Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Laki021 »

Da, zato sam sad i uzeo iP...
chaslav
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2016, 00:54
Garaža: BMW 530 d E60

Post od chaslav »

@vladapetr - ja sam za tebe gospodin Ovaj a lepo ti napisase, smaras brate, ubijas. I sutra ces da odes da kupis S7 jer ima najbolju kameru i zaboravices na kineze.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Vladapetr napisao: Da ne dužim, argument "meni je lep" je sasvim dovoljan da neko objasni zašto je kupio odredjeni model, tu nema spora. Ali je glupo svoj izbor pravdati pričom jao vidi što imam procesor, vidi ram, gledaj mi ekran, kad se samo po tim aspektima uredjaj ne razlikuje (ili ne razlikuje dovoljno) od drugih premiuma.
To nije jedini argument licno moje kupovine, samo sam rekao da bi bilo dovoljno.

Niko ovde ni ne prica o svom izboru i zasto ga je napravio, nego poredimo telefone.
Kako se istice manja cena Huawei telefona, tako je ok istaknuti i bolje karakteristike skupljeg Samsunga.
Kada se nema argumenata, onda se ide na omalovazavanje prednosti drugog uredjaja.
Kao da te je Laki ucio kako da "pobedis" u poredjenju :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ja više ne mogu da pohvatam šta ti braniš a koje stavove osporavaš, 3 puta mi objašnjavaš nešto što nisam ni rekao, na kraju su moji stavovi upitni a nisam ih ni izneo :rofl: fenomenalno.
Laki021 napisao:Da, zato sam sad i uzeo iP...
Pa šta bi drugo uzeo, kad ti se zakletva samozapaljivala :D
Sad bez šale, malo mi je jeziva činjenica da neko obrazovan i emancipovan daje tako ostrašćene sudove o nečemu što ni probao nije.
chaslav napisao:@vladapetr - ja sam za tebe gospodin Ovaj a lepo ti napisase, smaras brate, ubijas. I sutra ces da odes da kupis S7 jer ima najbolju kameru i zaboravices na kineze.
Tako je, gospoda se uglavnom bave kvazi poređenjima i mudruju o stvarima koje nisu ni probali. Čisto informacije radi, imao sam premium Samsung, pa veoma dobar model Huawei-a, pa premium Xiaomi, sada Samsung (premium model od pre 2 god). Šta ću uzeti sledeće, nemam iskreno pojma - biće to ono što mi se tada učini interesantnim i povoljnim. PR postove i navijanje ostavljam za gospodu ;)
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Milan
Reactions:
Pridružio se: 29 Apr 2012, 16:50

Post od Milan »

Laki021 napisao:Huawei ne bi uzeo dzabe da mi ga daju i ponosim se time.
Druže, izvini, glupo je da se ponosiš sopstvenom ograničenošću. Ovakvo mišljenje uglavnom gaje oni koji će iz istog razloga da kupe samsung "jer je najbolji" bez obzira što postoje iste ili čak i bolje u nekim momentima alternative, i to za manje para. To samo dokazuje da si pristrasan i ništa više.

Ovo nije 2005. godina, Huawei je postao zajeban protivnik svima, pa i Samsungu. Premium modeli im po malo čemu zaostaju za konkurencijom, pa i za samsungom, ako i zaostaju obično je mnogo manja cena validan razlog da se telefon barem razmotri. Isto važi i za ostale "Kineze", imamo apsurdnu situaciju takođe sa npr redmi pro 3 koji ima fenomenalan hardware i sa kojim su svi ali S V I zadovoljni (ima ga najbolji ortak od skora i prezadovoljan je), i sve to za smešnih 150e. Svi kao kupci treba da smo srećni zbog toga jer će vremenom standardizacijom kvlaiteta svih njih a pre svega unapređenom servisnom podrškom definitivno oboriti cene ostalima kao što je npr Samsung a ne da ih se gadimo jer su "Kinezi".

Ja za mate 7 iskreno čuo nisam da postoji, pa mi je neko predložio na benchu, pa sam 7 dana čitao i gledao i uvideo da je telefon dobar ili mikronski bolji/lošiji od note 4 koji je tada bio "najbolji telefon na svetu", a platio sam ga tipa 150, 200e manje ne sećam se i fenomenalno ali fenomenalno me služio a pri tom nisam baš easy user i koristim telefon za svašta. Kada sam ga uzeo u ruke usro sam se! Nikad bolji osećaj nisam imao sa telefonom u ruci, dan danas. Isto važi i za lg g2 koji sam platio 29000 (slovima: dvadeset devet hiljada dinara) manje od tadašnjeg flegšipa galaxy s4 koji je lošiji telefon od g2 po skoro svim stavkama. Izvinjavam se što ponavljam ovo, spominjao sam u raspravi sa maxerom, ali to su mi najočigledniji primeri koliko samsung dere i iz ličnog su iskustva.

