Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Svaki flagship telefon sada radi brzo i osim ako ne uzmes dva da koristis uporedo, nikada ti nece zasmetati brzina. Moj z3 ima 2.5Ghz quad core vec dve godine i nikada ni stucnuo nije, a kamoli zlaagovao ili usporio. Jednostavno, realna potreba za brzim telefonom ne moze postojati.
Sustina je da je cela rasprava pocela oko toga sto si ti imao potrebu da dokazes kako je Nexus bolja kupovina i isplativiji telefon, a realno je da ima dovoljno nedostataka(vak i da izuzmemo softver iz price) da kosta manje. Nekome je to dovoljno, nekome je 200e veliko kao kuca, ali daleko od toga sa s7edge nije dovoljno bolji telefon, da kosta vise. Dodatno, Nexus je Huawei, S7 je Samsung. Mozda to tebi ili nekome ne znaci, ali u objektivnoj prici znaci.
Kada kupis Samsung, znas da ima brdo opreme i da je najlakse naci za njega. Kada oni ubedu usb c, 2 meseca kasnije, sve radnje ce imati usb c kablove i dodatke. Ruzna realnost, ali svejedno realnost.
Opet, ne mozemo pricati o ceni bez postprodaje, jer mozda ti ili neko drugi nece prodavato fon, ali vecina prodaje, pa je samim tim razlika u ceni jednostavno dovoljno mala, da se uopste ne diskutuje o isplativosti svih prednosti koje ima.
Sent from my D6603 using Tapatalk
Sustina je da je cela rasprava pocela oko toga sto si ti imao potrebu da dokazes kako je Nexus bolja kupovina i isplativiji telefon, a realno je da ima dovoljno nedostataka(vak i da izuzmemo softver iz price) da kosta manje. Nekome je to dovoljno, nekome je 200e veliko kao kuca, ali daleko od toga sa s7edge nije dovoljno bolji telefon, da kosta vise. Dodatno, Nexus je Huawei, S7 je Samsung. Mozda to tebi ili nekome ne znaci, ali u objektivnoj prici znaci.
Kada kupis Samsung, znas da ima brdo opreme i da je najlakse naci za njega. Kada oni ubedu usb c, 2 meseca kasnije, sve radnje ce imati usb c kablove i dodatke. Ruzna realnost, ali svejedno realnost.
Opet, ne mozemo pricati o ceni bez postprodaje, jer mozda ti ili neko drugi nece prodavato fon, ali vecina prodaje, pa je samim tim razlika u ceni jednostavno dovoljno mala, da se uopste ne diskutuje o isplativosti svih prednosti koje ima.
Sent from my D6603 using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ukratko, treba da košta više, ali ne 200e i oko toga teško da ćemo se ikad složiti.
I dalje mislim da je nexus (uopšteno govoreći) bolja kupovina u smislu dobijeno za uloženo. To naravno ne znači da neko ne treba da kupi S7 ako može da ga priušti zbog izgleda, opcija, ili bilo kog razloga. To jednostavno ne može da se ignoriše, zar nije ono što PRVO svako pomisli pre nego što kupi bilo šta: hoću što bolju stvar za što manje para? Ja ću ti reći, jeste. Ima onih koji imaju para da uzmu šta god požele, ali pogotovu u Srbiji, takvi su u debeloj manjini.
Što se tiče cene u postprodaji, kladio bih se da ćeš izgubiti više para na svom nego ja na mom kada ga budem prodavao, ali kao što rekoh, možda ga izlupaš ili ti ga neko ukrade, ili pokloniš nekome, pa ga ne budeš ni prodavao, zato je glupo to navoditi kao bilo kakav argument.
I dalje mislim da je nexus (uopšteno govoreći) bolja kupovina u smislu dobijeno za uloženo. To naravno ne znači da neko ne treba da kupi S7 ako može da ga priušti zbog izgleda, opcija, ili bilo kog razloga. To jednostavno ne može da se ignoriše, zar nije ono što PRVO svako pomisli pre nego što kupi bilo šta: hoću što bolju stvar za što manje para? Ja ću ti reći, jeste. Ima onih koji imaju para da uzmu šta god požele, ali pogotovu u Srbiji, takvi su u debeloj manjini.
Što se tiče cene u postprodaji, kladio bih se da ćeš izgubiti više para na svom nego ja na mom kada ga budem prodavao, ali kao što rekoh, možda ga izlupaš ili ti ga neko ukrade, ili pokloniš nekome, pa ga ne budeš ni prodavao, zato je glupo to navoditi kao bilo kakav argument.
