Pored toga, ima i praktičan razlog: motor ovog mog Opelčića troši ulje. Doduše zanemarljivo, i taj motor je fabrički takav. Ali kad sam išao oko 130 autoputem, primetio sam da je potrošeno više ulja nego obično. Sad, možda to generalno i ne bi bio slučaj, ali mi deluje da je auto takav i da ga ne trebam forsirati vozeći ga satima u većoj brzini. Mislim, kad sam kupio auto, on je pre moje kupovine više stajao parkiran, pa je možda zato u početku trošio više ulja nego kad sam ga malo razradio; zaista sad on u proseku manje ulja troši nego kad je tek bio kupljen.
Ali nisam bio voljan sad da ga opet testiram da vidim kako će se ponašati ako bi ga nagario recimo do Subotice i nazad... To OK da negde žurim, ali mi je ovako lepše u ovom autu.
I nikog ne usporavam na autoputu, to tako vozim desnom trakom, povremeno obiđem po koji kamion, obiđem i po koji auto, a levom trakom samo za preticanje. Pri čemu, podrazumeva se, prilikom prestrojavanja u traku gde ljudi brže voze, ja ujednačim brzinu sa svima njima - pa dok ne obiđem tu neku kolonu ili šta već, i onda se vratim u svoju uobičajenu brzinu.
@Nikolaa, auh, gde tu i ta 4km/h našli... Kao da je ranije bila priča da postoji 10% tolerancija kad te uhvati radar, mada znam da su neki dobijali kaznu i kad ih radar ćapi s maleckim prekoračenjem. Da li bi se kod sudije ipak izvukli, to ne znam, jedan kome znam da se to desilo je ipak platio kaznu.