nidžo, kad organizam traži više, ako jedeš koliko traži nije baš prijatno
Evo ti moj slučaj. Ako vežbam u teratani s klasičnim treningom - prvi dan grudi/biceps, drugi dan leđa/triceps, treći ramena/noge i to u 7 dana.
brzo hodanje 10 min za zagrevanje
4x12 ponavljanja po vežbi
4 vežbe za grudi, leđa, ramena
3 za ruke/noge.
4x25 trbušnjaka različitih
10 minuta laganog trčanja
10 minuta istezanje
sveukupno oko 2 sata traje trening
Apetit mi se duplira, ma triplira...
klopa ovako (naravno ne svaki dan isto)
Pre treninga ćasa žitarica sa medom, grožđicama, suve kajsije
posle treninga dve banane, čaša surutke
drugi obrok konzerva tune (u salamuri), jedan paradajz, jedan krastavac, konzerva šećerca, 50 gr sira (lupio sam, pola one ljubičaste kutije imlekovog mladog)
treći obrok normalan ručak na poslu (npr šnicla sa povrćem i sl)
četvrti obrok večera (s klincima npr neka pasta, bolonjeze)
pred spavanje šolja plazme s mlekom.
Negde u toku dana neko voće kad mi se prijede, neki sladoled. Slatkiše ne jedem.
Ako ne jedem toliko počnem da gubim na kilaži!...
Pošto mi se smučilo da jedem toliko (i da prdim toliko)

smanjio sam intenzitet vežbanja. Recimo, u normalnim okolnostima ako pojedem previše u toku dana uveče već imam blagu gorušicu - to mi je znak da jedem previše. To je već došlo godinama, gorušica od previše hrane. Sa ovim vežbanjem gore nisam nijednom osetio gorušicu. Možda da sam uveo neki od suplemenata (tipa surutku u prahu ili nešto slično proteinsko), možda bih jeo manje.
taj Whey je obična surutka u prahu, kad hoćeš "domaću" da kupiš, pročitaš sastav i kaže "pepeo u tragovima"

ja to nisam hteo da krkam, nisam ni Whey jer neću da kupujem nešto u crnim kanisterima, smanjiću intenzitet vežbanja i manje unositi hrane. A i kraće će mi trajati trening, dve čuke je preterano.