Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Slicno mom Z3, isto posle 2 godine.
Milane, videh da si ispravio post, ali i dalje ne videh sta to sem zvucnika Nexus ima bolje, posto si rekao da ja preterujem kada sam to rekao?
Sto se stock androida tice, davno je proslo vreme neupeglanih ui-ja drugih proizvodjaca, pa da zaista stock ima neku prednost.
Sada je po svim testovima TouchWiz dosta upeglaniji i brzi, dok lagano mozes na YT naci na vise mesta da Nexus ima bagove.
Sto se baterije tice, kod Samsunga i traje toliko baterija zbog vrhunski upeglanog os-a, za razliku od Nexusa, gde se sve sirovo izbacuje.
To ako neces da priznas, prosto nisi realan. Ne kazem ja da tebi sada mora Samsung vise da se svidi, ali kada je poredjenje u pitanju, Edge je jednostavno u svemu, sem u zvuku, prosto bolji.
Da li nekome to vredi te razlike, na njemu je da odluci, meni je bronzana boja Z3-ke bila dovoljna da 50e vise platim 2 nedelje star telefon iz Nemacke, bez garancije, umesto novog belog ili crnog sa 2 godine garancije. Taj telefon nosim vec 2 godine i i dalje vrhunski radi, ali mi se s7e svideo i kupio bih ga jos na prolece, da nisam pukao sve pare na komp.
Milane, videh da si ispravio post, ali i dalje ne videh sta to sem zvucnika Nexus ima bolje, posto si rekao da ja preterujem kada sam to rekao?
Sto se stock androida tice, davno je proslo vreme neupeglanih ui-ja drugih proizvodjaca, pa da zaista stock ima neku prednost.
Sada je po svim testovima TouchWiz dosta upeglaniji i brzi, dok lagano mozes na YT naci na vise mesta da Nexus ima bagove.
Sto se baterije tice, kod Samsunga i traje toliko baterija zbog vrhunski upeglanog os-a, za razliku od Nexusa, gde se sve sirovo izbacuje.
To ako neces da priznas, prosto nisi realan. Ne kazem ja da tebi sada mora Samsung vise da se svidi, ali kada je poredjenje u pitanju, Edge je jednostavno u svemu, sem u zvuku, prosto bolji.
Da li nekome to vredi te razlike, na njemu je da odluci, meni je bronzana boja Z3-ke bila dovoljna da 50e vise platim 2 nedelje star telefon iz Nemacke, bez garancije, umesto novog belog ili crnog sa 2 godine garancije. Taj telefon nosim vec 2 godine i i dalje vrhunski radi, ali mi se s7e svideo i kupio bih ga jos na prolece, da nisam pukao sve pare na komp.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 17 Nov 2016, 22:54, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
To ti govoris i niko vise.Milan napisao:Tačnije, govorimo o best buy telefonima u okviru flagship kategorije.
Sorry, ne mogu da nađem edit na tt? :/
Sent from my Nexus 6P
Svaki post ti je cena pa cena pa cena, kvalitet ti je na poslednjem mestu.
Koji telefon uzeti za oko 200E? Dvoumim se izmedju Huawei P9 Lite, Samsung Galaxy J7 i Xiaomi redmi note 3 pro. Koliko sam cuo ovaj poslednji je verovatno i best buy, ali me plasi garancija i eventualni servis. Po brzini cini mi se da su priblizni. Sta biste vi uzeli. Ne treba mi za igrice, uglavnom osnovne aplikacije, poneka slika. Telefon ne bih menjao nekoliko godina
Ako vam ide suvise lako, pogledajte bolje. Mozda vam ide nizbrdo!
Možda Huawei honor 7 lite on je sličan kao p9 lite a meni barem malo lepši.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
P9 Lite nema Gorilla glass.
Uzmi najjeftiniji ako je tako. Ja sam platio Redmi Note 3 Pro 200e sa garancijom i global ROMom. Telefon je odlično urađen, ekran je dobar, savršeno radi evo već par nedelja. Imam dosta aplikacija i dosta koristim telefon. Sa malo manjom upotrebom bi dva dana lagano gurao što se baterije tiče.
Kamera je sranje kad je mračno, osim toga je meni sasvim ok, vidim na netu da to moje ok i nije bas nesto ali moze da se dosta poboljša sa malo hakerisanja. Obavezno uzmi Snapdragon verziju ako uzimaš, a ne MTK. Ima tako urađen dual sim da imaš dva uređaja u jednom. Npr dva Vibera možeš da imaš sa dva broja u isto vreme. GPS radi sjajno, WiFi isto, Bt, zvuk je po meni vise nego solidan. Za sad mu ne nađoh falinku.
Sad naručim na Aliju mat tempered staklo. Nisam to do sada video, baš me zanima kakvo je uživo.
RN3 Pro via TT
Uzmi najjeftiniji ako je tako. Ja sam platio Redmi Note 3 Pro 200e sa garancijom i global ROMom. Telefon je odlično urađen, ekran je dobar, savršeno radi evo već par nedelja. Imam dosta aplikacija i dosta koristim telefon. Sa malo manjom upotrebom bi dva dana lagano gurao što se baterije tiče.
Kamera je sranje kad je mračno, osim toga je meni sasvim ok, vidim na netu da to moje ok i nije bas nesto ali moze da se dosta poboljša sa malo hakerisanja. Obavezno uzmi Snapdragon verziju ako uzimaš, a ne MTK. Ima tako urađen dual sim da imaš dva uređaja u jednom. Npr dva Vibera možeš da imaš sa dva broja u isto vreme. GPS radi sjajno, WiFi isto, Bt, zvuk je po meni vise nego solidan. Za sad mu ne nađoh falinku.
Sad naručim na Aliju mat tempered staklo. Nisam to do sada video, baš me zanima kakvo je uživo.
RN3 Pro via TT
Poslednja izmena od Uroš S. u 17 Nov 2016, 23:08, izmenjeno 1 put ukupno.
havijer napisao:Možda Huawei honor 7 lite on je sličan kao p9 lite a meni barem malo lepši.