Milanče, ja vidim da ti i dalje ne kapiraš šta znači flagship, a šta znači bestbuy (tj. što bolje za uloženi novac).
Flagship = skupo, nema dalje, nema dobar odnos uloženo/dobijeno. Uzimaš jer ti se može, jer ti je potrebno najbolje na svetu, svejedno. Kako ideš sve skuplje od "bestbuy" linije na grafiku, cena sa svakim novim dodatkom raste eksponencijalno i kvari se sve ve više odnos uloženo/dobijeno.
Tu gornju cenu uređuje tržište, a oni ne mogu da stignu da naprave koliko ljudi kupuju, prema tome, objektivno tržištu tih 200€ je kikiriki, ili mu vredi doplate. Tebi ne vredi, to smo već pročitali 25x danas i to je sasvim u redu, ali ti nisi tržište, a tržište je već reklo svoje, tako da je neobično da se i dalje priča o ovome.
Flagship = skupo, nema dalje, nema dobar odnos uloženo/dobijeno. Uzimaš jer ti se može, jer ti je potrebno najbolje na svetu, svejedno. Kako ideš sve skuplje od "bestbuy" linije na grafiku, cena sa svakim novim dodatkom raste eksponencijalno i kvari se sve ve više odnos uloženo/dobijeno.
Tu gornju cenu uređuje tržište, a oni ne mogu da stignu da naprave koliko ljudi kupuju, prema tome, objektivno tržištu tih 200€ je kikiriki, ili mu vredi doplate. Tebi ne vredi, to smo već pročitali 25x danas i to je sasvim u redu, ali ti nisi tržište, a tržište je već reklo svoje, tako da je neobično da se i dalje priča o ovome.
Flagship znači glavni model a to može biti i u isto vreme Best buy telefon na tržištu.
Na primer xiaomi mi5 je flagship xiaomi brenda i best buy bi bio da košta 250 evra.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Na primer xiaomi mi5 je flagship xiaomi brenda i best buy bi bio da košta 250 evra.
Ne ne znaci to, flagship mu dodje kao "perjanica ponude"
A mene zanima da li S7E vredi 200 evra više od 6P?
Hahaha, nemoj molim te

Ako si nešto pokazao, to je da ti ne znaš šta je flagship. "Skupo nema dalje, nema dobar odnos dobro uloženo" i nije baš neka definicija i totalno si u krivu. Npr, 6p je flagship googla, a fenomealan je i u kategoriji dobijeno uloženo.nidza napisao:Milanče, ja vidim da ti i dalje ne kapiraš šta znači flagship, a šta znači bestbuy (tj. što bolje za uloženi novac).
O boy...
Talisman je sranje.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Povuci rec!!!
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Ja se lomim šta da radim . Da li da guram još godinu sa peticom, ili da menjam. U principu , telefonu ništa ne fali , ali novo je novo . Ako bi menjao dvoumim se između Nexusa 6p zbog svega što nudi i to bi verovatno gledao onu verziju od 64 gb. Druga opcija je da probam ajfon . Nisam do sada , a živo me zanima kako bi se pokazao . U obzir bi došli 6s plus i 7plus. E sad , videćemo . Za egde 200e više nego za Nexusa ne bi dao .
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Za iste pare ima Honor 8 i 4 GB rama, telefon leti iako nije stock Android.
Ali bi dao 400e vise za Iphone 7 plus, vrhunac odsustva logikeLukaMaletin napisao:Ja se lomim šta da radim . Da li da guram još godinu sa peticom, ili da menjam. U principu , telefonu ništa ne fali , ali novo je novo . Ako bi menjao dvoumim se između Nexusa 6p zbog svega što nudi i to bi verovatno gledao onu verziju od 64 gb. Druga opcija je da probam ajfon . Nisam do sada , a živo me zanima kako bi se pokazao . U obzir bi došli 6s plus i 7plus. E sad , videćemo . Za egde 200e više nego za Nexusa ne bi dao .

Laki i Nidzo, u krivu ste, flagship znaci najbolje od nekog proizvodjaca, njihov najbolji proizvod u odredjenoj kategoriji.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Ajfon mogu na paket ovde i na rate , a i ono , nema jeftiniji iOS te veličine, dok za nexus moram da pljunem odma pare. Mada u principu sumnjam da će biti nešto od ajfona . Android je zakon . Evo sada imam preko xposeda instaliran youtube background i radi kao podmazano. Jedan od dobrih razloga da se rutuje fon.