Letnje gume

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Letnje gume

Post od ADrei »

NexT napisao:Bas me zanima kako ide 200 konja sa 21''... Verovatno kao 1.2 tsi...
videcemo... sve i da je 2s sporiji do 100kmh ne zanima me :mrgreen:

Sent from my iPhone using Tapatalk
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Letnje gume

Post od Xepoj87 »

Milos napisao:Michelin je fenomenalan.Ranije sam vozio Pilot Exalto na 147,sad imam Pilot Super Sport 3,za klasu bolje od Dunlopa gume po meni na oba auta.
Samo Pilot Super Sport, to hocu i ja da uzmem za leto, bas mi se svidelo kako lepe za asfalt.

Ivane, gresis, veruj mi, kazem ti da imam sada primacy hp i guma realno nema mane.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Hteo sam da isprobam Dunlop al vidim da i dalje nisu sredili to habanje gaznog sloja. To mi ne treba jer necu da menjam gume na 2-3 sezone.
Bridgestone Potenza su me vrhunski sluzile al zelim da promenim.
GY Asimetric 2 mi je u opciji, a pogledacu i Michelin.

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Nije bas da Primacy HP nema mane, ali je sjajna guma. Meni je pocela da pokazuje znake umora posle 30k, nije vise ko nekada na limitu, ali i dalje lepo drzi.
Sad i nema vise HP da se kupi koliko znam, vec samo Primacy 3 koji bas i nije ista guma, obratiti paznju na to.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Da, Primacy 3 je dosta loš kada je mokro.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Fail, dosta je loš kada ti najviše treba :)
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:
Pridružio se: 08 Dec 2014, 09:18
Garaža: Golf 7 1.6 TDI

Post od Ivan75 »

Neki komentar na Bridgestone Turanza 300? Dobio sam ih na letnjem setu, 225/45/17....
===============
Nokia Lumia 1520 & TT
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

starac vujadin napisao:Da, Primacy 3 je dosta loš kada je mokro.
Nema sanse ...imam Primacy 3 i utisak je da na mokrom odlicno drzi.
Odlicna guma za velike kilometraze..po meni jedini nedostakak joj je buka .

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
dejanvp
Reactions:
Pridružio se: 07 Apr 2014, 17:25
Garaža: Mercedes C200 Kompressor Sportcoupe, Fiat Brava 1,6 16v

Post od dejanvp »

Ja sam pre par godina naleteo na baš jeftine letnje Nankang gume, mislim da je model bio NS-2, dimenzija 185/60/R14 i pošto su mi gume vec bile dobro istrošene uzeo dve za napred. Kada sam izvezao auto iz servisa prvi utisak mi je bio kao da sam odjednom poceo po ledu da vozim, auto je toliko plivao i bio dosta lakši na upravljacu. U pocetku je cak bio nelagodan osecaj dok se nisam navikao. Ne znam sada kakva je situacija ali tada su bile jeftinije i od Tigra.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Xepoj87 napisao:
Milos napisao:Michelin je fenomenalan.Ranije sam vozio Pilot Exalto na 147,sad imam Pilot Super Sport 3,za klasu bolje od Dunlopa gume po meni na oba auta.
Samo Pilot Super Sport, to hocu i ja da uzmem za leto, bas mi se svidelo kako lepe za asfalt.

Ivane, gresis, veruj mi, kazem ti da imam sada primacy hp i guma realno nema mane.

Sent from my Sony
ja vozim klija na pilot exalto 2, najbolja osobina je sto je kao i skoro svaki mislen trajna. ostalo je dobro, ali nije neka brutala...
super sport je odlicna guma po testovima, ali je pitanje potrebe takve gume na vecini automobila...
cudi me kako niko do sada nije spomenuo conti sc5, ljudi sa 197icama kazu da je fenomenalna. meni bi bila mrtva trka izmedju nje i rt-a, a i inace su jako slicne po osobinama...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pilot ss je track guma, sledeci korak su semi slik, pa je bas zato i ne bas najbolja po kisi, nema neki odvod vode, ali po suvom kida, bukvalno je pravljena za divljanje :)
Sc5 je vrhunska guma, tu nema dileme.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

ADrei napisao:
ivancho napisao:
ADrei napisao:jel vozi neko dunlop sport maxx GT?
zanima me koliko se brzo trosi ta guma, vidim da na sport maxx RT svi kukaju..

treba mi dimenzija 275/25 R21, izgleda da se nista osim tog dunlopa ne pravi u toj dimenziji :uplakan:
moracu da platim polupremium gume kao da su premium...

Posto sam video da na portalu fabrike nema Dunlopa u 275/25 R21, kontaktirao fabriku i dobio info da se taj dezen vise ne pravi i da ta dimenzija nije za nase trziste.
Sto se tice samog dezena, dugo je na trzistu i svakako bi trebalo da dobije zamenu. Ali znam da ga je Mikica Vesnic nahvalio pre koju godinu kada nas je vozio na Navaku a ove gume bile na Leksusu.
prestali su da prave tu dimenziju ili se ne moze kupiti u srbiji?
ja sam samo tu gumu uspeo da nadjem na netu da se pravi 275/25/21... svi imaju 275/30/21 ali to ce izgledati kao balon na A5 :D

Nema ih u opste u fabrikama. Kada kazem nase trziste mislim na trziste evrope. Znam da ti na stranom pretrazivacu izbai da ih ima, meni je izbacio da ih ima u Engleskoj. Kao sto ti rekoh, iz fabrike sam dobio info da oni u opste nemaju tu dimenziju, dok je moguce da to sto ima nije radjena holmogacija za EU. Sada cu da procackam jos malo.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ivan75 napisao:Neki komentar na Bridgestone Turanza 300? Dobio sam ih na letnjem setu, 225/45/17....

===============
Nokia Lumia 1520 & TT
Imam ih ja na Fići. Plastikaner, dosta loša guma u skoro svakom parametru. Jedva čekam da ih promenim, ako pre toga ne kupim drugi auto. Jedino dobro je što se sporo troše kome je to bitno i dobre su kada je napolju paklena vrućina...tada se malo "otkrave". Ne treba generalizovati, ali "japanci" i "koreanci" valjaju što se tiču guma samo u špic klasi, tu imaju vrhunske predstavnike. U ekonomskoj klasi su uglavnom loši.
Nema sanse ...imam Primacy 3 i utisak je da na mokrom odlicno drzi.
To je tvoj utisak. Gomila raznih testova kaže drugačije. Mediokritetska guma, solidna, uvek u sredini, ni blizu najboljih. Jedino na testu u Auto Bildu je dobro prošla.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Letnje gume

Post od dag81 »

Isti utisak sam stekao sa Turancom er 300. Bas joj treba da se zagreje da bi drzala. A tek sto je tvrda i neudobna.
Nikada je ne bih kupio.

P.S. Znam za jedan set koji je stukao 130k km otvorene voznje, po ogranicenjima 215/55 16, Passat. Istina deformisane su bile ali su imale neku saru tipa 3mm.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Subiću one što si skinuo sa mog auta, nisi ništa manje prešle :D

Ako je na autu fabrička dimenzija 185/65 R15, koja onda može još guma da ide?
195/65 ili 195/60?

U pitanju je Opel Meriva.
Odgovori