TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Sloba »

Najavio sam ranije da kupujem nove zvučnike pošto sam stare Tannoy M2 prodao Baxovoj prijateljici, ali se kupovina nešto mnogo odužila. Kada su mi juče javili da su zvučnici u prodavnici, bio sam za 8 minuta kod njih. Toliko su me zvučnici okupirali nakon dolaska kući da sam jedva uspeo da se spremim za posao, a otišao sam i gladan... :D Uglavnom, uzeo sam Monitor Audio BX-2, kao početak gradnje novog sistema. Komponente sa fotki ću proslediti za koju godinu sinu, dokupiću mu i neke rokerske kutije, jel, a za A sistem planiram neki Marantz amp i cd. Otom-potom. Za sada sam i ovim prezadovoljan, iako realno, ovi zvučnici traže malo bolje pojačalo od onog koje imam.

Slika

Slika
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Slobo, u odnosu na Tanoy ovi novi zvucnici kako se cuju? Da li ce ici na neke stalke?
Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Nisam stigao da ih poslušam pošteno, ali prvi utisak je da su klasu iznad, iako formalno nisu. Drugi je i prostor, teško je za porediti. Technics ima malo tvrđi zvuk, visoki mi se ne sviđaju od prvog dana tako da nije idealna kombinacija, ali svakako planiram neke izmene. I osetljiviji su od M2, 90db...Izrada je fenomenalna, čak se i u svim recenzijama to posebno napominje, ali i to što ima veze sa onim što sam rekao, da su jako zahtevni za uparivanje. Dosta ga kombinuju sa Marantz-om i NAD-om tako da i ja razmišljam u tom pravcu. Imaju ih u Audio Plusu i 4audio pa ću ih blagovremeno poslušati u više kombinacija. I lampu bih voleo, ali...
Stalke neću stavljati, suludo je sa dvoje dece u kući. Za Tannoy sam ih davnih dana koristio, ali sada ne razmišljam o njima. Da nemam prepreka, pre bih išao na podnostojeće nego na bookshelf na stalcima. Treba i novu policu da pravim, ova je privremena. Biće malo šira pa ce i zvučnici biti udaljeniji jedan od drugog.

Sent from my Samsung Galaxy Tab 3
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Za decu i uredjaje u kuci mi je potpuno jasno, dvoje malih imam pa sam morao muziku da "zamaskiram" sa decijom ogradicom :kezo:
Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Re: Одг: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Sloba »

Jbg, sve znaš. Hifi je zahtevan po pitanju pozicioniranja i nemoguće je uraditi sve po ps-u, a da životni prostor ostane funkcionalan. Što kažu ljudi, kad zvučnik odmakneš od zida koliko se preporučuje, dođe na pola sobe...:-)

Sent from my Sony XPERIA M2 Aqua
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Upravo tako. Nego da li je zvucnicima potrebno "usviravanje" t.j. neko vreme da rade da bi sve "leglo" kako treba?
Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

U teoriji svako vešanje traži razradu, ali nikad nisam pridavao neki značaj tome. U ovom hobiju donekle se čuje, odnekle se palamudi.:-)

Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Ja o tome ne volim da mudim zato sam i stavio pod navode, pustis brale pa sedne u fotelju i slusas :)
Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Koliko mi je realno potreban WiFi na TV-u i slicne gluposti?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ako ti je komp / laptop pored TV-a - apsolutno ti je nepotrebno. U suprotnom moras sam da smislis sta ti konkretno treba od opcija.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ako želiš bolji ugođaj pri gledanju filmova i slušanju muzike - treba ti definitivno nešto bolje od ugrađenih zvučnika u TV-u (a to ne mora to biti baš pravi hi-fi)... Dakle, to ne mora biti skupo i profi da bi napravilo primetnu razliku, ja sam recimo povezao staru mini-liniju sa dva zvučnika sa TV-om i to je nebo i zemlja razlika u odnosu na ono što isporučuju zvučnici sa TV-a. :)
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

BAJKER napisao:Ja o tome ne volim da mudim zato sam i stavio pod navode, pustis brale pa sedne u fotelju i slusas :)
Naravno. Ko pređe granicu, počne da sluša uređaje, a ne muziku. Mada, ima tu zanimljivih stvarčica, kao npr. jednosmerni interkonekcijski i zvučnički kablovi ili direktan vod struje sa bandere i privatna trafo stanica.:-D

Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Sasa, WiFI. Ne HiFi. :mrgreen:

Ma razmisljam da uzmem TV iz dnevne (lg, led, 32'') i prebacim kod mene, a da za dnevnu uzmem nesto vece/novo, posto ja svakako ne gledam mnogo tv. Komp je pored, imam i D3...
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Slobo rekao bih i u Hi-Fi ju ima pecaroskih prica, satro cuju treci harmonik ako zvucnicki kabl ima jednu licnu vise :kezo:
Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

@NexT
Ako gadjas ekran malo vise klase, onda sve i da hoces ne mozes da zaobidjes te razne dzidzabidze :)

@BAJKER
Najbitnije je nositi pamucne gace. Sintetika kvari zvuk :kezo:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Odgovori