Registracija vozila

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Re: Registracija vozila

Post od H4wkeye »

srdjanyo napisao: 16 Maj 2018, 18:26 Verovatno mu počela regeneracija filtera nafte. :kezo:

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока
:kezo: :kezo: :kezo:
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Geza napisao:Marea karavan. :)
Jesi i ti bio, ne mogu da se setim? Bese, iz Pazove smo isli, iz onog Bob Rockovog restorana gde su me svi gledali kada sam porucio ribu. Slika

Ako je bila Marea, onda sam Pasata video iz busa pre koncerta Bijelog Dugmeta, na istom potezu, samo nisam mislio da je magla jer je bio dan.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Beograd -- Nakon što je veliki broj građana odahnuo zbog saznanja da neće biti dvostrukih tehničkih pregleda, stižu i nove informacije.

Novim pravilnikom, kontrola tehničkih pregleda biće mnogo rigoroznija, ali verovatno i skuplja.

Da bi auto ubuduće prošao tehnički pregled, ne sme da ima vidljiva oštećenja. I nije samo to novost.

"To znači da će biti četiri slike sa četiri strane vozila i peta slika komandne table sa vidljivom pređenom kilometražom i to će zapravo biti prelazni period za neki rok od 3 godine kada će krenuti i snimanje vozila kamerom. Druga najveća novina je trajanje tehničkog pregleda i to je trideset minuta", objašnjava iz auto-servisa Marko Savić

U tih trideset minuta kontrolisaće se bukvalno sve! Pored svih dosadašnjih delova automobila, pažnja će se obraćati i na nivo zatamljenosti stakala, ispravnost svetala, pa i na koroziju.

"Kada je u pitanju šasija tu dubinska korozija nije dozvoljena nimalo, kada je u pitanju karoserija vozila postoje noseći elementi karoserije. Na tim delovima ne sme biti dubinske korozije. Površinska korozija nije problem, tako da procenti nisu bitni bitno je gde se korozija nalazi i da li se radi o dubinskoj koroziji", kaže načelnik uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov.

I tako nas opet priča vrati na starija vozila, koja na sve pomenute izazove teško da mogu da odgovore. Da bi vlasnici tih automobila spremno dočekali registraciju i tehnički pregled, neophodno je da oporave svoje ljubimce.Za to je naravno, potreban novac.

"Ja vas odmah pitam da li vi pristajete da budete na ulici da se šetate a da znate da svaki drugi..nije baš imao para, pa baš i ne bi da radi tehnički pregled. Ne smatram da pregled treba da bude skup, tačno se zna šta treba da se uradi na tehničkom, zna se koliko to traje", ističe Milan Vujanić, sa Saobraćajnog fakulteta u Beogradu.

Još nije poznato koliko, ali tehnički pregledi će vrlo izvesno i poskupeti. Razlog za to moglo bi da bude i obavezno trajanje pregleda od 30 minuta, umesto dosadašnjih 15. Za vlasnike auto-servisa, matematika je jasna.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1393414
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Prpa, a? :)
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Kako li će ovo da preživi rodjačke, kumovske i drugarske veze?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Nema opravdanja da se vozi neispravno vozilo i time ugrožavaju drugi i tačka. Jeste auto danas preka potreba ali postoje ipak i autobusi, vozovi, taksiji, bicikli... pešaka... ako se već ne može održavati auto kako treba. I nije problem u principu u vlasnicima automobila jer ljudi se ponašaju onako kako im dozvolite. Problem je u neefikasnoj državi, tehnički pregledima koji rade čisto pro forme da bi uzimali pare. Nekad imam utisak da bukvalno neće da rade svoj posao kako treba iz straha da će ta mušterija sledeći put otići na neko drugo mesto gde će ga manje cimati ili jednostavno propustiti (a "nakotilo" se baš tih tehničkih pregeda). Neispravna ručna? Nema veze, nateraće prednje točkove i prikazati da je to bila ručna, ili će jednostavno prikazati kočioni dijagram od nekog drugog vozila. Poslednji put kada sam bio na tehničkom ja ne znam da li je trajao i 5 minuta, možda i manje, šta su oni tu mogli kvalitetno pregledati?
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Zapaženo više puta, od mnogih koji vode računa, da ih bukvalno moliš da ti pregledaju auto. Ja sam prošli put bio kod drugara, on ga je pregledao redom, A godinu pre toga auto nije ni video tehnički, dok su mi jedne godine rekli idi gore u kancelariju i završi papire. Ja se vratim auto stoji na istom mestu, kažu sve u redu. Na nekom kontrolnom tehničkom me pitali što sam dovezao, kažem pa radi kontrole. Ma nema tu šta kaže on meni, vidi se da je ispravan auto. I tko, natežeš se sa njima da urade svoj posao i još to naplate.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Ams vise puta organizovao akcije besplatnog pregleda a odziv nikakav, jednocifrena brojka onih koji se odazovu.

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Obično organizuju dva puta godišnje. Ja odem najmanje jednom iako znam da mi je auto ok, ali mirniji sam. Ali kad te tamo dočekaju sa pitanjem što si dolazio i vidiš da im je smaranje sad da ti pogledaju auto onda ti se i ne ide.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Tako su i mene letos. Tehničar nije hteo ni da ustane sa stolice.
Rekoh, a kad sam uplaćivao članarinu, bili ste ljubazniji.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

mića napisao:Ams vise puta organizovao akcije besplatnog pregleda a odziv nikakav, jednocifrena brojka onih koji se odazovu.

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka
Kao sto si reklo vec, nije slucajno sto je tako, ja bio jednom i vise ne idem, ko da sam ja kriv sto sam dosao...
I samo su probali kocenje na valjku, nista kanal i to...

Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока

A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Ako stvarno toliko budu rigorozni pregledi ja onda ne znam nikog iz mog okruzenja (komsiluk, poznanici, blizi i dalji rodjaci) ko ce to moci da prodje. Ima onih kojima se to uopste nece isplatiti da rade i morace da prevremeno oteraju auto u staro gvozdje. Ima i onih (u kojim sam ja) koji ce morati bez realne potrebe da uloze 300+€ na razne popravke. Izivljavanje, nema drugog izraza.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Gde rigorozni pregledi, normalno kao sto i treba. Evo ima vec 4-5 godina u Crnoj Gori su takvi pregledi i nikakva drama.
Skoro svaki auto do 15-20 godina starosti ko od sale prolazi taj najavljeni pregled ako je iole redovno odrzavan(popravljen kako se nesto pokvari ili potrosi) i nije bio havarisan pa krparen onako preko klolena pa istruli limarijski.
Naravno, auti koji se odrzavaju nabavkom potrosenih bitnih delova sa otpada nece moci da prodju.
U celoj prici nedostaje test prigusenja amortizera, to bi isto trebalo da bude obuhvaceno.
Pre ili kasnije moralo je doci da se i u Srbiji objektivno vrsi pregled vozila, makar na papiru a videcemo kakva ce biti praksa.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ne znam kako na bezbednost uticu ogrebotine i ulubljenja na vratima sa parkinga.
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Najmanji uticaj u bezbednosti saobracaja ima ispravnost vozila, a najveci ljudski faktor a to je nepostovanje ogranicenja i bahata/brza voznja.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Odgovori