 min za zagrevanje
4x12 ponavljanja po vežbi
4 vežbe za grudi, leđa, ramena
3 za ruke/noge.
4x25 trbušnjaka različitih
10 minuta laganog trčanja
10 minuta istezanje

sveukupno oko 2 sata traje trening
Apetit mi se duplira, ma triplira...

klopa ovako (naravno ne svaki dan isto)

Pre treninga ćasa žitarica sa medom, grožđicama, suve kajsije
posle treninga dve banane, čaša surutke
drugi obrok konzerva tune (u salamuri), jedan paradajz, jedan krastavac, konzerva šećerca, 50 gr sira (lupio sam, pola one ljubičaste kutije imlekovog mladog)
treći obrok normalan ručak na poslu (npr šnicla sa povrćem i sl)
četvrti obrok večera (s klincima npr neka pasta, bolonjeze)
pred spavanje šolja plazme s mlekom.
Negde u toku dana neko voće kad mi se prijede, neki sladoled. Slatkiše ne jedem.

Ako ne jedem toliko počnem da gubim na kilaži!...
Pošto mi se smučilo da jedem toliko (i da prdim toliko) :mrgreen: smanjio sam intenzitet vežbanja. Recimo, u normalnim okolnostima ako pojedem previše u toku dana uveče već imam blagu gorušicu - to mi je znak da jedem previše. To je već došlo godinama, gorušica od previše hrane. Sa ovim vežbanjem gore nisam nijednom osetio gorušicu. Možda da sam uveo neki od suplemenata (tipa surutku u prahu ili nešto slično proteinsko), možda bih jeo manje.

taj Whey je obična surutka u prahu, kad hoćeš "domaću" da kupiš, pročitaš sastav i kaže "pepeo u tragovima" :kezo: ja to nisam hteo da krkam, nisam ni Whey jer neću da kupujem nešto u crnim kanisterima, smanjiću intenzitet vežbanja i manje unositi hrane. A i kraće će mi trajati trening, dve čuke je preterano.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Jeste, 2h je mnogo. Svaka čast kad imaš toliko vremena. Moji treninzi su u stabilnoj fazi bili 35-45 minuta, 4x nedeljno, takođe rotacioni trening. Slažem se da apetit postane neverovatan, ali šta da se radi. Ja sam oduvek voleo da jedem, a i da kuvam, tako da mi je to bilo skroz OK. Sad mi teže pada da ograničavam unos hrane, nego prežderavanje nekad.

Whey najčešće ima i GMO u tragovima, čitao sam o tome davno - navodno svaki do jednog koji su proveravali je imao GMO. Da nisam paranoik, imam kod kuće Whey, drmnem jedan šejk iz lenjosti posle tenisa umesto večere, ali sam svestan da unosim u organizam ne samo proteine nego i neispitano sranje uz njih. To što niko nije eksplicitno dokazao da su neke stvari nezdrave, ne znači da su zdrave.

Da ublažim malo stav, budite oprezni sa tim dodacima i ne uzimajte ništa neprovereno, a pogotovo ako vam nije neophodno.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Posto pitas ko nam je rekao, ja sam ti vec napisao, a ti namerno iskulirao, doktorka mi je rekla da uzimam suplemente. Ako ces detaljno, prof. Dr. Teodora Beljic.

Tapatok za Vindovz
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Sta fali GMO hrani?

Jedva cekam dan kada ce da smisle svinje sa ledjima od 5 metara i 10 nogu :D
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Opet Whey pa Whey. To je surutka. Suva materija iz surutke. Kad se pravi bilo kakav sir, e od te vodice (koju u našim selima daju svinjama) je neko pametan odvojio suvu materiju i spakovao u fensi pakovanje sa fensi nazivom i reklamirao sa fensi mišićavcima i obogatio se :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Whey je ekstrakt iz surutke koji nema masti nego cist protein.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Odgovori