Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od nikaragva »

Možda bi priomenili mišljenje da ste (smo) išli u "normalnu" vojsku :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ja sam bio u vojsci ali se slazem da vojska od barabe nece napraviti coveka (imao slucajeve u ceti) a pametnog moze samo da zaglupi ako se ne "snadje" kao sam ja ili neki drugari.
Isao sam na redovno sluzenje na koje sam se sam prijavio sa 20 god. samo da bih rascistio nesto sa sobom (hteo sam da upsiem vojinu akademiju ali nisam pa sam stalno razmisljao da li sam pogresio) i onda sam shvatio da ta prica nije za mene :)

A civilno ne bih sluzio ni u ludilu...radije bih muljao da me proglase za ludog i nesposobnog nego da mi tetkice budu komandiri :kezo:
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Rakhil napisao:Ono sto je doslo posle mi je posebno odvratno: pocevsi od grafita podrske (jedan Francuz 240 godina itd.) pa do relativizacije dogadjaja od strane kvazi-desne kvazi-elite.
Pogledaj prilog koji sam okačio!

Da me ne shvatiš pogrešno, ne branim nikoga ali i razmišljam svojom glavom.
Slučajno sam video ono što sam okačio i nekoliko dana posle počeo je ponovo feljton o nesrećnom Francuzu.

Zato kažem, pogledajte film pa posle sami prosudite da li je sve trebalo da bude ovako kako su to uradile naše vlasti.

EDIT

vidim vi o armiji...
kako beše ona Borina kako je lepo biti glup
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Slazem se sa Rakhilom razmazenim deristem. :rofl:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

@samo polako - gledao sam taj film odavno. Da ti mene ne shvatis pogresno, ja sam svestan da je sudski proces upitan, tj. da je zbrzan i da je osudjujuca odluka morala biti doneta u toj situaciji bez obzira na diskutabilnu kvalifikaciju dela. Sta god da je u pitanju, tu se ekipa skupila da bije Francuze zato sto su Francuzi, i jedan od njih se zbog toga nije vratio kuci, za to nema opravdanja.
@dragvorl - a pazi paradoks, pradeda mi bio vojnik, deda mi bio oficir, cale bio oficir, ja isao u civilnu vojsku :D
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

@Rakhil

E tu sad dolazimo do onoga zbog čega je Srbija tu gde jeste.
Zbog pravosuđa!
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Texonja napisao: Sta se pametno moze nauciti u vojsci, osim sto naucis da uzivas u nekim inace totalno banalnim stvarima kao da su nevidjeni luksuz (kafa u gradu, Internet, topla voda, sve luksuz do luksuza :))
Pazi, ako gledas tako, to uopste nije lose. Mnoge stvari se inace uzimaju zdravo za gotovo.

Mislim da je veoma dobro za svakoga da se jedan mali deo zivota pomalo muci. Ja sam imao takvih slucajeva, i, verujte mi pogled na svet se promeni dobrano.
Rakhil napisao: ...pradeda mi bio vojnik, deda mi bio oficir, cale bio oficir, ja isao u civilnu vojsku :D
Iskustvo....iskustvo.... ;)
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Meni vojska ne bi bila toliko iznenadjenje, celo detinjstvo sam proveo blejeci po kasarnama i druzeci se sa regrutima. Upravo zato sam i bezao od toga, sto sam sve video uzivo, ukljucujuci degradaciju sa godinama (vojni rok 85-e, 95, i 2005-e su tri sveta razlicita). Da je vojna obuka organizovana ko sto sam napisao, pa i ostrije, ja bi bez problema odsluzio svoje.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

superboss napisao:
Texonja napisao: Sta se pametno moze nauciti u vojsci, osim sto naucis da uzivas u nekim inace totalno banalnim stvarima kao da su nevidjeni luksuz (kafa u gradu, Internet, topla voda, sve luksuz do luksuza :))
Pazi, ako gledas tako, to uopste nije lose. Mnoge stvari se inace uzimaju zdravo za gotovo.

Mislim da je veoma dobro za svakoga da se jedan mali deo zivota pomalo muci. Ja sam imao takvih slucajeva, i, verujte mi pogled na svet se promeni dobrano.
kao tvoj klasic, podrzacu te potpuno :mrgreen:

bivstvovati u velikom kolektivu, ziveti i deliti mnoge stvari sa odredjenom grupom, biti primoran da se staras sam o sebi po mnogim pitanjima, i svasta jos nesto, moze biti velika zivotna skola...

i sve sto te ne ubije ucini te jacim :doubleup:
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Post od djiuliju »

Tacno, ucini te jacim. Nije mala stvar da kopas rupu da bi je zatrpao :kezo:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Iako nisam služio vojsku ne slažem se sa ovim što plusiraju :)
Imam u okolini par primera gde je to bila dobra stvar, ne od barabe čoveka, ali jednostavno neke navike se ustale, urednost, tačnost...
Da mi je obavezno služenje služio bih redovno, moj izbor, nemam ništa protiv ni ko hoće civilno, al je bzvz pljuvanje po automatizmu...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Vojska je nacin zivota. :understand:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Da budem iskren, većina ovih iz moje okoline koji su eskivirali vojsku su stasali u poprilične babe, a moram priznati da sam se i ja tamo donekle upristojio tj prizvao svesti.

Ipak, posle ovoliko godina, tvrdim da mi je JNA uzela 15 meseci najlepšeg doba života i da je presekla sve dobre stvari koje su se pokretale u jednom mladom čoveku :besan: Pocrkali...
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

I ja sam služio civilno. Ono što je bila pozitivna stvar u tom služenju jeste potvrda da nisam pogrešio u nekim životnim odlukama.

Slično kao i Floyd.
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori