Xepoj87 napisao:Pa mi u stanu od 70m2 placamo oko 200e u proseku samo racune, dakle infostan i struju, bez telefona i ostalih stvari.maniaxxx napisao:
To sa penzionerima u SLO je ovako...dosta njih ima penzije i preko 1000 evra a dosta njih jedva krpi kraj s krajem..prosek jim je OK.
inace u SLO je minimalna plata zaokruzeno 600e neto...sa tom platom ne dobijes ni kredit...znaci ne mozes da uzmes ni avto
. a i inace sa tom platom mozes da zivis ako zivis kod kuce i da nemas nekih troskova...ako nemas te mogucnosti najebao si ga. Ja npr samo kredit za stan i fiksne troskove placam barem 500e...to je bez auta hrane...i jos imam mali kredit za stan.
Ako uzmes neki normalan stan, nece ti mesecni kredit biti ispod 300e.
U Beogradu sa 500e, ako zivis sam, ne mozes da vozis auto. Mislim, mozes nekog krsa i da stedis na drugim stvarima.
Ako hoces da jedes kvalitetno, treba ti minimum 200e za hranu.
Ja plačam oko 200 e troškove stana ( internet, obe vode, struja i slično ), mobitel plačam posebno 15 e na mesec, dodatno zdravstveno osiguranje 30 e na mesec, onda je tu leasing i osiguranje za avto ( osiguranje plačam oko 650 e na godinu ), i sigurno sam još što šta zaboravio....
Pa sam sam napisao da Srbija nije baš puno jeftinija od SLO, možda neke stvari ali su neke i skuplje pa ti u proseku izađe na isto...