Smešno je reći da je SG7 loš telefon, msm niko pri zdravoj pameti to ne može da kaže, telefon je fenomenalan i verovatno i jeste najbolji na svetu. Ko nema 550 eura ili koliko već da priušti svakako može sebi da priušti premium uslugu za mnogo manje para. Koga SG7 čini srećnim, svakako treba da ide ka tome, biti zadovoljan uređajem je najbitnije.

Heroj naravno preteruje kada kaže da 6p npr ima samo bolji zvuk, ima klot android koji savršeno radi, bolje od samsungovot touch wizza kao i uvek svež sistem. Nećemo da se zajebavamo da je to nebitno, xeroj je prvi pričao o nekim opcijama software-a, pri tom svaki novi android donosi nešto novo, pa je to dokaz herojeve neobjektivnosti jer se prvi busao tim nekim stvarima kod Samsunga. Šta ćemo takođe sa optimizacijom rada sistema i trajanja baterije sa novim verzijama androida, ima li šta bitnije od trajanja baterije? Meni teško.

Sve u svemu, svi malo vučemo na svoju vodenicu, normalno je to, ne treba niko da pada u vatru :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Bestbuy je jedan segment, a flagship drugi. Nema ovde materijala za diskusiju.

Računaj da čovek živi u zemlji gde rentu stana plaća 3 nova Edge.

Tapatalk
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Stigla je i meni promena. iP5 je zamenjen sa iP6. Verovatno sam vec pominjao da nisam pobornik davanja velikih para za mobilni telefon i da nasledjujem svoje od burazera iz USA (osim sto sam grunuo kintu za iP SE zeni za godisnjicu :oops: ). Ovaj put sam jako dobro prosao, jer je brat mesec dana pre isteka ugovora razbio telefon, a kako je imao uplaceno osiguranje, dobio je potpuno nov aparat, odnosno, ja sam dobio mesec dana star mob :) .

Za razliku od prethodnog koji ima 16GB memorije, ovde ce mi zivot olaksati 128GB. Iako sam mislio da ce mi velicina samog uredjaja smetati, vec nakon par sati sam se navikao i uvideo benefit. Doduse, obzirom da sam ga odmah ubacio u Thule masku izgubio je na eleganciji i postao je prilicno glomazniji. Elem, nadam se da ce mi druzenje sa njim potrajati neko vreme, jer je ovo poslednji koji dobijam na ovaj nacin. Promenili su sada nesto i prilikom uzimanja novog, vracas stari telefon... :uplakan:
Korisnikov avatar
Milan
Reactions:

Post od Milan »

nidza napisao:Bestbuy je jedan segment, a flagship drugi. Nema ovde materijala za diskusiju.

Računaj da čovek živi u zemlji gde rentu stana plaća 3 nova Edge.

Tapatalk
Te stvari nemaju veze jedina sa drugom. Mi pričamo o flagshipovima uglavnom, tj niko nije lud da poredi uređaje iz različitog cenovnog i kvalitativnog opsega.

Sent from my Nexus 6P
Korisnikov avatar
Milan
Reactions:

Post od Milan »

Tačnije, govorimo o best buy telefonima u okviru flagship kategorije.

Sorry, ne mogu da nađem edit na tt? :/

Sent from my Nexus 6P
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Eto koliko ti je dobar Nexus kad nemaa ni edit :D

Sent from my m2 using Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Milan napisao:Tačnije, govorimo o best buy telefonima u okviru flagship kategorije.

Sent from my Nexus 6P
Flagship i best buy nisu i ne mogu biti ista stvar.

Huawei sigurno nije na poziciji Samsunga.

Tapatalk
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Milan napisao:
Heroj naravno preteruje kada kaže da 6p npr ima samo bolji zvuk, ima klot android koji savršeno radi, bolje od samsungovot touch wizza kao i uvek svež sistem. Nećemo da se zajebavamo da je to nebitno, xeroj je prvi pričao o nekim opcijama software-a, pri tom svaki novi android donosi nešto novo, pa je to dokaz herojeve neobjektivnosti jer se prvi busao tim nekim stvarima kod Samsunga. Šta ćemo takođe sa optimizacijom rada sistema i trajanja baterije sa novim verzijama androida, ima li šta bitnije od trajanja baterije? Meni teško.