Video sam da se krecu oko 180-200e novi sa garancijom od 2 godine po oglasima.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ti nisi relevantan za diskusiju, tebi je bitno samo šta piše na telefonu, kao što si sam rekao. Time si pokazao kolio je tbi bitan kvalitet, a ovamo otpisuješ brend "da ti ga daju džabe" koji je verovatno najviše napredovao od svih na svetu, smešno je da ti pričaš o kvalitetu. Sa ljudima koji imaju stav kakav si ti izneo stvarno ne želim da polemišem, sorry. Još preteruješ, kao "cena pa cena", pričali smo o milion stvari, ti si se zalepio za to. Naravno da će da se spominje cena telefonu od 550e, ne znam da li imaš predstavu koje su to pare.Laki021 napisao:To ti govoris i niko vise.Milan napisao:Tačnije, govorimo o best buy telefonima u okviru flagship kategorije.
Sorry, ne mogu da nađem edit na tt? :/
Sent from my Nexus 6P
Svaki post ti je cena pa cena pa cena, kvalitet ti je na poslednjem mestu.
Xeroj, po mom mišljenju, naravno da preteruješ. Evo ti npr šta kaže čovek koji se bavi telefonima za razliku od mene i tebe. Ima isto tako članak 7 stvari zašto je s7e bolji. Po meni je sramotno da uopšte može da se nategne toliko stvari za telefon koji je 6 mesci ranije izašao i košta 200e manje i to ne kažem jer je u pitanju samsung niti sam jednostran, rado ću ga kupiti sledećeg ako se ispostavi da daje najviše za pare, rekao bih isto i da je bilo koji brand u pitanju.
http://www.androidauthority.com/nexus-6 ... ge-689116/
Koja opsednutost sa 200e, o cemu dalje pricati.
Milan napisao: Košta skoro 200e više od telefona sa kojim se kolje po manje više svim stavkama i ljudi ga kupuju. To se zove marketing.
Milan napisao: Možda nije bolji, ali sigurno nije 200e lošiji. Neko kome odgovaraju prednosti nexusa će biti bolji 6p, ja lično da mi džabe nude oba uzeo bi 6p.
Ako ti S7 opcije vrede 200e samo napred.
Milan napisao:Naravno da nije 200e lošiji. Nećeš naći jedan uporedni test u kome će zaključak da bude takav, ako ima uputi me. Osim kamere (pre svega videa i opcija, ne i samog kvaliteta fotke), S7 nema ni blizu toliko prednosti da bi one vredele 200e više.
Milan napisao:To da samo ekran vredi 200e više jednostavno je neistina koju si rekao ti sad ovde i niko nikad nigde![]()
Milan napisao:
a platio sam ga tipa 150, 200e manje ne sećam se i fenomenalno ali fenomenalno me služio a pri tom nisam baš easy user i koristim telefon za svašta.
Milan napisao:Po meni je sramotno da uopšte može da se nategne toliko stvari za telefon koji je 6 mesci ranije izašao i košta 200e manje i to ne kažem jer je u pitanju samsung niti sam jednostran, rado ću ga kupiti sledećeg ako se ispostavi da daje najviše za pare, rekao bih isto i da je bilo koji brand u pitanju.
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Da, ali to za posledicu ima pucanje ekrana i keramičke obloge pri padu, mnogo pre "normalnih" telefona (visina od svea 60 cm i kvrc):methane.master napisao:Ovi se ne šale![]()
https://www.youtube.com/watch?v=_CZj-l9MJmg
https://www.youtube.com/watch?v=VeLKqjvmFvQ
To im je slaba tačka.
Koji si ti car. Naravno da ću da spomenem cenu pošto je po meni to najveća mana sg7. I naravno da ću da spomenem kada kupim telefon 150, 200e jeftiniji od note 4 a podjednako dobar jer sam praktično toliko uštedeo za uređaj istog kvaliteta.Laki021 napisao:Koja opsednutost sa 200e, o cemu dalje pricati.
Da ne pričam koliko je smešno ovo što si quote-ovao kada sam odgovarao nekome ko je spomenuo te cifre.
Ali opušteno, razumem te. Tu gde ti živiš ljudi brišu dupe sa 200e, a ovde gde ja živim ljudima te pare malo više znače.
To sam hteo da kažem ljudi rade ceo mesec za te pare...
Ako se dobro secam, izasao je 5 meseci kasnije, a i kakve to veze sa poredjenjem ima? Jel moj Z3 bolji od tvog 6p, posto je izasao 2 godine ranije?Milan napisao: Xeroj, po mom mišljenju, naravno da preteruješ. Evo ti npr šta kaže čovek koji se bavi telefonima za razliku od mene i tebe. Ima isto tako članak 7 stvari zašto je s7e bolji. Po meni je sramotno da uopšte može da se nategne toliko stvari za telefon koji je 6 mesci ranije izašao i košta 200e manje i to ne kažem jer je u pitanju samsung niti sam jednostran, rado ću ga kupiti sledećeg ako se ispostavi da daje najviše za pare, rekao bih isto i da je bilo koji brand u pitanju.
I sta su ovde oni tacno nategli?
Software, koji su u njihovom direktnom poredjenju rekli da je bolji na Samsungu, ali ovde morali nesto da smisle, posto imaju taj "7 reasons why is "XXX" better than "XXX" phone" blog?
Pa softver i update-ove su morali kao 2 razlicita razloga da stave, posto ne mogu da smisle sta da napisu...
Kamera koja je trunku bolja u mraku kada se upali HDR, a video snima sacuvaj me Boze i to kada resi da ne baguje?
USB-C? Koja mi je to prednost, da ne mogu napuniti telefon nigde van kuce, da ne mogu da koristim 99% usb-mini standardizovanih stvari?
A eno, bas su oni snimili u svom video reviewu kako lepo radi stock android, gde su rekli da zabada i da je sporiji od Samsunga kada mu se iskljuce one standardne aplkacije koje ne koristis.
Ovo su se bas potrudili da izvuku nesto, ali slaba vajda

Namerno nisu stavili USB-C, jer bi previse toga moralo da se promeni, a ipak nisu dostigli Apple nivo jajarenja, S8 koji izlazi za par meseci ce imati C takodje, a tek onda ce to postati standard i masovnije rasireno.
Ima veze u smislu da tehnologija napreduje praktično iz dana u dan i u ravno 100% slučajeva modeli koji izlaze kasnije (u istoj klasi) su napredniji modeli što hardverski što sotverski. Jbg, ne moraš baš toliko da se praviš naivan.Xepoj87 napisao: Ako se dobro secam, izasao je 5 meseci kasnije, a i kakve to veze sa poredjenjem ima? Jel moj Z3 bolji od tvog 6p, posto je izasao 2 godine ranije?

To jesu dve različite stvari. Jedno je kako radi software, kako izgleda, fje i sl, a drugo je koliko se redovno nadograđuje. Pogotovu sa ozbzirom da nexusi JEDINI dobijaju nov softver, naravno da će da ga navedu kao prednost.Xepoj87 napisao:Pa softver i update-ove su morali kao 2 razlicita razloga da stave, posto ne mogu da smisle sta da napisu...
Nije trunku već osetno, kao što imaš i gomilu testova koji će da potvrde da uopšteno 6p daje bolje fotke, isto kao što je činjenica da s7 ima bolji video i opcije kod fotkanja. Ali čak i da nema bolju fotografiju, veliki uspeh za 6p je činjenica da niko ne može kategorički da tvrdi da je ni na s7 bolja, koji je kao što rekoh mnogo skuplji + noviji telefon + najbolji na svetu.Kamera koja je trunku bolja u mraku kada se upali HDR, a video snima sacuvaj me Boze i to kada resi da ne baguje?

I ne moraš odmah da se vataš za video, to niko ne spori niti ćeš tako osporiti činjenicu da 6p bolje fotka u mraku, nebitno je.
To za slikanje u mraku i zvucnike im jedino priznajem 
Pazi, da nisu isti ti ljudi u svom uporednom testu rekli da je Samsungov software bogatiji i brzi, a Nexusov dodatno i bagovit, mogao bih i to da prihvatim.
Stock android me potseca na ios, smori me za 30s.
Sent from my D6603 using Tapatalk

Pazi, da nisu isti ti ljudi u svom uporednom testu rekli da je Samsungov software bogatiji i brzi, a Nexusov dodatno i bagovit, mogao bih i to da prihvatim.
Stock android me potseca na ios, smori me za 30s.
Sent from my D6603 using Tapatalk