Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Re: Vazduhoplovi

Post od zuzazu »

BAJKER napisao:Avioni će se prodavati kao alva
IZVOR: TANJUG
Čikago -- Globalna tražnja putničkih aviona će u narednih 20 godina biti veća od prognozirane, zahvaljujući većoj tražnji u azijsko-pacifičkom regionu,Vazdušni saobraćaj beleži eksplozivan rast, pri čemu bi broj putnika prevezenih godišnje mogao biti udvostručen u naredne dve decenije, procenjuje Boing, a prenosi Frans pres.

Boing je podigao svoje procene globalne tražnje aviona za 3,8 odsto na 35.280 aviona, čija je vrednost 3.600 milijardi evra.

Prema prognozama Boinga, jedna trećina narudžbina doći će iz azijsko-pacifičkog regiona, gde će avioprevoznicima trebati 12.820 novih aviona.

Tržišta u Severnoj Americi, čija je flota sve starija, i u Evropi će naručiti po 7.000 aviona.

Avioprevoznici u Latinskoj Americi će naručiti 2.900 aviona, na Bliskom istoku 2.610, a u Rusiji i u susednoj Zajednici nezavisnih država 1.170. Ukupna tražnja u Africi će iznositi 1.070 aviona.

http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?y ... _id=722074
U ovom momentu nema sofera koji bi vozili ove avione, pa je ovo razlog zasto se sve vise proturaju vesti o avionima sa samo jednim soferom (kako bi ingeniozni @ftj nazvao lice koje upravlja vazduhoplovom) ili bez sofera. Uglavnom iza svega ovoga stoji Boeing i njihov profit.

U Indiji na zemlji stoje novi avioni, jer nema ko da ih leti.

Avion se lako kupi, das pare i dobijes robu, a pilot se pravi jos iz jaja.

http://www.forbes.com/sites/businessavi ... overnment/

http://online.wsj.com/article/SB1000142 ... 23634.html

http://newsfeed.time.com/2012/11/14/air ... the-1960s/

i td.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Jedna od najlepsih ptica:

Slika
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Legenda u ruskim rukama...

ТРАНСАЭРО

Aviokompanija koja leti iskljucivo sa avionima zapadne proizvodnje (od 733, preko NG, 747, 767 do 777)
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Prvo pomislih da su uveli let od Niša do Beograda. :kezo:
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

zuzazu napisao:Odlicna perspektiva za fotku, jos samo da je realna situacija ;)

Povucena rucna kocnica, ugasena oba motora, a misku ruke na gasu :mrgreen: 'Oce to tako, po nekad :ccc:

Ovaj Lambo mi ne da mira
Dodje mu na isto

Slika

:kezo:
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

a jel moze neki info o 350-tici, sta je konkretno inovativno, bolje od konkurencije neki podaci....

tehnicke karakteristike, kapaciteti, dolet
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Kakvo pitanje, takav i odgovor
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

mozda pitanje nije dobro razumljivo, cisti detalji tipa duzina, visina, i to nisu interesantni nego sto uzeti bas njega a ne B-787
a nije ni malo jeftin, dakle par karakteristicnih detalja ?
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Ja nisam ulazio u detalje Airbusa tako da pojma nemam (eto, @ftj, soferi bas ne znaju sve), ali verujem da je cozmo vise upoznat.

Pre dve veceri sam imao prilike da vidim 787 u Dubaiju i izgleda izuzetno. Istina, nisam ga video iz prve od onih silnih A380 oko nas.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Ja nisam ni znao za A350 dok Cozmo nije postavio sliku. :D Znači, ista fora kao B787 - plastikaner. :mrgreen: Razumem upotrebu takvih materijala za vojne avione koji treba da budu nevidljivi za radar, ali bih se kod putničkih držao aluminijuma. Mislim, ok je kompozitni ram za bicikl - možeš ga lako pregledati i videti ako se pojavila neka pukotina, ali šta ako se to desi u npr. unutrašnjosti krila (već se dešavalo kod A380)?

Što se tiče lepote, pa ne znam... danas svi avioni izgledaju manje-više isto. Nekada su bar postojali razni rasporedi motora, sada svi gurnu dva motora pod krila, i to je to. Meni je (ne računajući neke maloserijske egzotike), B747 bio i ostalo jedini putnički avion koji baš lepo i originalno izgleda i svojom pojavom uvek privuče pažnju.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

snork napisao: danas svi avioni izgledaju manje-više isto. Meni je (ne računajući neke maloserijske egzotike), B747 bio i ostalo jedini putnički avion koji baš lepo i originalno izgleda i svojom pojavom uvek privuče pažnju.
:plusone:
S tim da bih dodao u tu grupu i DC-10 meni omiljeni :) , od novijih tipova aviona B777 mi je :doubleup:
Slika
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Odavno sam pozeleo ovo da napisem, ali na internetu nigde nisam mogao da nadjem i postujem pricu koju sam odavno procitao i za sva vremena upamtio.

Prica je od prilike ovakva:

Vladika Nikolaj je primio pismo od masinovodje, koji mu se zalio na monotoniju svog poziva jer, eto vec ko zna koliko godina, dva puta dnevno saobraca na istoj relaciji. Svaki dan isti. Gleda onu prugu, dva put tamo, dva puta nazad, gde je smisao?

Odgovara mu vladika Nikolaj da bi svoj poziv trebao da sagleda iz drugog ugla.

Kako ljudi svakog jutra stupaju u Voz Zivota kojim upravlja Masinovodja, cije lice nikada nisu videli a prepustaju mu svoje zivote verujuci da ce ih do kraja dana dovesti do onde gde su naumili - tako i putnici stupaju u njegov voz, ne poznajuci ga licno, u opste ga ne videvsi, a prepustajuci njegovim rukama zivote svoje i svojih najmilijih.

I zato, sa malo manje nipodastavanja (prema svakoj profesiji, jer i kamen treba znati polomiti) a pogotovo kada stupate u voz, brod, ili avion gde pojma nemate ko je sofer, a svoje najvrednije stavljate u njegove ruke.

:pivo:
Odgovori