Sve u svemu, svi malo vučemo na svoju vodenicu, normalno je to, ne treba niko da pada u vatru :)
Ja mislim da ti nisi ni pogledao S7edge na netu, a ne koristio, cim mozes da izjavis ovakvo nesto...
Procitaj bilo koje poredjenje i vidi koji ima vise softverskih opcija i koji tecnije i upeglanije radi.
Nexus uvek dobija prve releasove, pa onda stalno patcheve, gde ispravljaju ono sto su zajebali, e onda ostali zavrse sa upeglavanjem os-a i izbace svoj update koji radi.
Ovo nije puko nagadjanje, vec 2 najbolja drugara imaju Nexus, pa znam iz prve ruke.
https://www.youtube.com/watch?v=_Xb8Zar9R4c

Eto, sada je i baterija na Nexusu bolja?
Meni ovo deluje kao da S7 edge ima duplo bolju bateriju, ali mozda tebi nesto drugo govori.
A da, mozda ce da prepolove potrosnju baterije updateom...a mozda i sigurno nece :)

https://www.youtube.com/watch?v=1YFXN4SQtKY

https://www.youtube.com/watch?v=073f1xGhqbo

I na kraju, jel kuliramo cinjenicu da je Nexus dosta veci i tezi telefon, sa slabijom i manjom baterijom?

Evo ovde ga je cak i S7 nadziveo, koji ima 450maha slabiju bateriju:
https://www.youtube.com/watch?v=6sC0gQMwBSI
Poslednja izmena od Xepoj87 u 17 Nov 2016, 22:16, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Milan
Reactions:

Post od Milan »

nidza napisao:
Milan napisao:Tačnije, govorimo o best buy telefonima u okviru flagship kategorije.

Sent from my Nexus 6P
Flagship i best buy nisu i ne mogu biti ista stvar.

Huawei sigurno nije na poziciji Samsunga.

Tapatalk
Jeste ista stvar ako govorimo o best buy telefuonu u OKVIRU flagship kategorije? Dakle, poredimo flagshipove Samsunga i Huaweia i npt HTC-a. Ne vidim šta je nejasno, možda brkaš pojam reči flagship? (bez želje da budem uvredljiv)

Edit: Xeroj

Ja ne kažem da nexus 6p ima više opcija (tačnije, jako sam pizdeo na manjak nekih koji ima npr huawei-ev emui koji mnogi mrze a ja kažem da je fenomenalan), samo sam rekao da nove verzije androida donose nove opcije. A pošto si ti rekao da voliš takve stvari, kontam da bi ti i te nove stvari koje bi došle sa novim androidom bile prednost ili barem korisne, jel? Umesto da čekaš godinu dana kod Samsunga, kod nexusa bi ih imao odmah.

Sa druge strane, stalno sam dobijao bolje verzije i svaka je radila kao prethodna, tj nisam primećivao ali baš NIKAKVE bagove i sl.

Takođe, nisam rekao da ima bolju bateriju, meni je bitno da meni baterija ladno izgura dan i to mi je jedini argument i bitna stavka. Stvarno mi je nebitno da li ću da završim dan sa 15 ili 25%. Ako se dobro sećam po testovima msm da su rekli da sg7 ima "bolju" i nemam razloga da sumnjam niti demantujem. ;) Meni je bitno da ova na 6p ispunjava moja očekivanja i da traje duže sa svakom ispeglanijom verzijom softvera.

Što se tiče veličine, nema tu šta da se kulira, meni je sve ispod 5.7" malo :D Ja sam se bojao posle 6" na mate 7 da će da mi bude nexus mali, ali srećom nije, navikao sam se brzo. Ali 5.5" iskreno nisam ni razmatrao prilikom kupovine, jbg, volim veliko i ovoliko 95% vremena nešto čitam ili kuckam i oči su mi u kontaktu sa ekranom, a najmanje pričam. Za bateriju rekoh gore šta imao.
Poslednja izmena od Milan u 17 Nov 2016, 22:19, izmenjeno 2 puta ukupno.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ja i dalje cekam da cujem te silne prednosti Nexusa, Samsungovih sam zaista mnogo nabrojao.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Baterija nakon dve godine. Ip6 plus

Slika
Odgovori