Fiat 500L
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Fiat 500L
I to, to opisano je vise esp
Sent from my HTC One using Tapatalk
Sent from my HTC One using Tapatalk
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Tako je, kod Fiata (a verovatno i kod drugih) ASR je "uvezan" sa ESP-om, pa je to što je on primećivao i dopalo mu se u stvari više rad ESP sistema:
Citat sa FIAT sajta: "Fiat 500 ima nekoliko elektronskih sistema poput ABS sa EBD i ESP sa ASR/MSR, HBA i Hill Holder, koji su standardi na 1.4 16v 100 KS motoru".
Citat sa FIAT sajta: "Fiat 500 ima nekoliko elektronskih sistema poput ABS sa EBD i ESP sa ASR/MSR, HBA i Hill Holder, koji su standardi na 1.4 16v 100 KS motoru".
On koristi hill holder. Kakav crni ESP, ASR...
Ne znam da li su mi se ta čuda upalila par puta za ovih skoro 3 godine. Pre se dete izpovraća nego što se aktivira ESP.
Ne znam da li su mi se ta čuda upalila par puta za ovih skoro 3 godine. Pre se dete izpovraća nego što se aktivira ESP.
ASR je u sklopu ESP, ali ne vraća on u pitanju auto, nego ESP.
PSDI
(Pre Se Dete Izpovraća)
(Pre Se Dete Izpovraća)

Ne mora da bude ESP na vozilu da bi ono imalo ASR.
TT
TT
Tako je, ESP je mnogo kompleksniji sistem koji u sebi, između ostalog, sadrži i - ASR. 

- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Da pojasnim. Na ovom modelu postoji dugme kod menjača sa oznakom ASR. Kada je uključeno a treba da krenete uzbrdo imate zadršku od nekoliko sekundi i nikada do sada mi se nije desilo da proklizam. Kada je dugme ASR isključeno nema zadrške i desi mi se da prokliza.
Ne znam da li je to dugme ASR univerzalno za sve dodatne funkcije (ESP, hill holder itd) i da li se na taj način i šta uključuju i isključuje.
Meni se desilo da se uključe te funkcije za korekciju kada je agresivniji stil vožnje u pitanju.
Ne znam da li je to dugme ASR univerzalno za sve dodatne funkcije (ESP, hill holder itd) i da li se na taj način i šta uključuju i isključuje.
Meni se desilo da se uključe te funkcije za korekciju kada je agresivniji stil vožnje u pitanju.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Tebe drzi hill holder da ne proklizas, a ne ASR. Po tvom opisu bih rekao da je hill holder vezan za ASR i da kada se ASR iskljuci, gasi se i hill holder. 

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Jesi li predstavio auto? Ja mislio voziš Punta.
Tapatalk @ Desire 626
Tapatalk @ Desire 626
Posetite www.garaza.rs !
Ne gasi se hill holder kad se ugasi ASR. Proverio u praksi.Kuzmanovic napisao:Tebe drzi hill holder da ne proklizas, a ne ASR. Po tvom opisu bih rekao da je hill holder vezan za ASR i da kada se ASR iskljuci, gasi se i hill holder.
Sa lošim gumama mi se često palio taj žuti trougao 
U svakoj krivini do posla

U svakoj krivini do posla

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Onda Samo polako nije proverio kako treba. Ako sam ga ja dobro razumeo sta hoce da kaze.Paja napisao:Ne gasi se hill holder kad se ugasi ASR. Proverio u praksi.Kuzmanovic napisao:Tebe drzi hill holder da ne proklizas, a ne ASR. Po tvom opisu bih rekao da je hill holder vezan za ASR i da kada se ASR iskljuci, gasi se i hill holder.

samo polako napisao:Kada je dugme ASR isključeno nema zadrške i desi mi se da prokliza.
Verovatno duže drži ASR čime ugasi kompletan ESP, prema tome i HH.
Tapatalk
Tapatalk